Salutari
Apelez la cunostiintele voastre de apicultori cu multi ani in spate
Anul acesta am facut cateva micronuclee de imperechere (6 la numar), mai mult pentru a vedea cum functioneaza
aici am postat despre ele :
http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=5328.15Am functionat de minune, am schimbat toate babutele care nu mi au placut cum au dat randament.
Acum , mai am 4 la numar (2 s- au depopulat), care sunt in stare f buna, adica au albina si mancare.De prin aug (inceputul) nu am mai umbalat la coanele de acolo.Le am lasat sa isi faca treaba, a outa, si au populat destul de bine micronucleele, AM cantarit fiecare nicronucelu si are in jur de 3 kg (micronucelu + rame+ mancare+ albina).As vrea sa incerc sa le trec peste iarna.
Dar acum vine problema , ca nu stiu cum sa procedez.
Oare pot supravietui pana la primavara?
M am gandit sa le bag pe fiecare intr un stup gol si sa l umplu cu haine, sa le las urdinis sa iasa afara?
Alta varianta ar fi sa le inchid de tot cand vine frigul si sa la bag , in baraca de la stupina ?
Le as pune si o tura de 1 kg la fiecare, cand le inchid?Imi este firca sa nu uzeze albina ?
Daca nu puteti ajuta , as fi recunoscator, si daca treceti prin Banat (caras severin)dau o rachie buna de prune .

Respect !