Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

bismark

   Azi dupa un gratar de pastrama de caprita nema scirt ,nema pirt :razz:
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

      Sa-ti fie de bine, l-ai stropit si cu putin tulburel ? Si nici macar un sughit ?  Bun seminarul de familie !! =D>

andreiu

       Inselate de vremea primavaratica, cateva crengute dimtr-un cais tanar au pornit acum in vegetatie.

pharaonu75

Inseamna ca de Craciun venim la Deva ca sa mancam caise. :D
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

andreiu

       Va astept cu drag, dar veniti mai rasfirati, ca se coc pe rand.  :smile:

andreiu

      Zilele acestea de vacanta ne-am ocupat cu precadere de citit povesti, cate una pe zi, cu povestirea a ce s-a citit. Invatam sensul semnelor de punctuatie si ne obisnuim cu rostirea clara si ferma a cuvintelor. Copilasii sunt silitori, interesati de a descoperi sensurile unor cuvinte. Ieri, Tudor, nepotelul mai mic, ce este in clasa pregatitoare m-a intrebat : - Mosule, tu sti ce este AVARUL ?

andreiu

      - Da puiule, stiu, dar tu sti ? Raspunsul piciului de 5 ani si jumatate a fost prompt : - Avarul este cel care isi numara banii foarte des si nu ii cheltuieste. - Bravo puiul mosului, ai dat un raspuns foarte bun, dar daca tot ai adus in discutie acest cuvant, ia spune-mi, dupa parerea ta, in familia noastra, avem avari ? Care ar fi ordinea descrescatoare, de la cel mai mare avar, pana la cel mai mic ? - Pai... cel mai mare ar fi Stefan (fratiorul cu un an mai mare), apoi eu, ca si mie imi place sa numar banii, apoi, in ordine mami, buni, tu si la urma tati.

andreiu

        Acu mai spre seara am iesit la o hoinareala pe deal, la cca 1 km de casa noastra. Copiii si catelusa s-au zbenguit in voie, apoi vazand ca sunt macese in zona, am adunat pentru ceai. Au fost mici probleme pana au deprins tehnica recoltarii fara a lua prea multe intepaturi si zgarieturi. 

bismark

   Bune maciesele  pentru ceai in perioada asta.Se  mai poate face un vin tonic foarte bun din maciese,vin de buturuga si miere de albine. Dar uite aici maciese.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

      Cati ani are acest " maces " cu fructe kaki ?

roi_ag

Macesele adunate de mine s-au uscat deja si nu sunt decat vreo 4 galeti , sa tot sa-mi ajunga
pana la anul pe vremea asta.

pharaonu75

Citat din: bismark din Noiembrie 08, 2013, 07:30:25 PM
   ...Se  mai poate face un vin tonic foarte bun din maciese,vin de buturuga si miere de albine...

O reteta? ^:)^
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bismark

   Mosule, uitate la frunze,este trandafir.Au diametrul de 4-5 cm.Este un trandafir catarator alb cred ca la-i vazut la mine pe SunPhoto.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bismark

#1288
    Pentru Pharaonu75 gasaesti aici la vinuri medicinale https://sites.google.com/site/elixirultineretii/terapii/bitterul-suedez.
Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

pistol28

Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 08, 2013, 07:48:23 PM
Citat din: bismark din Noiembrie 08, 2013, 07:30:25 PM
   ...Se  mai poate face un vin tonic foarte bun din maciese,vin de buturuga si miere de albine...

http://baby.unica.ro/vin-de-macese-408561.html

O reteta? ^:)^
Vin de macese
Ingrediente:
10 kg macese,
12 kg zahar,
o lamaie,
30 ml otet
35 l apa


Preparare:
Macesele bine coapte se spala. Se trec prin masina de tocat carne si se aduna cu mana, formandu-se in chiftelute lunguiete. Zaharul se dizolva pe foc in 10 l de apa, impreuna cu zeama de la o lamaie sau cu 2 linguri de otet de 9 grade (30 ml). Siropul se fierbe 10 minute, apoi se raceste cu restul de apa si se toarna peste macese lasand un spatiu liber de 10 cm sub gatul damigenei ca sa aiba loc spuma care rezulta prin fermentare.

Se astupa bine damigeana cu dop de fermentatie si se lasa la temperatura de 18-20 grade Celsius, ca vinul sa fermenteze 6-8 saptamani sau chiar mai mult, fara alta drojdie. Se agita zilnic, ca sa se amestece mereu compozitia care iese la suprafata.

Cand se termina fermentatia, drojdia si semintele se lasa la fund si vinul se limpezeste. Dupa aceea se trage in damigene mai mici (filtrat prin tifon si vata), astupate cu dop de fermentatie, deoarece fermentatia continua incet, pana cand vinul se limpezeste.

PS
Lamaie in loc de otet.
Zaharul se pune jumatae si jumatate miere.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi