Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

Bine te-am gasit, Silviu, de fapt ne-am intalnit deja, pe topicul lui Dragos, cu haosul. Cu bine

stefan1

Citat din: andreiu din Martie 25, 2013, 09:16:15 PM
     Dupa putin joc de glezne, cateva flotari si ceva genoflexiuni pe acest forum, imi iau inima in putinii dinti si ma prezint in fata Domniilor Voastre :
     Am 65 ani, locuiesc in Deva si am trei meserii la baza: pensionar, bunic si apicultor. Le practic cu placere, concomitent. Intrucat forumul este tematic, voi insista putin pe ultima.
     Apropierea de albina a fost instinctiva, fara prea multe planuri de capatuiala. Am inceput prin anul 1980 cu un numar de 4 familii de albine, prin 1990 ajunsesem la 30, cand le-am vandut, pentru ca incepusem construirea casei unde locuiesc acum si am cumparat materiale de constructie.  In anul 1997 am cumparat doi roi naturali si incet, incet, cu suisuri si coborasuri am ajuns acum la cca 65 de familii. Nu fac pasoral, stupina este la 65 de km de Deva, in  Apuseni, intr-un catun de munte la 800 m altitudine. Baza melifera nu foarte bogata dar diversa, asigura conditii bune pentru productia de roiuri si mai putin pentru miere. Am plantat cateva sute de salcami, multi pomi fructiferi de toate soiurile, salcie, zalog, plop, zmeur, ghiocei, ceapa decorativa. In fiecare an defrisez cate o suprafata de lastaris de carpen si plantez specii melifere. Un mare avantaj--nimeni nu stropeste pomii sau alte culturi, deci chimicale zero.
       Stau la dispozitia Dvs pentru eventuale intrebari.
       Cu bine, Andreiu

  Frumoasa prezentare! Imi place cum scrii. Spui "... am trei meserii de baza: pensionar, bunic si apicultor." Cred ca importanta a fost si cea dinainte de pensionar.  Laudabila si preocuparea de a-ti crea o baza melifera, intr-o zona, cum zici, ferita aproape complet de poluarile de astazi.
  A propos de ghioceii aratati: sunt o specie mai putin comuna la noi, Leucojum vernum, de talie putin mai mare decat cei comuni, Galanthus nivalis. Nu stiu daca la noi, dar in alte tari este o specie protejata (inainte se folosea in medicina populara in insuficienta cardiaca, dar are o anumita toxicitate, de fapt ca si cealalta specie de ghiocei).
  La altitudinea de 800 m cred ca temperatura medie este cu cel putin 1 grad mai mica decat in zonele mai joase, dar cu clima asta in incalzire globala, cred ca este un avantaj.
  Te asteptam cu postari interesante, ca la peste 60 de familii si la multi ani de lucru cu albinele, cred ca ai multe de spus.    :welcome:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

andreiu

          Multumesc de apreciere, Stefane. Remarca ta cu scrisul ti-o restitui frumos inapoi. Ti-am remarcat de la inceput stilul  , dar mai ales continutul postarilor tale.
          Prezentarea mea a fost scurta, pentru ca nu doresc sa fiu plictisitor. Am amintit doar de meseriile (mai corect ocupatiile) de baza ACUM. Evident ca pe parcursul vremii, ca orice traitor intr-o zona austera am fost, pe rand ( uneori concomitent ),  pastor la animale, cosas, tamplar, zidar, elev, student, pentru ca mai apoi sa devin contopist. Am prins in nari si ceva aer rarefiat din sfera inalta a politicului, asa ca ar fi sanse ca pe parcurs sa fie cum zici tu in final.
           Ghioceii din imagine sunt de fapt clopotei.

andreiu

        Impreuna cu nea Niculae a Floritii am executat o lucrare importanta pentru pomi

andreiu

  In sfarsit, din activitatea de apicultor, va prezint recordmanul meu, cu ocazia controlului de primavara, in urma cu doua saptamani. Avea 11 rame acoperite de albina. Nu am avut curiozitatea de a-l desface complet, asa ca nu stiu cate rame cu puiet avea la data respectiva.

marianpitesti

Viata e frumoasa in masura in care stim sa ne-o facem frumoasa .Ma bucur cind vad oameni deosebiti care sunt altfel decit turma .Sa gindesti si sa traiesti frumos .  E mare lucru ce faceti acolo in munti continuati poate vor lua si altii exemplul dumneavoastra .Sa nu uitam ca omul sfinteste locul.

tassevasi

  Bine ati venit pe forum , ne bucura-ti cu prezentarea si activitatea dvs .
  Totul este frumos si adevarat acolo . =D> =D>
   Numai bine si sanatate  multa . :hi: :hi:

andreiu

      Mariane, multumesc pentru apreciere. Doresc foarte mult ca din ce in ce mai multi romani sa iasa din turma, sa iasa din zapaceala mintala, si ogoliul absurd si sa plece dupa puteri pe drumul propriu. Al meu caut sa-l fac cunoscut si altora, nu neaparat pentru a fi urmat sau copiat, dar daca cineva il va aprecia ca pe o luminita undeva, acolo departe, voi fi multumit.
       Saracii bogati munti, Apuseni,i ma atrag ca un magnet si doresc sa fac si eu ceva pentru ei.

andreiu

      Vasile, iti propun sa ne adresam direct, sa lasam deoparte formulele standard de politete. Suntem si relativ apropiati ca varsta. Ti-am remarcat si eu activitatea, din prezentarile tale pe forum, suntem chit.     

andreiu

      Si pentru ca m- am nascut la munte, musai ca si la Deva traiesc la inaltime. Prima imagine este luata de pe terasa din fata a casei, urmatoarele de pe terasa superioara din spate. Sunt aproape on-line cu Cetatea Devei !

RazvanTi

am fost si eu cu muuuulti ani in urma sus la cetate...
urcusul criminal pana sus este rasplatit de panorama impresionanta de sus
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

andreiu

        Urcusul acum nu mai este o problema, telecabina te urca si coboara in cca 2 minute.

andreiu

      Padurea de salcam prinde contur. In planul indepartat sunt cei plantati in urma cu 10-15 ani.

andreiu

     Zmeurul, plantat in palcuri isi mareste an de an suprafata. Am plantat sute de drajoni de mai multe soiuri, inclusiv remontant, adus de la Deva, Petrosani, Brad.

marianpitesti

 Am fost la Sarmisegetuza anul trecut in vara si am niste amintiri extraordinare toata zona vibreaza iti vorbeste de trecut o recomand tuturor te incarca cu energie iar la cetate ce sa mai vorbim Se spune ca acolo e una din portile energetice ale lumii mai avem astfel de locuri in bucegi in retezat...Pacat ca nu apreciem cum trebuie aceste locuri Romanul tot roman nu se deZminte pina la cetate am rupt masina prin gropi si vin acolo turisti din toata lumea Daca intri putin prin padure in jurul cetatii veZi gropile cautatorilor de comori pe oficiali ii doare la basca .Astia suntem noi.....saraca tara bogata