Identificare arbust(Citit de 7746 ori)
Re: Identificare arbust Răspuns #15 : Aprilie 10, 2015, 01:27:00 a.m.
  Aproape sigur este paltin de camp. Poate inflori de la inceputul lui aprilie pana la inceputul lui mai. Mai cu seama in orase, unde este mai cald ca in jur, inflorirea este mai timpurie . E o specie care se preteaza pentru orase, deoarece suporta poluantii, fumul sau praful. Da productii bune de nectar (cca 200 kg miere/ha) si productii bune de polen (galben-verzui). Ca si jugastrul, artarul tatarasc, paltinul de munte si alte specii din acelasi gen, pot da si iere de mana, la sfarsit de mai si in iunie. pentru a stabili mai sigur daca este aceasta specie, poti sa cauti daca mai sunt in jur seminte de anul trecut (aplatizate, cu aripi, cum stii ca are artarul). Cand vor aparea frunzele, poti verifica daca la ruperea unui petiol sau a unei frunze va iesi la nervuri o seva laptoasa (si dulce). Este o alta specie (Acer saccharum) la care seva este clara, nu laptoasa. Este o specie care isi cam otraveste vecinii, emanand in sol substante care inhiba dezvoltarea in imediata apropiere a altor specii de arbori.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)Re: Identificare arbust Răspuns #16 : Mai 04, 2015, 01:25:37 a.m.
dintre sute de stupari, nu-i niciunul care sa stie ce arbust e acesta? Am revenit cu poze din primavara, mirosul acestui arbust persistand foarte mult in jur iar albinele dansau prin el...


Iata ca arbustul de anul trecut a facut flori si face si fructe, de o forma interesanta
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)Re: Identificare arbust Răspuns #17 : Februarie 27, 2016, 02:32:04 a.m.
A  venit primavara si iata ca arbustul prinde din nou avant, miroase a iasomie de la distanta iar albinele vin sa-l admire. Asta acum, pe 26 februarie!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)Re: Identificare arbust Răspuns #18 : Februarie 27, 2016, 04:24:12 a.m.
  Cred ca este o Magnolia.
 Uite aici o firma de la noi care are la vanzare vreo 20 de soiuri de magnolii. Se poate alege culoarea, talia, luna infloririi (din februarie in inie-iulie).
 http://www.gardenexpert.ro/arbusti-si-garduri-vii/magnolii/?gclid=CPLq4vXwlssCFUsUwwodTHQJJA
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)Re: Identificare arbust Răspuns #19 : Februarie 27, 2016, 08:01:19 a.m.
Si la mine la bloc am magnolii dar sunt copaci in toata regula. Am unul si de vreo 20 de metri. Florile seamana cu cele de magnolii.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de aniRe: Identificare arbust Răspuns #20 : Mai 13, 2016, 06:37:45 p.m.
Stie cineva a cui floare este aceasta? Este melifera?
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)Re: Identificare arbust Răspuns #21 : Mai 14, 2016, 04:01:20 a.m.
  Este vorba despre Viburnum opulus sau Călin (in latina "viburnum"= bulgare de zapada si "opulus"=camelie). Are slaba importanta apicola. Este si o varietate ornamentala cu floarea plina, aceasta fiint total neapicola (si la cea clasica florile mari de pe margine sunt sterile si doar cele mici sunt fertile si au nevoie de polenizare, dar sunt si autofertile).
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)Re: Identificare arbust Răspuns #22 : Mai 18, 2016, 05:27:18 p.m.
Multumesc mult. Il las pentru decor ...:) Nu am vazut daca se duc sau nu albinele la el, eu doar l-am vazut cu floricele...
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)Re: Identificare arbust Răspuns #23 : Mai 18, 2016, 06:45:31 p.m.
dintre sute de stupari, nu-i niciunul care sa stie ce arbust e acesta? Am revenit cu poze din primavara, mirosul acestui arbust persistand foarte mult in jur iar albinele dansau prin el...


Eu cred ca este Lamaita.
Va salut.Re: Identificare arbust Răspuns #24 : Mai 18, 2016, 07:22:21 p.m.
Nu e iasomie?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani