Autor Subiect: Parere Motor Abricht.  (Citit de 9743 ori)

Aprilie 08, 2013, 09:53:20 a.m.
Citit de 9743 ori

csv_29

  • *
  • Information Offline
  • Newbie
  • Mesaje postate: 35
  • Nici nu stii cat nu sti!!!
Buna ziua,

Am achizitionat un abricht la pretu de 300 lei cu blaturile de 20mm grosime din inox axul de 70 cm iar cutitele de 370 mm,are 3 cutite,si mi-a dat si freza la el dar faza este ca nu mi-a dat motor la el dar eu am niste motoare unu de 5,5KW iar unu de 7,5kw sa pun vreun motor care am mentionat mai sus ? sau sa cumpar ceva mai mic...? cel de 5,5 si cel de 7,5 kw sunt la 220 v iar la 380 v am peste 7 kw,dar problema este ca nu am trifazic acasa.

Multumesc!
Nici nu sti cat nu sti!!

Aprilie 08, 2013, 10:37:34 a.m.
Răspuns #1

tassevasi

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 2643
  • Pitesti-AG 63 ani
 Poti folosi motorul de  5,5 kw , pt ce ai tu acolo ar treb un motor de  2,5-3kw .
 Eu am la al meu motor cumparat de 2,2 kw (220)  si nu am treaba  ,porneste in curea ,fac treaba buna cu el.
  In situatia cind ai acasa 220 si motorul e  trifazic  de 5,5  , marge si atunci dar trab un condensator mare de pornire (de inpuls ) apoi lasat cu un condensator de lucru  mai mic .
   Daca motorul e pt 220  el pleaca singur(cu propriul condensator  de lucru)  fara condensator de inpuls , dar nu stiu daca-ti convine la consum , una e sa  ai 2,5  si alta e sa ai 5,5kw consum .
   Daca gasesti un motor ars la 2,5 mergi si-l bobinezi  te descurci mai ieftin.(mergi la centre de fier vechi )
  Eu am acum la o freza  un motor de 1,5    care  a fost trifazic  l-am bobinal la 220 si ma folosesc de el  f bine  iar  la circular am de  075 , faci si economie daca  vrei .
  Pe pagina mea am pus  cam toate sculele  facute de mine pt prelucrare  lemn.
  Numai bine .

Aprilie 08, 2013, 11:59:59 a.m.
Răspuns #2

sorinma

  • *****
  • Information Offline
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1099
  • Fagaras -BV-39
sincer nu am vazut motoare monofazice (220v)mai mari de 3 kw. citeste mai cu atentie eticheta ,poate gresesc eu dar merita sa verifici....
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Aprilie 08, 2013, 07:53:34 p.m.
Răspuns #3

uve

  • ***
  • Information Offline
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
Nu incerca sa pornesti asemanea motoare acasa , la 220 V.La tablou ai sigurante automate sau tipul cel vechi cu lita de cupru ? Nici o siguranta nu va rezista. La pornire , curentul (intensitatea ) de pornire poate distruge instalatia electrica , pe langa faptul ca folosirea condensatorilor este foarte periculoasa . (nu atinge bornele condensatorului chiar daca el nu mai este alimentat la priza !!!)Vinde cele doua motoare si cumpara bobinate special pentru o faza (condensator + infasurare auxiliare de pornire).Se vinde cam la 100 lei/ 1 kw putere ( 550 lei +750 lei ).Daca doresti putere si mai ai si alte motoare trifazate (moara,pompa apa, circular,s.a.) merita sa te racordezi la reteaua trifazata, consumul este mult mai mic si presupune legarea la stalp ,contor , sigurante si o priza trifazata . Cu restul de descurci . Succes !
e-mail : [email protected]
tel : 0744-595231

Aprilie 08, 2013, 10:36:05 p.m.
Răspuns #4

mosunick

  • ****
  • Information Offline
  • Full Member
  • Mesaje postate: 689
  • "Manca-v-ar Raiul!" SM
Are idee cineva cam ce cheltuieli ar fi pentru bransament la 380V?
“There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative.” - W. Clement Stone

Aprilie 08, 2013, 10:39:28 p.m.
Răspuns #5

tassevasi

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 2643
  • Pitesti-AG 63 ani
 In functie de puterea  instalata , 3-4000 lei.

Iulie 17, 2013, 08:15:50 p.m.
Răspuns #6

xvader

  • ***
  • Information Offline
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 483
  • 43 ani,bucuresti
daca ajungi prin bucuresti, te duci in dragonul rosu si cu 250 lei iei un motor de 3 kW, la 220 V.
sunt chinezesti, dar merg super.

Noiembrie 13, 2013, 06:44:18 a.m.
Răspuns #7

kamy

  • ***
  • Information Offline
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 438
Io am axul de 40 cu 4 cutite si am folosit motor de 2,2,acus 2 ani am luat unu de 3 kw de timisoara!

Februarie 26, 2014, 12:33:14 a.m.
Răspuns #8

hapy_bee

  • *
  • Information Offline
  • Newbie
  • Mesaje postate: 41
Pe un abric cu cutite de 300 mm care motor credeti ca ar fi mai potrivit, de 1, 5  kw cu 3000 rotatii cu raport egal intre fulii sau de 4 kw cu 1500 rotatii si raport dublu la fulii pentru a mari turatia? Ambele motoate sunt la 380. Mentionez ca sunt racordat la 380 v
« Ultima Modificare: Februarie 26, 2014, 01:07:28 a.m. de hapy_bee »

Februarie 26, 2014, 02:59:20 a.m.
Răspuns #9

pistol28

  • *****
  • Information Offline
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1386
4 kw cu 1500 rotatii

eu as creste  turatia la  4500 sau mai mult.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Februarie 26, 2014, 05:55:13 a.m.
Răspuns #10

apivasmob

  • *****
  • Information Offline
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1204
  • Stupina Onesti-Bacau
4 kw cu 1500 rotatii

eu as creste  turatia la  4500 sau mai mult.

corect
Sanatate tuturor apicultorilor

Martie 01, 2014, 11:35:55 p.m.
Răspuns #11

Mazy

  • *
  • Information Offline
  • Newbie
  • Mesaje postate: 10
Salutare tuturor

Si cum sunt nou printre dvs as indrazni sa va intreb cate ceva.
Vreau sa achizitionez o multifunctionala de tamplarie, mai exact asta:
         http://www.dmitaliasrl.com/ro/scheda_prodotto/masina_antares254-4.php,
si vreau sa ma ajutati cu niste sfaturi si pareri.
O folosesc pe la diferite munci, e un pic de hobby spre profesie (cel putin pentru inceput). Bugetul nu e prea mare, si masina asta e cam singura care se incadreaza, plus ca e noua.

Astept cu nerabdare parerile dvs.


Decembrie 22, 2017, 02:17:42 p.m.
Răspuns #12

vasiisav

  • *
  • Information Offline
  • Newbie
  • Mesaje postate: 5
Am cumparat recent un motor si astazi mi-a venit fulia pentru acesta. Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi de montare a fuliei pe ax ? In cartea tehnica a motorului spune ca trebuie demontat ventilatorul si cu echipament special trebuie presata. Sub nicio forma nu trebuie montata prin lovire.

Decembrie 22, 2017, 03:20:58 p.m.
Răspuns #13

bucovineanu

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Profesor off-line
  • Mesaje postate: 6197
  • Vicovu de Jos - SV
Axul motorului nu are un canal longitudinal pentru pana? Fulia nu are si ea un canal in lateralul gaurii centale?

Decembrie 22, 2017, 03:32:18 p.m.
Răspuns #14

vasiisav

  • *
  • Information Offline
  • Newbie
  • Mesaje postate: 5
Si axul si fulia au sant pentru pana de 8 mm. ideea este ca fulia nu culiseaza pe ax. Intra doar ~1 mm. Este prea fixă.
« Ultima Modificare: Decembrie 22, 2017, 04:13:09 p.m. de vasiisav »