Oroles, iar incurci lucrurile. Berlusconi nu este o disfunctionalitate, este o tumoare. Alutus se referea la toate exemplele tale desprinse din context dar pe care le consideri drept indicatoare ale nivelului de cultura si civilizatie din vest. Trenuri care intarzaie cate o ora? Se mai intampla, mai ales cand se mai arunca cate unu' in fata trenului sau cate un "Schumacher" incearca sa fenteze trenul la bariera. Si uite asa pleca omul in ultima calatorie insotit de cele mai pitoresti injuraturi ale navetistilor care iar intarzie la servici.
Restaurante cu mese schioape si ospatari jegosi? N-am intalnit nicaieri in Europa asa ceva. Sau nu-ti dai seama in ce "restaurant" ai nimerit sau stii dar te faci ca ploua. Cat despre comesenii care ti mananca resturile din farfurie, ce pot sa spun, este un comportament de neconceput pentru mentalitatea noastra de boieri scapatati.
Birocratie? N-am timp sa-ti povestec. E adevarat ca sunt si locuri une administratia publica functioneaza ceva mai bine: la Brasov e aproape ca in vest, la Focsani e ca la Istambul.
Si apropo de trenuri, blogul din care ai luat exemplul asta nu este concludent. Trebuie sa spun ca-mi place oama, are ceva talent literar si simt al umorului dar are si zero simt practic; faptul ca ramane fara benzina in rezervor, fara bani pe telefon, fara mancare in frigider, fara bani in cont, ca nu stie care-i diferenta intre o banca si sucursalele ei, ca are un gps de doi bani care o duc pe coclauri... nu e din vina nemtilor. Daca ai citit cu atentie, ai vazut ca scrie pe undeva despre un motociclist facut bucati pe care l-au recompus, dupa care, la comentariile mesajuli afirma cineva, iar ea confirma, ca respectivul motociclist ar fi devenit donator de organe, in Romania. Acu', fiecare unde prefera sa-si rupa gatul...
Intorcandu-ne la Berlusconi, vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti. In Italia, dupa varsta de 70 de ani e mai greu sa ajungi dupa gratii daca nu esti mafios sau terorist, chiar daca nu este exclus. E vorba de o hotarare care ramane la aprecierea judecatorilor. Pe de ala parte, Berlusconi este inca senator al republici si nu poate fi arestat. Cel putin pana pe 27 noiembrie. Omul asta are sapte procese in curs iar in doua din acestea a fost deja condamntat in primul grad, deci are toate sansele sa ajunga dupa gratii, daca de asta te preocupai.
Nu cred ca e cazul sa rascolim prin istorie. Pe vremea cand stramosii nostri traiau in bordeie de lut, romanii aveau apa curenta in casa, macarale, bisturie, strazi pavate, treceri de pietoni si alte alea. Pe vremea imperiului, Roma avea o populatie de doua milioane de locuitori, cu teatre, bai publice, stadioane, biblioteci, arene, Colosseo cu o capacitate de 80.000 de spectatori si Circo Massimo cu o capacitate de 250.000 de spectatori. Noi, despre stramosii nostri daci nu stim mai nimic.
Din fericire, diferentele acestea nu mai au nici o insemnatate in ziua de azi.
Din nefericire, nu pot fi folosite pentru a justifica situatia actuala.