Autor Subiect: sirop de zahar  (Citit de 17017 ori)

Aprilie 11, 2013, 02:46:21 p.m.
Răspuns #45

Bistriteanul

  • ***
  • Information Offline
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Bistrita, jud.B-N; 42
    • www.carpatin.net
Ieftin si rapid: apa calda in care se toarna zaharul (ex:5l de apa +5kg de zahar) si se amesteca cu o lingura (cu coada lunga) pina la dizolvare (2-3min).
Se poate folosi bormasina cu mestecalau de mortar.
Se toarna in sticle de plastic. Se poate adauga protofil caz in care se scutura pentru omogenizare.
Simplu, fara fierbere, fara pierdere de timp, fara HMF crescut...
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

Aprilie 11, 2013, 06:06:40 p.m.
Răspuns #46

iosca

  • **
  • Information Offline
  • Jr. Member
  • Mesaje postate: 116
  • Calafat - Dolj
Asta asa este, cu toate ca cica mai uzam albina caci nu-i invertit, dar atunci cand suntem in camp si n-avem decat apa rece de la fantana in care punem zaharul si mestecam c-o lopatica pana la dizolvare ? Si eu cred ca ala-i cel mai sanatos (chit ca nu-i invertit) si mai usor de facut, dupa care fiecare isi poate pune in el tot ce doreste(ceaiuri, tratament, vitamine, suplimente, etc)
http://iosca.sunphoto.ro/                0765687281

Iulie 22, 2013, 03:27:04 p.m.
Răspuns #47

xvader

  • ***
  • Information Offline
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 483
  • 43 ani,bucuresti
Ieftin si rapid: apa calda in care se toarna zaharul (ex:5l de apa +5kg de zahar) si se amesteca cu o lingura (cu coada lunga) pina la dizolvare (2-3min).
Se poate folosi bormasina cu mestecalau de mortar.
Se toarna in sticle de plastic. Se poate adauga protofil caz in care se scutura pentru omogenizare.
Simplu, fara fierbere, fara pierdere de timp, fara HMF crescut...
tot asa fac si eu sirop cand am nevoie.
fara tot felul de alte prostii sau inventii. si am fost intotdeauna super multumit

Iulie 23, 2013, 08:56:51 a.m.
Răspuns #48

Karpetrusov

  • *
  • Information Offline
  • Newbie
  • Mesaje postate: 96
              Adevarul este ca si dpdv economic iesim mai bine cu hidrolizatele de porumb de pe piata
Mie mi se pare ca utilizarea zaharului este mult mai economica dpdv financiar, excluzand munca pentru preparare. Poti prezenta un calcul, care sa justifice aceasta  afirmatie?
 Si @ bucovineanu. Ati avut situatii de furtisag la hranirea cu sirop de zahar in perioada de toamna.?
A swarm of bees in May is worth a load of hay;
  A swarm of bees in June is worth a silver spoon;
    A swarm of bees in July isn't worth a fly.

Iulie 23, 2013, 06:38:21 p.m.
Răspuns #49

bucovineanu

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Profesor off-line
  • Mesaje postate: 6197
  • Vicovu de Jos - SV
Nu am avut niciodata probleme cu furtisagul  la hranirea cu sirop.

Iulie 23, 2013, 09:11:13 p.m.
Răspuns #50

marius_vfp

  • ******
  • Information Offline
  • Veteran
  • Mesaje postate: 1990
  • jud.Vaslui , invatator
Ieftin si rapid: apa calda in care se toarna zaharul (ex:5l de apa +5kg de zahar) si se amesteca cu o lingura (cu coada lunga) pina la dizolvare (2-3min).
Se poate folosi bormasina cu mestecalau de mortar.
Se toarna in sticle de plastic. Se poate adauga protofil caz in care se scutura pentru omogenizare.
Simplu, fara fierbere, fara pierdere de timp, fara HMF crescut...
tot asa fac si eu sirop cand am nevoie.
fara tot felul de alte prostii sau inventii. si am fost intotdeauna super multumit
eu fac infuzie de ceai si amestec cu zahar iar ca desert mai adaug si ceva miere de la camara .

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Iulie 23, 2013, 09:30:29 p.m.
Răspuns #51

xvader

  • ***
  • Information Offline
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 483
  • 43 ani,bucuresti
cand am mai multe plante...fac si eu ceai, dar miere nu am pus niciodata in sirop, le-am dat-o intotdeauna in rame, dupa diafragma. problema este ca se termina f repede.

Iulie 24, 2013, 09:23:44 a.m.
Răspuns #52

jenica67

  • ****
  • Information Offline
  • Full Member
  • Mesaje postate: 702
  • Resita, Caras-Severin
     Mierea contine inverteza si daca este pusa in sirp cu ceva timp inainte, ajuta la invertirea acestuia mai comleta. Deci dupa mine este un avantaj, sa o punem in sirop.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

Iulie 24, 2013, 12:32:41 p.m.
Răspuns #53

marius_vfp

  • ******
  • Information Offline
  • Veteran
  • Mesaje postate: 1990
  • jud.Vaslui , invatator
eu pun mierea cand siropul e caldut , doar o singura data am pus miere inainte de fierbere si parca sa produs invertirea mult mai frumos , dar mi-a fost frica de HMF .

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva