Autor Subiect: Invertaza  (Citit de 14784 ori)

Ianuarie 08, 2016, 08:19:09 p.m.
Răspuns #60

marian sima

  • ******
  • Information Offline
  • Veteran
  • Mesaje postate: 2375
Mierea cristalizata lucreaza ca maiaua sau ca enzimele din iaurt,cu o mica parte transformi si restul materiei.
Daca siropul ivertit de mine avea 3parti zahar si o parte apa rezulta un sirop de consistenta mieri si siropul cristalizat care se vede in butoi avea cristale mai mici.Albina a eliminat surplusul de apa si produsul rezultat e tare precum o miere cristalizata (normal) la aceasta data .Produsul din borcan este si el tare.

August 07, 2016, 09:47:14 a.m.
Răspuns #61

ursulescu

  • *
  • Information Offline
  • Newbie
  • Mesaje postate: 57
       Domnilor,

  Fac câteva precizări: sunt necesare datorită situației în care se găsesc albinele acum; vine toamna și nebunia cu siropurile.
  Invertaza nu este recomandată pentru uzul curent, necesită un minim de condiții - relativ greu de indeplinit acasă.
  Apinvertul poate fi folosit, din pacate e scump și rar folosit. Invertirea cu acizi ar trebui total interzisă când e vorba de albine.
  Hidrolizatul de porumb e făcut cu un altfel de enzime, de un milion de ori mai active ca invertaza. E total toxic pentru om și albine. Bun, și atunci de ce este admis în consum? Nu s-a știut, recent cercetarea a spus fără echivoc că dacă e consumat în cantități mari (majoritatea prăjiturilor sunt făcute cu fructoză din porumb) și pe termen lung este un pericol major pentru sănătate. În plus este o industrie uriașă în spatele fructozei industriale.
  Dar de ce vreți să faceți cea ce albinele știu să facă cel mai bine?
  Administrați zahăr cu un ph de 3,5-5 și/sau ceaiuri din plante. Cu aproximare o ligură de oțet de 9 grade/kg zahăr rezolvă problema. Nu folosiți zeamă de lămâie, sare de lămâie, alți acizi în afara oțetului. Nu folosiți frucoza industrială, o mare parte a problemelor cu care se confruntă albinele se datorează și utilizării fructozei industriale.

 

August 07, 2016, 11:04:44 a.m.
Răspuns #62

tinumaftei

  • ******
  • Information Offline
  • Veteran
  • Mesaje postate: 2243
Invertirea zaharozei din zahar in doua molecule de fructoză, respectiv glucoza nu se face decât în prezența enzimei numită inverzaza. Restul e poveste. Nici un acid (nici acetic) si nici un ceai nu poate face asta. Albinele consumă zaharoza, secretă invertaza si "produc" miere.
Sa ma repet: restul e poveste!!!!!!!

August 09, 2016, 06:52:35 p.m.
Răspuns #63

ursulescu

  • *
  • Information Offline
  • Newbie
  • Mesaje postate: 57

      S-a înteles greșit , nu am făcut precizarea: așa este niciun acid nu invertește - prezența oțetului doar pentru corectarea ph-ului
  siropului

August 09, 2016, 06:59:51 p.m.
Răspuns #64

ursulescu

  • *
  • Information Offline
  • Newbie
  • Mesaje postate: 57

   Ceaiurile au rolul lor foarte exact. Mă rog ... dacă există povești mai adânci - suntem doar pe internet ... Între ceaiuri(sigur, unele dintre ele) și enzime ar exista oarece legături. În unele zone din țară și pentru unele persoane probabil nu este adevărat.
   În definitiv, faceți cum doriți!

August 09, 2016, 11:53:28 p.m.
Răspuns #65

tinumaftei

  • ******
  • Information Offline
  • Veteran
  • Mesaje postate: 2243

   Ceaiurile au rolul lor foarte exact. Mă rog ... dacă există povești mai adânci - suntem doar pe internet ... Între ceaiuri(sigur, unele dintre ele) și enzime ar exista oarece legături. În unele zone din țară și pentru unele persoane probabil nu este adevărat.
   În definitiv, faceți cum doriți!
Chimia e chimie pe orice meridian al globului, darami te pe zone din tara! Ce legatura ar putea sa fie intre ceaiuri si enzime, in speta invertaza? Daca era vorba de vreun extract de plante mai puteam zice, dar ideea de ceai, adica temperatura de 100 grade Celsius excude din start orice idee de enzima. La temperatura asta orice enzima este oale si ulcele.