Autor Subiect: Care considerați ca sunt cei mai buni faguri artificiali?  (Citit de 20833 ori)

Februarie 01, 2015, 10:20:20 p.m.
Răspuns #15

oroles

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 4651
  • Nu mai sunt incepator, asa ca puteti da cu pietre!
Cei de care ziceam eu ca sunt facuti de un II sunt de la BOCA.
Eu am fost multumit de ei.

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Februarie 01, 2015, 10:27:54 p.m.
Răspuns #16

bucovineanu

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Profesor off-line
  • Mesaje postate: 6199
  • Vicovu de Jos - SV
Calitatea fagurilor depinde 100% de calitatea cerii din care sunt facuti. Asa ca nu conteaza a cui e presa care toarna fagurii, ci conteaza cata parafina au adaugat cei care au schimbat ceara la procesatorul respectiv. Chiar daca nu adauga nimic si ceara respectiva a rezultat din topirea fagurilor vechi si acea ceara va contine parafina deoarece foaia initiala a avut si ea o cantitate de parafina sau alt produs nenatural. Ceara curata rezulta din rama claditoare si din capaceala. Daca  procesatorul mai adauga si el alta cantitate de parafina ne putem da seama singuri ce calitate vor avea fagurii respectivi. In concluzie calitatea unui lot de faguri conteaza de materia prima folosita pentru procesare in momentul respectiv, indiferent de ce firma sunt produsi.
Construirea ramelor de catre albine nu conteaza numai de calitatea fagurilor, ci in foarte mare masura de intensitatea culesului in momentul cand au fost introdusi fagurii artificiali in stupi si in perioada urmatoare.

Februarie 01, 2015, 10:33:53 p.m.
Răspuns #17

relutu

  • ****
  • Information Offline
  • Full Member
  • Mesaje postate: 655
  • Țifești-VN 33 Ani
...Ceara curata rezulta din rama claditoare si din capaceala.

Asa este dar, e bataie de joc,ca unii sa se chinuie sa stranga asemenea ceara iar ,,baietii destepti,, sa se descurce cu parafina.Daca nu o sa fim cinstinti toti sa sa dam la procesatori doar ceara curata nu o sa gasim  faguri buni niciodata.
« Ultima Modificare: Februarie 01, 2015, 11:05:37 p.m. de pharaonu75 »

Februarie 01, 2015, 11:04:27 p.m.
Răspuns #18

standdupp

  • **
  • Information Offline
  • Jr. Member
  • Mesaje postate: 146
Cei de care ziceam eu ca sunt facuti de un II sunt de la BOCA.
Eu am fost multumit de ei.




Probabil ca daca nu o sa gasesc Apisrom la targul de la Cluj, o sa cumpar de la Boca.
Cel putin din ce am discutat cu cei de la Apisrom, nu vor veni la targul de la Cluj in 7-8 Martie.
Un apicultor incepator

Februarie 01, 2015, 11:05:32 p.m.
Răspuns #19

standdupp

  • **
  • Information Offline
  • Jr. Member
  • Mesaje postate: 146
am folosit de mai multe feluri si toti sunt cam in aceeasi zona, poate apisrom sa fie uneori mai repede luati in crestere, dar depinde de multi factori
va pot spune insa categoric care au fost cei mai prosti,  de departe cei de la bostinaru, e drept ca sunt si cei mai ieftini

Am auzit de la mai multi ca Apisrom sunt cel mai bine luati in crestere.

Eu anul trecut am facut gresala sa cumpar Apikon, fiind cei mai ieftini si nu pot spune ca am fost multumit.
Un apicultor incepator

Februarie 01, 2015, 11:07:42 p.m.
Răspuns #20

standdupp

  • **
  • Information Offline
  • Jr. Member
  • Mesaje postate: 146
Este cineva care a folosit faguri de la ETTA pe termen mai lung si ce parere ne poate da despre ei ?
Un apicultor incepator

Februarie 01, 2015, 11:11:05 p.m.
Răspuns #21

oroles

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 4651
  • Nu mai sunt incepator, asa ca puteti da cu pietre!
Mentionez ca bulgarestii si cei de la Boca i-am testat la crescut in acelasi timp ca sa nu existe discutii despre perioada de crestere. Un plus pentru Boca la montarea in rame. Ii cresc aproximativ la fel.

In primavara socrul meu a luat niste faguri la schimb cu ceara in care cred eu ca 1. fie aveau o proportie mai mare de ceara 2. fie s-au folosit alte substante decat ceara si s-a incalzit prea tare amestecul. Cert este ca erau prea casanti. Din ce stiu eu, fagurii din ceara 100 sunt mai casanti decat cei in care se baga si parafina. Am putea spune ca parafina e un rau necesar, atat timp cat nu se baga intr-o proportie prea mare.

Asa aratau:

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Februarie 01, 2015, 11:18:55 p.m.
Răspuns #22

filip

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 3851
Eu am folosit faguri in proportie de 90% de la ETTA,am fost multumit.
Am insa o regulain primul an nu bag ramele cladite in centrifuga,magaziile in general au rame in care nu a crescut puiet doar accidental.......
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Februarie 01, 2015, 11:26:53 p.m.
Răspuns #23

standdupp

  • **
  • Information Offline
  • Jr. Member
  • Mesaje postate: 146
Mentionez ca bulgarestii si cei de la Boca i-am testat la crescut in acelasi timp ca sa nu existe discutii despre perioada de crestere. Un plus pentru Boca la montarea in rame. Ii cresc aproximativ la fel.

In primavara socrul meu a luat niste faguri la schimb cu ceara in care cred eu ca 1. fie aveau o proportie mai mare de ceara 2. fie s-au folosit alte substante decat ceara si s-a incalzit prea tare amestecul. Cert este ca erau prea casanti. Din ce stiu eu, fagurii din ceara 100 sunt mai casanti decat cei in care se baga si parafina. Am putea spune ca parafina e un rau necesar, atat timp cat nu se baga intr-o proportie prea mare.

Asa aratau:




Multumesc pentru sfat.
Un apicultor incepator

Februarie 01, 2015, 11:28:13 p.m.
Răspuns #24

standdupp

  • **
  • Information Offline
  • Jr. Member
  • Mesaje postate: 146
Eu am folosit faguri in proportie de 90% de la ETTA,am fost multumit.
Am insa o regulain primul an nu bag ramele cladite in centrifuga,magaziile in general au rame in care nu a crescut puiet doar accidental.......

Mersi si tie de sfat.
Eu am folosit doar bostinarul si apikon si nu pot spune ca am fost multumit, de aceea am zis ca am nevoie de niste pareri din partea voastra care aveti mai multa experienta.
Un apicultor incepator

Februarie 01, 2015, 11:31:05 p.m.
Răspuns #25

oroles

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 4651
  • Nu mai sunt incepator, asa ca puteti da cu pietre!
ETTA la Apicola la mine erau 55 RON anul trecut. Ar fi culmea sa nu mai fie si buni!  ))/
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Februarie 01, 2015, 11:51:05 p.m.
Răspuns #26

filip

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 3851
Eu am predat ceara la schimb+manopera ,schimbul il fac la targuri unde firma e prezenta.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Februarie 02, 2015, 07:35:21 p.m.
Răspuns #27

marian sima

  • ******
  • Information Offline
  • Veteran
  • Mesaje postate: 2375
Mentionez ca bulgarestii si cei de la Boca i-am testat la crescut in acelasi timp ca sa nu existe discutii despre perioada de crestere. Un plus pentru Boca la montarea in rame. Ii cresc aproximativ la fel.

In primavara socrul meu a luat niste faguri la schimb cu ceara in care cred eu ca 1. fie aveau o proportie mai mare de ceara 2. fie s-au folosit alte substante decat ceara si s-a incalzit prea tare amestecul. Cert este ca erau prea casanti. Din ce stiu eu, fagurii din ceara 100 sunt mai casanti decat cei in care se baga si parafina. Am putea spune ca parafina e un rau necesar, atat timp cat nu se baga intr-o proportie prea mare.

Total fals,faguri laminati in care ceara e presata la rece sunt mai maleabil .
In schimb sunt matrite de faguri in care ceara pica lichida intre valturi ,aceia nu sunt laminati ,se observa cum celula la tamburi sa smuls de pe fagure.

Faguri nelaminati sunt casanti.

Aveti o mica demonstratie aici.
Cu un pistol cu aer cald dat pe foita si foita merge imprimata la presa manuala.
Nu am facut filmuletul deoarece vreau sa fac si tamburi care scoate foita neteda (ca sa nu mai dau cu sucitorul),e ceva foarte simplu dar toate la timpul lor.
La minutul 5 si cateva secunde se vede diferenta dintre foita presata si cea nepresata,acelasi material insa una e mai casanta.


Februarie 02, 2015, 08:44:17 p.m.
Răspuns #28

albinasebes

  • ****
  • Information Offline
  • Full Member
  • Mesaje postate: 817
  • Sebes, 37 ani
am folosit ETTA, Apisron si ceva bulgaresti sau sarbesti luati de la Sandu din Timisoara
f multumit de Apisrom, multumit de ETTA, ceilalti slabuti
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Februarie 02, 2015, 09:53:09 p.m.
Răspuns #29

standdupp

  • **
  • Information Offline
  • Jr. Member
  • Mesaje postate: 146
am folosit ETTA, Apisron si ceva bulgaresti sau sarbesti luati de la Sandu din Timisoara
f multumit de Apisrom, multumit de ETTA, ceilalti slabuti

Mersi de parere :)
Un apicultor incepator