Jos

Autor Subiect: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse  (Citit de 62407 ori)

Offline uve

  • Sr. Member
  • ***
  • Mesaje postate: 304
dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« : Februarie 22, 2013, 05:49:59 p.m. »
Gauritul ramelor si introducerea capselor este o problema pe care multi au incercat sa o rezolve si sa prezinte solutiile pe forum .Apreciez aceste eforturi si incerc sa prezint varianta pe care eu am adoptat-o in atelier . Foarte simpla zic eu .
Capsele folosite sunt fi 3 x 7 mm . Forta de actionare este asigurata de un cilindru pneumatic cu diametrul interior de 90 mm , presiune 7 bari , cursa 40-50 mm. Capsele se pun pe axele de perforare , al caror diametru este 2 mm. Aceste axe pot fi din otel de arc sau role de la rulmentii cu ace (preferate pentru duritatea si calitatea lor ).Cilindrul trebuie sa aiba alimentare la ambele capete sau sa aiba arc interior pentru retragerea pistonului . Capsa are 7 mm, rama 10 iar axele mininim 13 mm.Daca nu se asigura forta de retragere , axele raman intepenite in material .
La revenirea pistonului capsele raman infipte in rama .Productivitatea este de 150- 200 de piese pe ora . In spatele ramei am pus teflon ce se foloseste la stantele de decupat piele (in lipsa acestuia se poate pune fag sau chiar brad ).Actionarea se poate face si cu un cilindru pneumatic confectionat foarte simplu dintr-un furtun de pompieri (foarte ieftin), sau chiar manual.
e-mail : [email protected]
tel : 0744-595231

Offline RazvanTi

  • Veteran
  • ******
  • Mesaje postate: 1603
  • Slobozia - IL, 39 ani
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #1 : Februarie 22, 2013, 06:18:38 p.m. »
 =D> si uite ca la un capsator gauritor pneumatic nu se gandise nimeni. FELICITARI DE IDEE =D>

daca ne bagi si un filmulet cu el in actiuneeee... ^:)^
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Offline uve

  • Sr. Member
  • ***
  • Mesaje postate: 304
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #2 : Februarie 22, 2013, 06:42:58 p.m. »
Maine o sa aveti si filmuletul !
e-mail : [email protected]
tel : 0744-595231

Offline cipriene

  • Full Member
  • ****
  • Mesaje postate: 893
  • Slobozia - IL, 36 ani
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #3 : Februarie 22, 2013, 09:44:56 p.m. »
razvane, este exact ce vorbeam!  :P
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

Offline RazvanTi

  • Veteran
  • ******
  • Mesaje postate: 1603
  • Slobozia - IL, 39 ani
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #4 : Februarie 22, 2013, 10:24:04 p.m. »
adica... vrei unu' pneumatic?  :uimit:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Offline cipriene

  • Full Member
  • ****
  • Mesaje postate: 893
  • Slobozia - IL, 36 ani
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #5 : Februarie 22, 2013, 10:27:09 p.m. »
nuuuuuuuu
un dispozitiv de gaurit rame, ieftin si eficient
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

Offline uve

  • Sr. Member
  • ***
  • Mesaje postate: 304
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #6 : Februarie 24, 2013, 12:10:27 p.m. »
Am facut filmuletul dar cum expertii mei in IT au zburat din cuib peste mari si tari nu l-am putut posta .
Precizam mai sus ca actionarea se poate face si manual cu aceeasi productivitate .Poate face doar gaurirea fara sa introduca capse ( gaura diametru 2 mm) .Daca sunt cereri se pot produce , orice varianta,orice cantitate .
e-mail : [email protected]
tel : 0744-595231

Offline nelutu79

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #7 : Februarie 24, 2013, 09:50:05 p.m. »
buna as dori si ieu unul dar pentru 5 perforari nu 4 la ce pret ar fi? lasati un nr. tel.

Offline uve

  • Sr. Member
  • ***
  • Mesaje postate: 304
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #8 : Februarie 24, 2013, 10:22:02 p.m. »
Ma puteti suna maine pentru detalii pe 0744-595231 ,Urcan Vasile ,Alba Iulia , sau puteti sa-mi scrieti pe : [email protected]
La acelasi dispozitiv se dau mai multe gauri de diametru 2 mm ,pentru rama de cuib pot fi si 5 gauri .
Se muta doar axele de gaurire si se adapteaza pentru rame de magazie . Trebuie sa stiu distanta de la prima gaura pana la urmatoarele, la fiecare tip de rama folosit .Trebuie sa precizati si tipul de actionare dorit .
e-mail : [email protected]
tel : 0744-595231

Offline nelutu79

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #9 : Februarie 28, 2013, 07:23:03 p.m. »
tipul de actionare sa fie manual si sa fie pentru 5 gauri, a lateralelor,pentru ansarmare orizontala

Offline uve

  • Sr. Member
  • ***
  • Mesaje postate: 304
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #10 : Martie 03, 2013, 11:10:56 a.m. »
Dupa lupte seculare care au durat mai bine de o saptamana am reusit sa va ofer si filmuletul .Nu este cea mai buna "opera" dar totul are un inceput ! Operator film cu stanga , operator dispozitiv cu dreapta ...
 
Small | Large

e-mail : [email protected]
tel : 0744-595231

Offline pharaonu75

  • Administrator
  • Great Veteran
  • ********
  • Mesaje postate: 12306
  • Slobozia - IL, 42 ani
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #11 : Martie 03, 2013, 11:22:56 a.m. »
Poze sau chiar un filmulet cu perforatorul cu actionare manuala aveti?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

Offline uve

  • Sr. Member
  • ***
  • Mesaje postate: 304
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #12 : Martie 03, 2013, 12:08:14 p.m. »
Perforatorul cu actionare manuala a fost testat ,este in faza de finisare .O sa pun poze in scurt timp !
O zi cu soare va doresc !
e-mail : [email protected]
tel : 0744-595231

Offline fiug1970

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1180
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #13 : Martie 09, 2013, 01:56:01 p.m. »
de curios:pt.ce folosesc capsele si de unde se pot procura?

Offline fiug1970

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1180
Re: dispozitiv de gaurit rame si introdus capse
« Răspuns #14 : Martie 09, 2013, 01:59:54 p.m. »
nu cumva sant capse ca la pantofi,de trecere?

 

Sus