Autor Subiect: Topitor ceara "sub presiune"  (Citit de 21308 ori)

Noiembrie 09, 2011, 08:36:03 p.m.
Citit de 21308 ori

tassevasi

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 2643
  • Pitesti-AG 63 ani
 Pentru ca domnul Marin m-a inspirat cu topitorul sau ,va supun spre dezbatere aceasta schita de mina   in care incerc sa explic principiul de functionare , de altfel fiecare dintre noi  ne dam seama .
    Ideia a pornit de la ""Cum ajungem la temp de 120 g in vasul folosit ?""
  Pentru o sterilizare a cerii, numai asa cred eu ca se poate.
   Numai bine .

Scuzati poza e f f proasta , mai pun una dar mai tirziu

Noiembrie 09, 2011, 08:48:36 p.m.
Răspuns #1

mape 48-petru manea

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 3298
  • Cărpiniș-TM -70 ani
se vede suficient de bine
al dilea vas unde se pun ramele este si el cu capac etans ?
si daca da inseamna ca are si robinet pe teava de evacuare a ceri ?

Noiembrie 09, 2011, 08:55:42 p.m.
Răspuns #2

tassevasi

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 2643
  • Pitesti-AG 63 ani
  Da si el e etans sa nu iasa pres din vasul mare ,si cind se ajunge la temp de 120 g se da drumul la robinet .

Noiembrie 09, 2011, 09:01:16 p.m.
Răspuns #3

mape 48-petru manea

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 3298
  • Cărpiniș-TM -70 ani
crezi ca se topesc fagurii fara aburi si ceara nu se arde ?
sau pui apa si in vasul mic ?

Noiembrie 09, 2011, 09:06:18 p.m.
Răspuns #4

tassevasi

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 2643
  • Pitesti-AG 63 ani
  Fagurii din interiorul mic se topes datorita temp din vasul mare ce va fi mai mare de 120 g , asa cum la soare se topesc asa cred si aici .

Noiembrie 09, 2011, 09:10:55 p.m.
Răspuns #5

orbanstefan64

  • *******
  • Information Offline
  • Hero Member
  • Global Moderator
  • Mesaje postate: 1332
cred ca ii sistemul vasului kukta ?????

Noiembrie 09, 2011, 09:11:03 p.m.
Răspuns #6

mape 48-petru manea

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 3298
  • Cărpiniș-TM -70 ani
inca o intrebare da nu te plictisesc din ce material faci

Noiembrie 09, 2011, 09:11:03 p.m.
Răspuns #7

tassevasi

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 2643
  • Pitesti-AG 63 ani
O alta poza mai clara ,la care nu am supapa de supra presiune pusa ,

Noiembrie 09, 2011, 09:13:27 p.m.
Răspuns #8

tassevasi

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 2643
  • Pitesti-AG 63 ani
  Cum sa ma plictisiti ,  eu cred, ca sa fie o treaba buna sa fie facuta din inox

Noiembrie 09, 2011, 09:19:41 p.m.
Răspuns #9

mape 48-petru manea

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 3298
  • Cărpiniș-TM -70 ani
supapa trebuie  ca altfel bubuie
nu e rea ideea---tabla de inox de 2 mm si un mester sudor bun
am vazut o etuva undeva dar nu mai stiu pe unde

Noiembrie 09, 2011, 09:22:48 p.m.
Răspuns #10

tassevasi

  • ********
  • Information Offline
  • Great Veteran
  • Mesaje postate: 2643
  • Pitesti-AG 63 ani
 Da ,da  aceia a fost prima schita si au venit inbunatatiri  .

Noiembrie 09, 2011, 10:40:59 p.m.
Răspuns #11

Obombo

  • ****
  • Information Offline
  • Full Member
  • Mesaje postate: 951
  • Cisterna di Latina - IT
... va supun spre dezbztere aceasta schema , ce zice-ti  .
Ideea e buna, adica ar functiona, dar realizarea ar fi foarte costisitoare. Desenul nu este cotat, dar daca aproximam dimensiunile capacului la 500x500 mm (cu toate ca facand proportia cu ramele ar fi mai mare) la o presiune de 2 bar forta aplicata capacului ar fi de 5 tone. Cam la fel si la pereti si le fund. Ideal ar fi un vas rotund, cu un capac bombat si cu grosimea peretilor adecvata dar devine antieconomic. E mai simplu sa se topeasca ceara, eventual cu metoda descrisa de Marin si sa se sterilizeze dupa aceea. Eu am sterilizat ceara tinand-o in cuptor la 130°C vreo doua trei ore, dar nu pentru faguri, aia ai cumpar, certificati bio si sterilizati la 125°C.

Noiembrie 09, 2011, 10:55:52 p.m.
Răspuns #12

orbanstefan64

  • *******
  • Information Offline
  • Hero Member
  • Global Moderator
  • Mesaje postate: 1332
... va supun spre dezbztere aceasta schema , ce zice-ti  .
Ideea e buna, adica ar functiona, dar realizarea ar fi foarte costisitoare. Desenul nu este cotat, dar daca aproximam dimensiunile capacului la 500x500 mm (cu toate ca facand proportia cu ramele ar fi mai mare) la o presiune de 2 bar forta aplicata capacului ar fi de 5 tone. Cam la fel si la pereti si le fund. Ideal ar fi un vas rotund, cu un capac bombat si cu grosimea peretilor adecvata dar devine antieconomic. E mai simplu sa se topeasca ceara, eventual cu metoda descrisa de Marin si sa se sterilizeze dupa aceea. Eu am sterilizat ceara tinand-o in cuptor la 130°C vreo doua trei ore, dar nu pentru faguri, aia ai cumpar, certificati bio si sterilizati la 125°C.
sistemul kukta este exact ce ai specificat

Noiembrie 09, 2011, 11:25:56 p.m.
Răspuns #13

Obombo

  • ****
  • Information Offline
  • Full Member
  • Mesaje postate: 951
  • Cisterna di Latina - IT
Corect, dar la dimensiunile astea e bun de facut mancare la nunta. :D

Noiembrie 09, 2011, 11:38:33 p.m.
Răspuns #14

Obombo

  • ****
  • Information Offline
  • Full Member
  • Mesaje postate: 951
  • Cisterna di Latina - IT
Scuze dar am vazut prea tarziu discutia asta. Am scris deja care ar fi problema, dupa parerea mea, cu topitorul asta, aici: http://forum.apiardeal.ro/index.php?topic=4460.msg87235#new