[email protected]@lin, daca mesajul meu e prea tarziu, imi cer scuze...Iti confirm calitatea de zahar brut, nerafinat, din trestie de zahar a ceea ce detii/detineai..In portul Constanta inca se mai lucreaza vrac cu asa fel de saci..daca vrei un sfat util, incearca sa i-l invertesti cu 1 gr sare de lamaie la 1 kg de materie maronie (ceea ce cred ca mai ai)..incearca la un raport de 1 l apa la 3 kg de zahar brut + 3 gr sare de lamaie la nr de kg aferente (3 kg)..adica =apa+ sare de lamaie + fierbere+ zahar amestecat si dizolvat..lasat la foc mic la fierbere 15 min...( daca face spuma ca si la fieberea carnii de vita, o culegi si o dai de o parte, asta inseamna ca mediile de depozitare nu au fost cele mai bune), dupa care , racit fiind siropul invertit, poti adauga ce fel de ceaiuri vrei sau protofil, sau alte stimulente ( startovit, atentie la familiile puternice- pericol de roire daca nu le introduci in programul de inmultire...!!!)...daca faci la un raport de 1l apa la 5 kg de zahar brut = baza pentru turte proteice ( densitate comparabila cu mierea, dar neaparat invertit...!!!) + 10...20 % polen macinat..+ zahar pudra pana la consistenta unei mamaligi taranesti (vartoasa, nu din malai grisat)...la hartie ( punga sau plic facut din coala A3/A2, si lipit cu scotch)...siropul e bun daca avem un bun cules din natura de polen ( minim 50 de lucratoare cu polen adus/ 1min/ pe stup mediu/ 7 zile consecutiv, raportat la perioada actuala -26.03. 2012-/ minim 6h/zi...eu sugerez mai degraba turtele..pana la perioada cuprinsa intre inflorirea salciei si pomii fructiferi...corelat cu o constanta stabilitate termica pe timp de zi...datorita temperaturilor zilnice, stupii mei de la GR. au papat intre 0,6... 1,4 kg turta cu 15% polen..+ 1,5...3 kg miere descapacita dupa diafragma..intre 18 martie si 25 martie (ieri)..adica 7 zile...vezi ca se mai raceste un pic daca esti in zona Campiei Munteniei (Baragan)...Turta o pui peste ramele cu puiet...1,5 kg te tine, daca temperaturile nu scad drastic, in jur de 10..pana la 15 zile...la un stup mediu...daca vrei, mai vorbim...MULTA BAFTA...!!!