Noua lege a apiculturii

Creat de D006, Noiembrie 22, 2012, 04:25:07 PM

« precedentul - următorul »

costoiuaurel

si apropo:
Sunt mai multe siteuri de apicultura.... daţimi si mie siteul pe care ciobani,văcari,legumicultori,fermierii,etc sa dezbata problemele lor legate de productie,rasă si masă si cu toate aceste ei primesc subvenţii mult mai mari ca ale noastre si produsele lor nu au adus atâta valuta în ţara ca cea a apicultorilor

romikele

Citat din: costoiuaurel din Decembrie 24, 2012, 04:00:19 PM
si apropo:
Sunt mai multe siteuri de apicultura.... daţimi si mie siteul pe care ciobani,văcari,legumicultori,fermierii,etc sa dezbata problemele lor legate de productie,rasă si masă si cu toate aceste ei primesc subvenţii mult mai mari ca ale noastre si produsele lor nu au adus atâta valuta în ţara ca cea a apicultorilor

Aceeasi greseala o fac multi.
Apicultura a adus in tara foarte multi bani "europeni", doar ca apicultorii s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie, cererile au crescut si fiecare a primit mai putin.
Nici ciobanii, nici vacarii si nici legumicultorii nu au avut o crestere asa exploziva ca stuparii, la noi e o perceptie gresita a lucrurilor.

orbanstefan64

ii dreptul fiecaruia sa incerce .
in f scurta vreme multi i si vor dea seama ca mierea nu curge din fundul stupului pe robinet .........albina mai si inteapa  :razz:
:hi: :hi: :hi:

Alutus

Citat din: costoiuaurel din Decembrie 24, 2012, 04:00:19 PM
si apropo:
Sunt mai multe siteuri de apicultura.... daţimi si mie siteul pe care ciobani,văcari,legumicultori,fermierii,etc sa dezbata problemele lor legate de productie,rasă si masă si cu toate aceste ei primesc subvenţii mult mai mari ca ale noastre si produsele lor nu au adus atâta valuta în ţara ca cea a apicultorilor
Fara miere se poate trai. Crezi ca fara paine, cartofi, carne , lapte se poate trai? Este posibil sa nu aduca valuta prea multa in tara, dar ne asigura noua mancarea din fiecare zi. 
Cine ii invidiaza pe acesti oameni- deja foarte putini- pentru subventiile pe care le primesc ar trebui sa incerce sa faca agricultura pe care o fac ei, sa are, sa ingrase pamantul, sa stea cu ochii la cer si sa foloseasca fiecare clipa de timp favorabil pentru semanat, prasit, cules, cosit,  sa se aplece ore in sir dupa fiecare cartof, sa-si raneasca minile la culesul porumbului, sa se trezeasca la 4 dimineata pentru a-i da de mancare vacii care mugeste de foame si de sete,  sa o astepte seara, cand se intoarce din islaz, sa stea cu capul rezemat de burta ei atunci cand o mulge, sa faca curat in grajd, sa miroase vesnic a balegar, zi de zi ,o viata intreaga. Ei nu au duminici , nu au sarbatori, nu au concedii. Fata de maratonul pe care-l fac ei, apicultura pare un cadril. Eu imi scot palaria in fata lor. Ce zici? Te bagi?
Sa nu uiti Darie!

cornelioandanciu

Subventii?Mai bine lipsa, iaar in locul acestora sa se dea credite cu dobanda subventionata, sau cu dobanda foarte mica.Astfel taranii isi vor putea cumpara mulgatoare electrice, instalatii moderne de procesare a laptelui, cei care cultiva cartofi vor putea cumpara astfel masini de cultivat si de recoltat cartofii, vor putea sa se racordeze la sistemul de irigatii national, care inca nu exista, samd.La fel si in apicultura.Apoi specialistii agricoli care o freaca prin birouri sa vina sa vada cum a fost folosit fiecare banut din cei obtinuti cu astfel de credite. Tineti cont, in unele vremuri mancarea devine arma!Subventii?Praf in ochi!
Va salut.

romikele

Vise taica, vise!

Decat subventii mai bine un pret corect!
Asa n-ar mai fi comentarii de prisos!

costoiuaurel

@  Alutus
Cat de usor se obtine kg. de miere ? Noi stuparii nu avem greutati..? avem numai avantaje-punem robinetul la stup si curg bani - restul sunt ineptii ale unui neadaptat care suporta cu tot supliciul anual special pentru a face pregatire yoga si a testa limitele fizice si psihice al corpului uman in spatiul Danubiano-Pontic si in loc sa mergem la  sala sa intindem la fiare sa facem culturism , noi ca needucati cum suntem ne prostituam muncind...doar "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"
Iata citeva din testele la care suntem supusi uni dintre noi an de an:
                                                                                                             - noptile pierdute la transport in pastoral citeodata iti pica ochi in batista de somn
                                                                                                             - traiul in pastoral ca ciobani-igiena,hrana,paza
                                                                                                             - suntem supusi rigorilor vremii,ploi,frig,vanturi turbate campie
                                                                                                             - extractie pe arsita cu masca pe figura
                                                                                                             - lipsa irigatiilor seceta arde tot,ploi masive calamiteaza culesul
                                                                                                             - avem tot felul de greutati cu organul care interpreteaza legea dupa bunul plac, care au o placere deosebita de a pune piedici vezi (APIA,Politie,Primarii), asta numai pe plan local, care interpreteaza in favoarea ta legile drepte date de alt organ de sus
                                                                                                             - preturi derizorii la achizitia de miere, ceara,etc iar refractometru este barometru angrosistului la fata pe care o ai in fata lui
                                                                                                             - preturi de criza-mari-la achizitia de scule,materiale,carburanti,medicamente,etc
                                                                                                             

D006

  daca nu va convine profitul din apicultura LASATI-VA DE MESERIE !!!! lasati apicultura in seama meseriasilor . daca nu obtii profit din apicultura de ce mai pierzi timpul cu asa ceva ? Chiar nu inteleg !

abeja

Asa,asa, daca  nu  covine la  tine... las  la mine...

costoiuaurel

@ Dragos

Ce  ceaţă este.
Cine a vorbit aici de profit....am spus doar ca nu putem lua in derizoriu activitatea de apicultor fata de celelante activitati din agricultura, poate uni nici nu vrem sa facem miere facem numai polenizare că este plătită bine, ,dabea aveti d-tra loc sa recoltati miere si sa face-ţi profit

Aciditatea vorbelor d-tra, seamană cu a senatorului sau deputatului din  parlament, ajuns sus,  va ajuta ca sa avem o lege buna a apicultorilor, care se va aplica numai la cei sub 100 famili, pentru restul  cat mai multe subventii,areale de pastoral predestinate, stupine protejate de influenta celor mici, facilitati de transport eventual cu girofar,etc..mai gasiti dumneavoastra ca sunteti mari maestri la dictonul "Desbină si stapâneşteŢ

Stiti ca unele organe de stat nu fac diferenta dintre albina si celelante animale, cer sa defalci productia de miere pe cele 4 trimestre ale anului ca realizare pe certificatul de producator, sa duci probe ptr.analize in fiecare trimestru din an...sau .....o fi numai pentru anumite zone...de..în Romania....parcă poţi să şti si dacă şti parcă poţi să fi sigur...... oricâd poate apărea.... o Lege..... o ceva  care sa bulverseze nori de pe cer....spre aducere aminte..nu a fost o lege  si mai ie a transhumantei prin care obliga oierii sa transporte intr-un anumit fel turma in transhumanţă, brânza sa staţioneze numai in locul de origine,numărul de câini de paza sa fie  limitat....de dracul nu face biserici.. numai legi strâmbe ...ajutat prin reprezentanţi de frunte ai obştei.

D006

  E si normal ca o eventuala lege sa apere interesele celor cu ferme apicole mari deoarece 10% din apicultori produc 90% din cantitatea totala de miere pe Romania iar 90% din stupari produc restul de 10% . Tu ca stat ce faci , omori vaca cu lapte ? sau cureti islazul de maracini ?

Kov iulian

Ati auzit maracinilor ?


Parasiti tara si roditi prin alte parti,  lasati "vacile grase "  sa pasca si  sa dea vedete intr-o tara bananiera din lumea a treaia .

filip

Oameni precum Dragos pana nu primesc o lectie de viata nu-si revizuiesc gandirea.Iar noua lege a apiculturii are toate sansele de a da o lectie la astfel de gandire.Pentru 10 % din apicultori nu trebui schimbata legea apiculturii.Sa dispara subventia pe sirop iar egalitatea de sanse sa fie aceiasi.Atunci cine se descurca supravietuieste ,cine nu dispare.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

vranceanul

Nu ,nu e normal ca noua lege sa apere NUMAI interesele fermelor care produc mult ,ci a tuturor care produc , indiferent de cantitate.
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

morozan simion

am citit toate mesajele de aici si eu am tras o concluzie de altfel fireasca si corecta dar nu si realista.
Fiecare incearca sa traga focul la oala lui, horticultorul la hotricultura,legumicultorul la legume, apicultorul la albine si in continuare fiecare crede ca ceea ce practica el este cel mai important lucru.
Adevarul este ca toate sunt importante si de nelipsit vietii de zi cu zi fiecare trebuie sa facem ceva cat de putin pentru a inova ceva in domeniul nostru, pentru a prospera, ar trebuii sa facem corp comun si de a sustine fiecare in domeniul nostru importanta fiecarei ramuri pentru ca fara aceste ramuri din agricultura nu ar exista viata.
Si cu asta vreau sa inchei, daca nu ar exista albinele si acesti minunati oameni denumiti prisacari celelalte ramuri ale agriculturii nu ar beneficia de recolte bogate iar omenirea ar fi pe cale de disparitie. Stiti de ce? pentru polenizare stimati agricultori, daca nu ar exista aceste fiinte minunate dumneavoastra cei care sunteti agricultori iscusiti nu ati avea recolte bogate.
sarbatori fericite in continuare