Autor Subiect: reteta catina + miere  (Citit de 3452 ori)

Iunie 30, 2013, 11:04:21 p.m.
Citit de 3452 ori

aditza_71

  • **
  • Information Offline
  • Jr. Member
  • Mesaje postate: 156
  • Husi, 46 ani
Daca stie cineva ce proportii se foloseste pt. amestecul de catina uscata + miere de albine va rog sa-mi spuneti? Va multumesc anticipat.

Iulie 02, 2013, 11:55:11 a.m.
Răspuns #1

pharaonu75

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Administrator
  • Mesaje postate: 12294
  • Slobozia - IL, 42 ani
Proportiile pot varia, in functie de gusturile fiecaruia!
Se merge de la 1/4 catina si 3/4 miere, pana la 3/4 catina si 1/4 miere.

Catina este de preferat sa fie proaspata, pentru a beneficia de toate substantele din componenta sa!
Se pastreaza la frigider si nu se altereaza.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

Iulie 02, 2013, 12:41:22 p.m.
Răspuns #2

sorinma

  • *****
  • Information Offline
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1099
  • Fagaras -BV-39
 Retete cu catina

 

Sirop de catina

1 litru suc de catina obtinut din 2 kilograme de catina data prin storcatorul de rosii; 1,5kilograme de zahar sau 1 litru de miere de albine.

Sucul obtinut se pune cu zaharul sau mierea intr-un vas si se amesteca de 4-5 ori pe zi (timp de 3-4 zile) pana se topeste zaharul. (gustos.ro)

sirop catina

Sirop de catina
Cat costa? 10 lei kilogramul

Dulceata de catina:

Ingrediente 3 cani fructe de catina, 2 cani zahar, 1 pachet cu gelfix clasic, 50 ml apa, 1 lingura zeama de lamaie, 1 plic zahar vanilinat.
Mod de preparare:
 
Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun pe foc si cand totul incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar, zeama de lamaie, zaharul vanilinat si se amesteca bine. Din momentul in care incepe sa fiarba din nou, se mai lasa 5 minute si se opreste focul. Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate, sterilizate si uscate.
 
Ulei de catina
 
Ingrediente 150 g fructe proaspete de cătină mărunţite
150 ml ulei de floarea-soarelui
 
Mod de preparare
Adaugă 150 ml ulei de floarea-soarelui peste 150 g fructe proaspete de cătină mărunţite. Ţine vasul la temperatura camerei timp de trei săptămâni şi agită-l de câteva ori pe zi. După acest interval, zdrobeşte boabele şi pune-le din nou în ulei.
 
Lasă-le încă două zi­le la lumină şi la căldură. Apoi transferă cu grijă într-un vas de sticla partea limpede care se află deasu­pra uleiului. Este indicat să le depozitezi în locuri răco­roase si ferite de lumină.
 

 
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Iulie 05, 2013, 11:54:08 p.m.
Răspuns #3

aditza_71

  • **
  • Information Offline
  • Jr. Member
  • Mesaje postate: 156
  • Husi, 46 ani
Merci pentru raspunsuri Pharaonu. :beer: