stupi din poliuretan

Creat de bee_lover, Mai 03, 2007, 12:24:47 AM

« precedentul - următorul »

bee_lover

ar merge la cat 1/1 sa nu fie asa greu...plus ca pe calduri tine ramele pline cu miere la racoare nu se deformeaza din cauza greutatii,dar cred ca pretul ne omoara...

bee_lover

iata dl. Nelu ce era acolo....

bee_lover

click pe poze sa le vedeti marite

bee_lover

3

bee_lover

4

bee_lover

5

bee_lover

6

bee_lover

7

bee_lover

8

D006

...deci de pret nimic...
  Mi-a reformatat calculatorul zilele astea cel mare...si nu mi-a mai instalat toate programele...pt 2-3 zile sunt mai limitat...
   Multumesc Bee Lover...

pngflorin

Musai trebuie gasit pretul.

crombra

Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

crombra

... si inca una...
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

crombra

Stupii din pozele de mai sus erau la un cules de salcam in Clisura Dunarii.
Ca sa nu fiu banuit ca fac reclama ma puteti contacta pe mesaj privat si va pot da telefonul dansului ca sa vorbiti direct.
Eu sunt foarte multumit de stupi. Mi-au scurtat timpul de interventii in stupi la un control obisnuit la jumatate. Ia ganditi-va la un numar mai mare de stupi ce avantaj este.
Eu am primit din partea firmei producatoare un film documentar cu tehnologia in stupi din poliuretan care se aplica in Germania. Este in engleza si nu are subtitrare. Lucrez la el sa-l subtitrez in putinul timp liber pe care i-l am. I-l pot pune la dispozitie fara probleme, gratis.Este f.f. interesant.Si profesionist.
Dureaza 51:19 minute si ocupa 150MB.Dati-mi o idee cum as putea sa-l uploadez undeva unde accesul sa fie limitat si sa poata fi descarcat numai de cei avizati.(copyright).
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

crombra

Citat din: lupu'stupul poate fi din orice...chiar din placaj...se stie ca iarna familia nu incalzeste stupul...numai interiorul ghemului...si intr'o simpla cutie de carton,ipotetic vorbind, daca are hrana suficienta si este ferita de curentzii de aer,albina ierneaza ft bine,indiferent de cat arata termometrul...parerea mea :wink:
Pentru ca ma-ti provocat hai sa facem putina teorie.
Tehnologia de crestere in stupul de poliuretan este putin diferita in sensul ca stupul se comporta ca un clopot izoterm etans schimbul de gaze facandu-se pe la partea inferioara prin urdinis si prin spatiul reglabil dat de tava de control varroa care actioneaza ca un sibar. Astfel pe timpul rece se poate regla fluxul de aer care intra in stup. Concret : eu ridic capacul si ma uit daca apare condens pe folie .Daca este mult condens mai maresc putin spatiul din soclul stupului.
Stupul fiind etans la partea superioara se creaza o perna de aer mai cald pentru ca tot veni vorba albinele fiind un organism viu respira si bioxidul de carbon eliminat are temperatura corpului albinei. Deci se creaza o patura mai calda in partea de sus a stupului. Prin similitudine, la ora actuala exista in lume asa numitele "Case Pasive" la care izolatia exterioara este din polistiren foarte gros(minim200 mm).Acest tip de case nu au nevoie de surse de caldura ele incalzindu-se numai cu caldura degajata de corpul uman , de echipamentele electro-casnice in functionarea lor zilnica. si de energia provenita de la soare(prin ferestre)
Coeficientul de transfer termic este max.0,11w/mp grad K
Cam asa e si in stupii din poliuretan, stiind faptul ca poliuretanul are coeficientul de transfer termic mai mic decat polistirenul, de aceea se foloseste in stare de spuma la termoizolarea incintelor frigorifice,la panourile sandwich din care se fac constructiile etc....
Pastrandu-se in stup un mediu mai calduros nici consumul de hrana nu mai este asa mare.
Teoria ca soarele trebuie sa incalzeasca stupul in zilele de iarna sau primavara pica in cazul stupilor din poliuretan deoarece climatul optim este deja format astfel incat regina incepe ponta mai devreme iar cand apar primele flori in primavara exista deja generatii tinere de albina si culesul este puternic.
Totul este sa nu fii lacom si sa lasi suficienta miere in stup pentru iernat.
Vara in schimb datorita termoizolatiei ridicate albinele o 'boieresc" la umbra.
Daca la alti stupi din lemn verticali am observat barbi de albine la urdinis si 'ventilatoare" pe fata stupului, la cei din poliuretan era totul OK.
Mai sunt multe de spus dar o sa le luam pe rand.
In curand, aspecte vis a vis de hranitorul -izgonitor.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/