Asociatia Apicultorilor Profesionisti "Albina Ramniceana" Rm. Sarat

Creat de PuisoruApis, Decembrie 15, 2011, 04:14:17 AM

« precedentul - următorul »

marcello braileanul

Citat din: romikele din Decembrie 26, 2012, 01:19:06 PM
25 decembrie 2012

Precizare: taxa de paricipare la seminarul amintit in videoclip este de 35 de lei, pentru oricine e interesat sa participe.

ERATĂ: Simpozionul va avea loc pe data de 09 ianuarie 2013 (nu 09.12.2013, cum dl. președinte a zis din cauza emoțiilor  :smile: ).

Vom reveni cu amanunte legate de tematica discutiilor.
buna ziua.....daca sunt si eu la inceput de apicultura ma va primi si pe mine in  seminarul asta? am si eu deabea 1 stup si vreau sa fac mai multi pe parcursul vietii,sunt din braila marcel ma numesc si am 34 de ani ........dar stupul il am la tara la BAILE   BALTA ALBA    acolo am spatiu mai mare la socri si cum v-am mai spus vreau sa ma extind si bine inteles daca ma va ajuta si pe mine domnul DAN in mai multe informatii despre albine............in mare ce sa va zic ca as vrea si eu sa ma inscriu in asociatia dumneavoastra daca se poate   ca asa sunt inscris aici la ACA din braila darrrr ce sa spun nu beneficiez de nimic.........va multumesc!!!

romikele

Absolut toti cei interesati de apicultura sunt asteptati, chiar daca nu au inca nici un stup.
La simpozion vor fi prezentate tehnologii de lucru in sistem intensiv, de catre oameni cu vasta experienta in domeniu.
Toata lumea va avea ceva de invatat!!!

Vino si discutam si de inscriere!  :hi:

octav

Unde e simpozionul? In Slobozia sau Ramnic? Trebuie sa ne inscriem sau se plateste acolo?

PS:
E cineva din Bucuresti interesat sa mearga? Daca reusesc sa-mi iau liber as vrea sa vin.
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

romikele

Simpozionul va avea loc pe 09.01.2013 incepand cu orele 09.00 la Ramnicu Sarat, Hanul Poienita, situat pe E85, langa stadion (intrarea in municipiu dinspre Buzau).

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: octav din Decembrie 30, 2012, 10:32:21 PM
E cineva din Bucuresti interesat sa mearga? Daca reusesc sa-mi iau liber as vrea sa vin.

vine domnul fetea, daca nu va avea vreo intalnire importanta la bihor...
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

balasbebe

La noi in Salaj a fost o intalnire organizata de ACAR, de care nu am stiut. Ce bine este de voi, ca va puteti informa la timp.
A fost d-l Siceanu, si vreo patru ore a prezentat metode de lucru prin stupinele din China. Tare bine ar fi daca ar fi pe piata filmele lui. As plati oricat sa le am. Poate reusiti sa-l aduceti si voi.

D006

  Siceanu e cam depasit de timpuri dar merge la incepatori .

balasbebe

Dragos, daca esti asa de bun, te rog sa-mi prezinti timp de 5 ore cum se face laptisorul de matca. Daca ramane timp, poti sa ne prezinti si cum se bate carnea pentru gratar.

Eu l-am vazut si in primavara la Blaj, si nu am considerat ca a prezentat ceva rau sau plictisitor. A fost doar pacat ca nu a fost lasat mai mult sa vorbeasca. Multi nu au stiut si stateau pe la terase, ca doar a fost un targ.
As vrea sa-l mai vad si sa-l vada si altii, fara sa am convingerea ca m-as plictisi de el.
LA PLACINTE INAINTE!

D006

  Bebe cat timp laptisorul este 100 euro . kg. chiar nu merita sa- ti omori capul cu asa ceva .
  Era un film pe you-tube cu  o chinezoaica care recolteaza laptisor , un european in vecii vecilor nu va avea acea viteza de lucru.
  Inca un amanunt , chinezii nu le-au spus nici in ruptul capului la romani cu ce hranesc acele colonii de albine . Smecheria sta in hrana , iar acest lucru nu are cum sa ti-l spuna Sici .

pharaonu75

Despre consangvinizarea intentionata i-o fi spus?

Sa nu fiu inteles gresit, astfel de seminarii sunt foarte utile si ar fi bine daca ar fi cat mai multe, insa aplecate pe ceea ce se intampla la noi, nu in celalalt capat al globului, pentru ca eu (si ca mine sunt multi) sunt interesat sa aflu cum imi pot spori productia, usura munca, deprinde noi metode de lucru, inlocui inventarul apicol cu ceva mai performant. Dar toate astea aici, pentru ca eu aici imi desfasor activitatea, nu in China sau Mozambic.
Tot aud spunandu-se ca matcile din nu stiu ce rasa nu dau rezultate la noi, in schimb vrem sa invatam cum produc chinezii laptisor de matca. Pai se poate aplica acea tehnologie la noi? Avem rasa lor de albine? Avem clima sau flora lor?
Iar pe langa toate astea, mai sunt si unele secrete profesionale, asa cum spunea Dragos, referitor la hranirea/stimularea albinelor, la inmultirea/consangvinizarea matcilor pentru a pastra anumite caractere genetice, etc. Iar acestea nu se spun!
cati dintre romani ar fi dispusi sa sacrifice productia de miere/polen/roi pentru a se apuca de producerea intensiva de laptisor de matca, pentru ca au auzit ca in China se obtin rezultate bune la asa ceva?

Daca dupa o experienta de cativa ani buni, dupa inovarea metodei de lucru si obtinerea de rezultate notabile in producerea de laptisor, vine un apicultor din Romania si organizeaza un astfel de seminar, eu pun banul jos pentru taxa de participare si sunt numai ochi si urechi!
Daca Nicolae Iliesiu ne povestea despre cum mananca chinezii larvele de trantor, in loc sa isi stoarca creierii si sa inoveze ceva, astazi nu stiam ce este apilarnilul!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Citat din: dragos2006 din Decembrie 31, 2012, 01:35:37 PM
  ...
  Era un film pe you-tube cu  o chinezoaica care recolteaza laptisor , un european in vecii vecilor nu va avea acea viteza de lucru.
  ...

Asta este filmul "incriminat"!
Atentie mare incepand cu minutul 4:45  =))

養蜂人家
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

balasbebe

Siceanu, are multe documentare facute, si daca am fi mai flxibili, poate am avea acces la ele. Din pacate ne-am legat si de unul care a vrut sa ne arate cum este la ei, si ne legam de orice plusvaloare. Macar sa vedem cu este la ei, si repede invenivi ce suntem sa ne adaptam la conditiile noastre.

Cand au aparut stupii cu fund antivarroa, nici nu ne gandeam sa-i vedem prin stupine. Acum parca este altceva. la ei se poate, iar noi inca ne mai uitam la literatura sovietica, din colhoz. Inca mai prezentam familii lesinate de foame, cu cateva rame vechi de pe Pazvante chiorul.
Noi trebuie sa producem si sa vindem, nu la intermediari, trebuie sa ne facem o retea proprie.

pharaonu75

Citat din: balasbebe din Decembrie 31, 2012, 03:38:10 PM
...
Noi trebuie sa producem si sa vindem, nu la intermediari, trebuie sa ne facem o retea proprie.

Pai nu ne lasa intermediarii! Vreti ca ei sa moara de foame sau, Doamne fereste, sa puna mana la munca? =)) =))

Acum lasand gluma de-o parte, orice documentar este bun, mai ales daca este facut de un profesionist. Iar dl Siceanu, incontestabil, este un profesionist.
Dar un documentar despre cum produc chinezii laptisorul de matca eu l-as incadra la "cultura generala", in vreme ce unul despre cum se procedeaza la noi ar fi "carte de capatai".
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bucovineanu

Citat din: dragos2006 din Decembrie 31, 2012, 12:28:46 PM
  Siceanu e cam depasit de timpuri dar merge la incepatori .
Acum cativa ani l-am ascultat pe Dl Siiceanu la un targ apicol la Suceava. Am aflat de la el multe lucruri despre albine, care nu pot fi gasite in cartile de apicultura. Sau poate nu am stiut eu sa caut.

balasbebe

Meritul ACAR-ului este ca-l are pe d-l Siceanu, si sa nu uit de d-l Popescu. Astia erau destul de documentati, cand stateau in fata noastra. De altii nu ma pot lega, ca nu-i cunosc.
L-am auzit si pe PAB vorbind la Faget, si am avut ce invata si de la el.