MANIFEST PENTRU MIEREA ROMANEASCA

Creat de stefy.costea, Septembrie 12, 2013, 07:29:55 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Citat din: Aurel din Septembrie 13, 2013, 08:45:36 PM
Citat din: stefan1 din Septembrie 13, 2013, 06:04:43 AM
  ...
   Daca Statul si-ar face bine datoria in acest domeniu, producatorul autohton ar fi mult mai bine protejat.
Te salut Stefane!
Iarasi statul? Care stat? La institutiile astea ale statului lucreaza cumva romani?


  Asta este punctul sensibil, omul!!! Trebuie constiinta ca sa-ti faci bine datoria. Dar daca asta lipseste (poate genetic? dar nu cred ca genetic), cei care fac legi ar trebui sa vina cu sanctiuni pentru cine nu-si face bine datoria; de la penalizari pana la pierderea locului de munca. Dar pe cine pui in loc? Inainte in istorie functionarii publici isi puteau pierde si capul daca nu isi respectau obligatiile din 'fisa postului'. Nu vorbesc de exagerari cum erau la egipteni cand la moartea faraonului erau omorati si doctorii care nu au reusit sa-l mentina in viata. Si in istoria noastra demnitarii puteau fi pedepsiti cu moartea. Si de Stefan cel Mare se zicea ca "e de graba varsatoriu de sange" si a avut o administratie eficienta, ca in conditii de aproape permanent razboi, a putut construi temeinic atatea cetati si atatea Biserici. Si Brancoveanu, care in viziunea turcilor era considerat un slujitor al lor a platit cu capul el si toti barbatii din familia lui pentru mai multe acuzatii printre care una importanta este ca a instraint bani ai tarii in Imperiul Austriac. Unii contesta versiunea ca a fost omorat pentru credinta. Era la turci posibilitatea ca unii 'ghiauri' (nemusulmani) sa scape de la moarte daca treceau la islamism. Decizia  de salvare insa apartinea Sultanului. Atunci era un sultan relativ tanar si foarte aprig (Ahmed al III-lea) care cu Brancoveanu a vrut mai mult sa dea o lectie pentru infideli (numai in 1711 Dimitrie Cantemir pe care l-a numit in Moldova tocmai pentru a-l supraveghea pe Brancoveanu pe care il suspecta pe buna dreptate de duplicitate, l-a tradat aliindu-se cu Petru cel Mare). Sunt sute de explemple de plata cu viata pentru servicii necorespunzatoare. Imi vine in minte despre Manuc, care a avut o istorie fascinanta. A stiut sa jongleze permanet intre rusi si turci, fiecare dintre ei avand impresia ca el le apara interesele si el urmarindu-si propriile interese, ajungand unul din cei mai bogati europeni ai vremii. El a fost si in delegatia de pace turca dupa Razboiul ruso-turc 1808-1812. In Pacea de la Bucuresti, 1812, Turcii au acceptat o pace foarte grea. Abia mai tarziu au vazut ca au fost prosti, ca Rusia era intr-o situatie disperata, si trebuia oricum sa se retraga din Principate ca era iminenta atacarea Rusiei de catre Napoleon. Pentru proasta negociere, sultanul Mahmud al II-lea a omorat pe toti membrii delagatiei turce de pace, doar Maniuc a fost  facut scapat, dar de atunci s-a mai indepartat de turci. A venit o vreme la Sibiu, apoi s-a stabilit in Moldova, pe langa Chisinau, unde avea mari proprietati (din 1812 Basarabia a fost luata de rusi).
  N-am spus un alt lucru esential. Ca sa traga la raspundere functionarii necinstiti este nevoie de Justitie!!! Aici e o mare problema la noi!!!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Kov iulian

#16
Citat din: stefan1 din Septembrie 14, 2013, 07:17:41 AM
Asta este punctul sensibil, omul!!! Trebuie constiinta ca sa-ti faci bine datoria. Dar daca asta lipseste (poate genetic?

Nu e o chestie genetica, oameni cu constiinta, oameni profesionisti nu se baga sa munceasca pe 3 lei .

http://www.clujtoday.ro/index.php?newsid=17445

CitatSecretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Durabile (MADR), Achim Irimescu, a făcut în cadrul emisiunii "Agricultura la raport", de marți, 2 iulie, o serie de declarații incendiare. Acesta a afirmat că multe dintre problemele din agricultura românească se datorează faptului că în MADR nu există profesioniști, oameni competenți care să poată gestiona eficient situația.În opinia secretarului de stat, oamenii cu adevărat capabili și competenți refuză, în general, să muncească în minister din cauza salariilor mici și preferă să își construiască cariere în mediul privat sau universitar.

stefan1

Citat din: Kov iulian din Septembrie 14, 2013, 09:21:02 AM


Nu e o chestie genetica, oameni cu constiinta, oameni profesionisti nu se baga sa munceasca pe 3 lei .

http://www.clujtoday.ro/index.php?newsid=17445


  Eu aici sunt de alta parere. Uite in Justitie. Au salarii de vis pentru oamenii de rand. Pentru aia se vede cum se imparte dreptatea. Marii hoti sunt scapati, cei care jefuiesc tara fie romani fie straini, se bucura ca ca Justitia e oarba, adica nici nu-i vede. La fel si Securitatea, care la fel are venituri foarte mari este pusa in slujba diferitelor grupari politice dar si in slujba propriilor interese, iar cei care fura tara chiar sunt ajutati sa o faca. La mentalitatea noastra, eu zic ca pedepsele sunt mai eficiente decat recompensele pentru bunul mers al treburilor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

  Gata cu teoria !cum ramane cu mierea pentru boschetari ?

petru.atudorei


D006


stefy.costea

Din discutiile purtate cu responsabili din cadrul APIA, au fost trimise procesatorilor de miere si marilor producatori, invitatii pentru a participa la licitatie in vederea achizitionarii a 800 de tone de miere poliflora pentru a fi distribuita romanilor nevoiasi prin programul UE. Producatorii si procesatorii romani nu au dat curs acestei invitatii din cauza pretului foarte mic oferit pentru achizitia acestei cantitati de miere. S-a reusit achizitia a cca 200 de tone de miere poliflora din Romania. Pentru restul cantitatii s-a inscris o firma din Bulgaria care a si castigat contarctul de furnizare.

Acum stau si ma intreb: Oare care ar fi fost pretul optim pentru apicultorul/procesatorul roman astfel incat acesta sa onoreze  contractul de 800 de tone de miere poliflora?
Poarta-te cu aproapele tau asa cum ai vrea sa se poarte el cu tine

D006

  Procesatorul roman a  cumparat mierea cu 9,5 lei + cheltuieli ambalare + distributie + minim profit + spaga .
  Bulgarul a cumparat hidrolizat cu 2 lei + restul .

  Ce miere este mai ieftina ?  In fapt ,de unde se incaseaza spaga mai mare ?

bio

Citat din: dragos2006 din Septembrie 16, 2013, 08:57:00 PM
  Procesatorul roman a  cumparat mierea cu 9,5 lei + cheltuieli ambalare + distributie + minim profit + spaga .
  Bulgarul a cumparat hidrolizat cu 2 lei + restul .

  Ce miere este mai ieftina ?  In fapt ,de unde se incaseaza spaga mai mare ?


Doar 2 lei HIDROLIZATUL..??.. :P....Sigur nu-l iau de la CIRAST... =))

stefy.costea

Stau si ma intreb inca odata: Oare nu era mai bine ca din banii alocati acetui program nu era mai bine si mai corect (ca sa nu zic nationalist) ca in loc de 800 de tone de miere cat au stabilit ca este necesar, sa fi achizitionat 500-600 de tone de miere romaneasca?
Poarta-te cu aproapele tau asa cum ai vrea sa se poarte el cu tine

D006


uve

La licitatiile publice primeaza pretul cel mai mic.Se poate pune in caietul de sarcini si criteriul "cel mai bun produs din punct de vedere tehnico-economic, s.a."Ei , aici trebuie competenta , verticalitate si impartialitate din partea celor care fac caietul de sarcini pentru a evita contestatiile.Si atunci se alege calea cea mai simpla:pretul cel mai mic .Dar eu cred ca s-au impus anumite criterii de calitate si s-au solicitat mostre . Ceea ce se poate face este sa se ceara o analiza comparativa a calitatii produsului livrat si a mostrelor. La selectia ofertelor se prezinta una si realitatea este ...cruda (adica alta). Si asta se intampla in multe domenii. Din nestiinta oare ? Din mare dragoste pentru operativitate s-a ridicat pragul valoric la atribuirea de contracte fara licitatie electronica ? Sunt convins ca daca era licitatie organizata de nemti , puneau asa conditii de calitate si distribuire de numai ei le puteau indeplini. Dar noi ne ascundem incompetenta dupa fraza : asa ne-a cerut mama mare ,coana EUROPA ! Stiti ca branza de sibiu se putea vinde doar zonal, adica la Sibiu . Dupa ce au iesit turmele in strada au descoperit ca traducerea a fost gresita: zonal insemna de fapt pana la Bucuresti.
e-mail : [email protected]
tel : 0744-595231

Kov iulian

#27
Cam asa arata controversata miere Bulgareasca
( o mentiune, aceasta miere a fost acordata unui cunoscut de al meu, eu nu m-am ingramadit niciodata la pomana statului )






Acestea sunt firmele ce o ambaleaza si o distribuie






Acestea sunt link-urile fotografiilor daca doriti sa le vedeti mai mari ca pe forum

https://dl.dropboxusercontent.com/u/17279480/miere-bulgareasca/miere-bulgareasca1.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/17279480/miere-bulgareasca/miere-bulgareasca2.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/17279480/miere-bulgareasca/miere-bulgareasca3.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/17279480/miere-bulgareasca/miere-bulgareasca4.JPG

petru.atudorei


Kov iulian

Pe mine alt lucru ma mira, cum se face ca acest produs a trecut prin 2 maini si totusi are un pret asa scazut  :uimit: :uimit:

Producator => Procesator => Intermediar