Mâner demontabil pt.transportul stupilor tip APICOTEF

Creat de Apicotef, Noiembrie 21, 2013, 06:08:52 PM

« precedentul - următorul »

Apicotef

[jwp=425,344,image]<object width="480" height="360"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/dYtg-MDpN9s?hl=ro_RO&amp;version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/dYtg-MDpN9s?hl=ro_RO&amp;version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/jwp]

Două mânere pt.toţi stupii !!!
Robuste, rezistente şi uşor de folosit, mânerele demontabile tip Apicotef reprezintă o opţiune, demn de luat în calcul pentru a economisi bani precum şi pt a îmbunătăţi securitatea stupilor. Datorita prizei manuale ergonomice precum şi a bunei fixări pe cutia stupului, mânerele sunt deosebit de utile în pastoral precum şi în toate activităţile de mutare a stupilor. Nu veţi mai avea nevoie de alte tipuri de mânere pt.stupi şi, de asemenea, constituie o piedica împotriva furtului stupilor; hoţii vor întâmpina greutăţi la furtul stupilor dotaţi cu acest tip de prindere pt.mânere.
Economisiţi bani, câştigaţi timp şi îmbunataţiţi securitatea stupilor ! Cu stimă !

ID Messenger : [email protected]   :thanks: YouTUBE : www.youtube.com/user/Apicotef
Comenzi : www.apicotef.blogspot.ro

apivasmob

Si daca greutatea nu este echilibrata cum rezolvi problema mai ales atunci cant ai catul probabil se va rasturna pe o parte .
Revizuieste-l cu doua astfel de suruburi si problema se rezolva de la sine.
Sanatate tuturor apicultorilor

Apicotef

#2
Nicodata greutatea stupului nu este echilibrata. Manerul se fixează foarte bine pe cutie, personal folosesc de cca.4 ani acest sistem si nu am intalnit probleme de genul acesta, desi folosesc caturi de 1/1. La cerere bineinteles ca se poate face si pentru doua suruburi ! Multumesc !

ioanardelean55

 Daca puteti gasi un alt mod de prindere pe lada ,piulita din interior  deranjaza .un pret ?

Apicotef

Asa cum am spus si in videoclip, piulita din interior ar putea fi un inconvenient, DAR, numai daca stupii nu respecta distanta minima de 8 mm dintre rama si peretele stupului. Piulita ieste 5 mm in interiorul stupului, ceea ce se poate vedea foarte bine si i prezentare. Personal nu ma deranjeaza deloc acest aspect si nu ma incomodeaza in sistemul de lucru si manipularea ramelor ... nu ar avea cum, rama nu atinge piulita. In plus, consider ca acesta este unul dintre cele mai puternice moduri de prindere pt maner.
Stupii mei au o medie de 18 kg complet echipati...fara albine, faguri si rezerve, daca le mai adaugam si pe acestea, dupa un cules cand mutam stupii putem ajunge la 90 kg. La aceste greutati sistemul de prindere cu aceste manere a functionat perfect. Am curajul sa garantez acest mod de prindere si la o greutate dubla, desi este o utopie pentru un stup.
Personal le folosesc cu succes si sunt extrem de incantat de ele.

Va doresc sanatate D-le ioanardelean55 !

tassevasi

  Confirm ca  aceasta  prindere   cu surub  este  f f eficienta , piulita  din interior  datorita stingerii intra  putin in lemn ,bineinteles  ca pe partea din fata sa se puna  minerul cu un distantier si ce iese  afara (in interiorul stupului)in urma sringerii se taie cu  flexul .  Suruburile  sunt  de de 3 cm l pt  prinderi in lemn  cu  acea  floare mare urmata de un patrat si filet , patratul ramine in afara pt  prinderea cu minerul  mobil .
   Eram in pastoral  aproape de  Giurgiu si niste  vilceni  aveau  acest sistem  la citeva sute de stupi pe masini si  varsati .
    I-am  ajutat la incarcat si  intradevar  cind   il ridici treb sa  ti o mina pe  cutie  daca  sunt cu  magazi mari de  1/1 .

cipik

Piulita din interior se poate schimba cu una ingropata daca cumva incurca la rame.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Apicotef

#7
Corect D-le Cipik, dar nu o recomand. Ingroparea elimina disconfortul estetic, dar slabeste prinderea (daca am inteles bine ce-ati spus) ... Consider insa, ca cel mai important aspect este legat de structura si designul manerului, sudurile executate corect si bineinteles finisajele acestuia. Eu produc numai manerele...fixarea suruburilor o face fiecare cum considera, indiferent de recomandarile mele. Va multumesc pt.sustinere ! Cu stima !

In afara discutiei : superba fetita dvs...am si eu una de varsta apropiata...sa va traiasca !

ioanardelean55

 Daca am stupi pe 11-12 R si iernez pe 5 R diafragma bate chear pe piulita ce fac ?s-au daca facem roi pe 3-4 R  in lazi echipate cu astfel de minere cum manipulam diafragma ? o scoatem afara de fiecare data cind lucram in ei ? Sfatul meu e sa incercati o alta varianta , si inca ceva , nu se pot face doua canale in surubul respectiv unde intra placa si astfel se elimina chestia cu rasucitu ? Tot nu am aflat pretu .
Va salut .SANATATE

cipik

Citat din: Apicotef din Noiembrie 21, 2013, 11:30:59 PM
Corect D-le Cipik, dar nu o recomand. Ingroparea elimina disconfortul estetic, dar slabeste prinderea (daca am inteles bine ce-ati spus) ... Consider insa, ca cel mai important aspect este legat de structura si designul manerului, sudurile executate corect si bineinteles finisajele acestuia. Eu produc numai manerele...fixarea suruburilor o face fiecare cum considera, indiferent de recomandarile mele. Va multumesc pt.sustinere ! Cu stima !

In afara discutiei : superba fetita dvs...am si eu una de varsta apropiata...sa va traiasca !

Multumim de urare, sa va traiasca si dumneavoastra.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Porfy66

Eu cred ca acel inconvenient cu piulita pe interior poate fi rezolvata folosind in locul acelei piulite o piulitza cu gheara, iar pentru ca surubul sa nu se desfileteze se poate pune un punct de sudura dupa ce am infiletat surubul pe acea piulitza cu gheara.
Pentru cei ce nu au vazut o piulitza cu gheara arata asa:

Apicotef

D-lui ionardelean55 --> cred ca Dl Porfy66 v-a raspuns inaintea mea...imi cer scuze de intarziere dar n-am fost pe langa calculator. Daca doriti sa folositi diafragma completa, atunci este necesar sa folositi o piulita ingropata. Prinderea surubului in interiorul stupului o face fiecare apicultor in functie de tehnologiile de lucru aplicade de dansii, sau daca doriti pot realiza fara costuri suplimentare un maner pentru prindere pe doua suruburi. Eu personal folosesc ce prezint in  videoclip si nu am avut probleme nici cu iernarea a doua familii mai slabe sau roiuri in aceeasi cutie, nu e obligatoriu ca diafragma sa fie exact pe jumatate, se poate pune imediat langa surub. Pretul, este echivalentul in bani a circa 3.5 kg miere salcam / pereche, detalii gasiti pe site-ul meu. Cu stima !

D-lui Porfy66 --> foarte interesanta prinderea cu piulita cu gheara. Repet...eu confectionez numai manerul, prinderea o face fiecare cum considera ca e cel mai bine pt.el. Personal folosesc prinderea cu piulita normala, asa cum prezint in videoclip si nu am avut nici un fel de problema, inclusiv cu diafragma completa pt.separarea roiurilor sau a familiilor. Cu stima !

Aurelian A.

"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

bio

Citat din: Aurelian A. din Noiembrie 23, 2013, 05:31:30 PM
60 70 de lei manerele? scumpe :surprised:

..daca scazi TVA-ul ar ramine mai putin cred eu,.

In ultimii ani, am cumparat minere de aproape 15 milioane....cred ca daca imi luam 6 minere de la Apicotef, poate  eram mai cistigat.. .

Apicotef

#14
Citat
In ultimii ani, am cumparat minere de aproape 15 milioane....cred ca daca imi luam 6 minere de la Apicotef, poate  eram mai cistigat...

Va multumesc D-le Bio ! :bravo:  Oricum la 6 manere va faceam reducere !
Ca sa-i lamuresc pe cei ce cred ca 3.5 - 4 kg miere salcam/perechea de manere, nu costa mult, iata cateva detalii :
- pentru ca un astfel de maner sa reziste la o forta de peste 100 kg / maner, adica vreo 200 kg / ambele manere, trebuie realizate suduri profesionale, cu echipament si electrozi de foarte buna calitate.
- la o pereche de manere se realizeaza cca.1.5 m linie de sudura, adica sudurile adunate cm cu cm ajung cam la 1.5 m lungime.
- contin piese prelucrate prin strunjire;
- finisare foarte buna, nu trebuie sa zgarie lacul sau vopseaua stupului, si nici sa deranjeze apicultorul la manipulare
:P vopsire in culoarea preferata a apicultorului. :)

Munca nu se pune...ca asa e in apicultura, o stim cu totii !
Fara a jigni pe nimeni, pentru carcotasi poate e scump, dar cine apreciaza munca si calitate nu cred ca e scump ci decent.

Cu stima !