Mama lor la toti !

Creat de nelu65, Februarie 12, 2012, 11:21:08 AM

« precedentul - următorul »

nelu65


gheco

Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

nelu65


pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

orbanstefan64


Donbazil


POSTASUL

A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

stefan1

  Despre echitate

"  Magistrații – cele mai mari pensii

Un articol publicat în 2016 de cei de la Hotnews, citând date de la Ministerul Justiției, arăta că în Româna existau anul trecut 60 de pensionari care aveau pensii de peste 100.000 de lei fiecare (un miliard de lei vechi), toți fiind foști magistrați.

Potrivit Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, modul de calcul al pensiei acestor categorii de persoane este diferit de al celor din mediul privat, în sensul că pensia se calculează în funcție de indemnizația brută din ultima lună de activitate, plus sporurile aferente. Deoarece au statut special, ,,judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, precum și foștii judecători și procurori financiari și consilierii de conturi de la secția jurisdicțională care au exercitat aceste funcții la Curtea de Conturi beneficiază de pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării", se arată în legea amintită. Magistrații pot să aibă pensii și mai mari, dacă rămân mai mult timp la muncă. Pentru fiecare an care depășește vechimea de minimum 25 de ani în magistratură, la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul. De exemplu, dacă un judecător are o indemnizație de încadrare brută de 16.000 de lei, la care se adaugă sporuri de 4.000 de lei, atunci pensia lui de serviciu va fi de 16.000 de lei, calculată conform prevederii din lege. Având în vedere că unii judecători ies la 60 de ani la pensie, potrivit legii, ei pot beneficia mulți ani de pensiile ,,speciale" de serviciu, calculate în funcție de ultimul venit realizat. Salariile variază de la o instanță la alta, în sistem existând astfel de drepturi bănești și mai mici, dar și mai mari față de exemplul analizat de GdS.

Pensiile magistraților se actualizează permanent

Ca și cum nu era de ajuns acest sistem preferențial de calcul, ,,pensiile de serviciu ale judecătorilor și procurorilor, precum și pensiile de urmaș se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizația brută lunară a unui judecător și procuror în activitate, în condiții identice de funcție, vechime și grad al instanţei sau Parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum și a sporului de vechime. Dacă în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai mică, judecătorul sau procurorul își poate păstra pensia aflată în plată", se arată în lege. În același timp, partea din pensia de serviciu a magistraților care depășește nivelul pensiei din sistemul public se suportă din bugetul de stat.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 706/2015, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al Parchetelor de pe lângă acestea, personalul de specialitate criminalistică și personalul care ocupă funcții auxiliare de specialitate criminalistică, precum și tehnicienii criminaliști din cadrul Parchetelor, cu o vechime de cel puțin 25 de ani în specialitate, pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media salariilor de bază brute lunare realizate, inclusiv sporurile, corespunzătoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare. Salariile acestora sunt mai mici decât cele ale magistraților, iar după noua lege a salarizării unitare, salariile unora dintre ei scad și mai mult."
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  Percheziţii la profesori şi studenţi vizaţi într-un dosar denumit "Diplome de licenţă fără studii"

Peste 100 de percheziții domiciliare la cadre didactice și studenți din cadrul a două universități, cercetați sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție într-o cauză denumită generic "Diplome de licență fără studii", sunt efectuate miercuri dimineață.



Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/perchezitii-la-profesori-si-studenti-vizati-intr-un-dosar-denumit-diplome-de-licenta-fara-studii_368359.html#ixzz4nvi0HWQh
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)