Stiri, informatii...

Creat de Woolf, Septembrie 23, 2011, 12:38:59 AM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

#330
 :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:


Witz  =  gluma

ich betrogen = am înşelat

Am cautat sa folosesc cuvinte care in germana traduse sa nu ma dea de gol  daca spuneam  Farsa = Farce  v-ati fi dat seama  :rotfl: :rotfl:

Kov iulian

Citat din: RazvanTi din Aprilie 01, 2012, 07:36:18 PM
asadar, cei ce nu aveti inca urmasi, lasati-va de albine ca e foarte grav!!! si asta cat mai e timp  :lol:
nasoala maladie ce sa zic...  :yes:

Ati intuit bine, in text nu se spune nimic de albine, sau ca ar fi o boala a albinelor

Nu am vrut sa glumesc cu asa ceva, si sa cobesc ,


Woolf

Google Art Project - Art Collections

Google Art Project, este o platforma lansată de celebrul motor de căutare, platformă ce permite utilizatorilor să se plimbe, virtual, prin 151 dintre cele mai mari muzee din lume.



Platforma Google Art Project propune utilizatorilor 32.000 de opere de artă ce pot fi vizualizate cu ajutorul fotografiilor de înaltă rezoluţie. Google a optimizat site-ul de consultare şi a inaugurat astfel 46 de capodopere expuse în imagini de extremă rezoluţie (7 miliarde de pixeli), care permit studierea detaliilor, a patinei şi chiar a unor amănunte care nu sunt vizibile cu ochiul liber.



Pasionaţii de artă pot astfel pentru prima dată să descopere textele de pe Piatra Soarelui din Mexic şi meticulozitatea pictorului Georges Seurat, un maestru al curentului denumit pointilism, din tabloul "Un dimanche après-midi à l'île de la Grande Jatte".

Cu ajutorul funcţiei "Discover", comorile muzeelor partenere sunt reunite instantaneu pe teme sau pe artişti.



"Art Project reprezintă fructul angajamentului nostru faţă de toate tipurile de artă, de culturi şi de civilizaţii din lumea întreagă. El nu se mai adresează doar studentului indian care vrea să viziteze online MoMA din New York. El se adresează de acum şi studentului american care doreşte să viziteze National Gallery din Delhi", a declarat Amit Sood, coordonatorul acestei platforme din cadrul grupului Google.

sursa

Woolf

#333
Apa de la robinet si monstrii care salasuiesc in ea

Sunt vechi şi de 200 de milioane de ani, dar până acum nu i-ai văzut niciodată atât de aproape. Imaginile care te pot face să renunţi la ceea ce te ţine in viaţa, mai exact, apa noastra cea de toate zilele.



Australianul Clemens Wirth a filmat microorganismele care trăisc în apa de la robinet. Sunt urâte, adevăraţi monştri care se bălăcesc în lichidul vital, care ne menţine în viaţă.
Unele dintre ele sunt atât de vechi, încât parcă au apărut de când lumea şi pământul. Cel mai bătrân microb descoperit de Wirth în apă are 200 de milioane de ani şi nu e nici pe departe cel mai  dizgraţios dintre aceste fiinţe mici.

Sunt străvezii, se mişcă încet, plutesc sau înoată, se înmulţesc şi, mai grav, le înghiţim când bem apă. Chiar dacă prezenţa lor este, în anumite limite, normală, filmuleţul de mai jos te poate şoca şi, dacă eşti foarte influenţabil, te pot face să renunţi la apă, iar lipsa lichidelor reprezintă o moarte sigură.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/39784233?autoplay=0" width="700" height="400" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

sursa

jonny_it

Citat din: Woolf din Aprilie 10, 2012, 07:24:21 PM
Apa de la robinet si monstrii care salasuiesc in ea

Cred ca o sa beau doar bere de acum incolo ...  :rotfl:

pharaonu75

Citat din: jonny_it din Aprilie 10, 2012, 07:45:04 PM
Citat din: Woolf din Aprilie 10, 2012, 07:24:21 PM
Apa de la robinet si monstrii care salasuiesc in ea

Cred ca o sa beau doar bere de acum incolo ...  :rotfl:

Daca n-ar fi aceste micro-organisme din apa, din aer, din mancare, sistemul nostru imunitar ar fi la pamant.
Faptul ca acestea exista, iar noi le introducem in organism, determina sistemul imunitar sa produca anticorpi pentru a le anihila.
Asa ca eu voi bea tot apa de acum inainte...

P.S. Jonny, berea nu se face tot cu apa? Eu zic sa te lasi si de bere si sa bei doar alcool sanitar! =)) =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

orbanstefan64

berea nu i rea da mai bua ii DIANA =)) =)) =))

jonny_it

Citat din: pharaonu75 din Aprilie 10, 2012, 09:02:47 PM
P.S. Jonny, berea nu se face tot cu apa? Eu zic sa te lasi si de bere si sa bei doar alcool sanitar! =)) =)) =))

Pentru a se obtine berea mai intai se fierb in apa incredientele.  :)

Woolf

Se restituie CAS pentru suma de 740 lei - veste buna pentru pensionari

Important ! - pentru pensionari, parinti, socrii, rude, prieteni, cu pensii mai mari de 740 lei

Prin Deciziile nr.223 şi 224 pronunțate în data de 13 martie 2012, Curtea Constituțională, în temeiul art.146 lit.d) din Constituție, s‐a pronunțat asupra excepțiilor de neconstituționalitate, referitoare la dispozițiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Cu unanimitate de voturi, Curtea a constatat că dispozițiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, sunt constituționale în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.
Decizia este definitivă şi general obligatorie. Argumentația reținută în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Documentele si Decizia Curtii Constitutionale le puteti vizualiza AICI

Sa speram ca se va pune in aplicare !

Va doresc Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi !   

Woolf

Vitaminele care ne îmbolnăvesc

O simplă căutare pe Google a cuvântului "vitamine" generează milioane de rezultate. Cotrobăind prin site-uri, veţi da peste expresii care susţin utilizarea vitaminele, anunţând că acestea "cresc nivelul de energie", "stimulează funcţia cerebrală", "îmbunătăţesc viaţa sexuală" şi "stopează sau chiar vindecă unele tipuri de cancer". Toate aceste site-uri ne ajută să ne explicăm de ce anual se cheltuiesc miliarde pentru cumpărarea vitaminelor. Oare acestea chiar ne fac bine? Numai bine, întotdeauna?



În Marea Britanie, în 2006, s-au cheltuit pe suplimente de vitamine şi minerale 220 de milioane de lire sterline (!), conform statisticilor Food Standards Agency.

Cu toate acestea, din ce în ce mai multe cercetări efectuate în ultimul timp contrazic afirmaţiile laudative legate de beneficiile vitaminelor, demonstrând că vitaminele pot avea uneori efecte nefaste asupra sănătăţii.

Exemple concrete

Una din cele mai şocante dezvăluiri, a fost aceea că 30% dintre multivitaminele de pe piaţă conţin ingrediente în alte doze decât cele declarate pe prospect. Mai mult, studiul realizat de asociaţia ConsumerLab.com susţinea că unele dintre acestea sunt contaminate cu plumb. Rezultatele cercetării au fost publicate în 2009 şi şoca tocmai datorită faptului că primele simptome ale intoxicaţiei cu plumb sunt, de obicei, subtile şi nespecifice, putând apărea la nivelul sistemului nervos, al celui gastro-intestinal sau muscular. În cazul în care problema nu este depistată la timp, plumbul poate provoca delir, atacuri de apoplexie sau chiar comă.

Un alt studiu, publicat la începutul anului 2007 în Journal of the American Medical Association releva că administrarea de antioxidanţi (vitaminele A, C, E şi precursorul vitaminei A, betacarotenul) sub formă sintetică poate creşte riscul de deces. Studiul în cauză a uimit multă lume, mai ales că, până atunci, antioxidanţii se bucuraseră de o reputaţie foarte bună ca apărători ai organismului împotriva radicalilor liberi, care afectează celulele şi accelerează procesul îmbătrânirii. Cu toate acestea, reputaţia antioxidanţilor a fost puternic zdruncinată atunci când coroborarea datelor din 47 de studii clinice, care implicau 181.000 de adulţi, a demonstrat că administrarea vitaminei A, a betacarotenului şia vitaminei E, separat sau combinate, creşte riscul de deces cu 16 procente.
În mod evident, o asemenea descoperire nu putea să nu genereze controverse. Mulţi doctori au criticat cercetarea, susţinând că studiile analizate au fost prea diferite între ele, iar comparaţiile nu puteau fi relevante. Cu toate acestea, părerile au rămas împărţite, mulţi medici întrebându-se de ce atât de mulţi oameni preferă să ia suplimente alimentare în loc să mănânce alimentele din care îşi pot extrage vitaminele şi mineralele necesare.



Câteva luni mai târziu, oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional al Cancerului din SUA au descoperit că bărbaţii care au luat mai mult de o pastilă de multivitamine pe zi aveau un risc cu 32% mai mare de a dezvolta cancer de prostată, dublându-li-se totodată şansele de a muri din cauza acestei boli. Riscul era mai mare dacă persoana în cauză avea astfel de cazuri în familie şi dacă lua suplimente de seleniu, beta-caroten sau zinc.
.
Tot în 2007, specialiştii de la Universitatea din Washington au aflat că administrarea unor doze mari de vitamina E, de-a lungul a mai bine de 10 ani, creşte uşor riscul apariţiei cancerului pulmonar la persoanele fumătoare. Deşi studiul a fost realizat pe un eşantion de 78.000 de adulţi din Washington, nici presa şi nici oamenii de ştiinţă nu au făcut mare vâlvă, având în vedere că procentele de creştere erau mici, între 7% şi 28%, iar persoanele în cauză erau fumătoare.

Cel mai recent studiu, care aduce în discuţie efectele negative al vitaminelor, a fost elaborat de specialişti din SUA, Finlanda, Norvegia şi Coreea de Sud. Aceştia au studiat efectele pe termen lung pe care le pot avea vitaminele asupra organismului uman, printr-o cercetare ce a inclus 38.772 femei cu vârste cuprinse între 55 şi 69 de ani. Rezultatele au relevat că nivelul ridicat de cupru din corp creşte riscul morţii premature cu 18%. Mai mult, acidul folic, care este recomandat femeilor însărcinate, creşte şansele de deces cu aproape 6%, iar nivelul ridicat de fier în organism sporeşte acest risc cu 4%. Multivitaminele cresc şi ele riscul de deces cu 2,4 procente, suplimentele de vitamina B6 cu 4%, magneziul cu 3,6%, iar zincul cu 3%. Deşi această cercetarea confirmă o alta efectuată la Universitatea din Copenhaga, în 2008, care demonstra că suplimentele alimentare cresc riscul decesului cu până la 16 %, mulţi oameni de ştiinţă dezmint rezultatele, spunând că mare parte din pacienţi luau aceste suplimente ca tratament pentru anumite afecţiuni. Ei dau exemplul unui persoane care are anemie si care, dacă nu s-ar trata, tot ar avea un risc crescut de deces.

Chiar dacă unele vitamine nu ne fac rău, ele nu fac nici bine. Cu alte cuvinte, administrarea unor suplimente alimentare ar putea (în cel mai bun caz) să nu aibă niciun efect asupra oraganismului nostru. Acest lucru l-a demonstrat de curând jurnalistul John Cloud de la Time care a luat 3.000 de pastile de astfel de suplimente alimentare, timp de 5 luni. După ce a luat zilnic 22 de pastile, singurele efecte au fost creşterea greutăţii (cu 5 kilograme) şi a nivelului de vitamină D.

Experimentul americanului vine să susţină studii anterioare, precum cele referitoare la eficienţa vitaminei C. 30 de studii, ce au implicat peste 11.000 oameni, care au luat zilnic minimum 200 mg de vitamina C, au demonstrat că vitamina în cauză oferă o protecţie mult prea mică împotriva răcelilor, faţă de numărul mare de pastile administrate.

Problema dozajului

Majoritatea oamenilor cred că aceste pastile sunt naturale şi sigure şi au o încredere oarbă în ele, din moment ce se pot elibera fără prescripţie medicală. Totuşi, problema nu este chiar atât de simplă. Supradozajul cu vitamina E, de exemplu, poate creşte riscul apariţiei hemoragiilor, mai ales dacă pacientul ia anumite medicamente pentru inimă, de genul anticoagulantelor. Pe de altă parte, prea multă vitamina A creşte riscul apariţiei cancerului la ficat şi la plămâni, putând cauza şi malformaţii congenitale sau reducerea densităţii oaselor.

Veştile bune

Din fericire, există şi părţi bune. Cercetările au demonstrat că vitamina D are un rol important în absorbţia de calciu şi în susţinerea sănătăţii oaselor. Vitamina B6 şi-a îmbunătăţit şi ea reputaţia, odată ce oamenii de ştiinţă au descoperit că, dacă acesta este combinată cu metionina (un amionoacid) poate reduce riscul dezvoltării cancerului la plămâni, chiar şi în cazul fumătorilor. Mai mult, aportul de vitamine din complexul B poate încetini semnificativ apariţia bolii Alzheimer, spun studii recente.

Alimente versus pastile

Oricum ar fi, un lucru pare neîndoielnic: a ne procura vitaminele din surse naturale este mult mai bine decât să le luăm sub formă sintetică - fabricate în laborator şi cumpărate de la farmacie. Nimeni nu ştie sigur motivul pentru care hrana este mai benefică decât pastilele, dar una din teorii este aceea că natura oferă un echilibru perfect de compuşi care nu poate fi replicat pe deplin în laborator.

Deşi există dovezi că vitaminele C, E şi betacarotenul protejează inima atunci când sunt provenite din alimente, un studiu recent al specialiştilor de la Universitatea Harvard a demonstrat că ele nu oferă această protecţie atunci când provin din suplimente alimentare sintetice.

Tocmai din acest motiv, specialiştii spun că oamenii ar trebui să aibă, în primul rând, o dietă sănătoasă şi echilibrată. În acest fel, nu ar mai fi nevoie să apeleze la suplimentele alimentare decât în cazul în care se observă un deficit major al unei anumite vitamine.

Este de cea mai mare importanţă să evităm supradozarea acestor substanţe sub formă de pastile. Cele mai mari beneficii aduse corpului vin din partea unei diete corespunzătoare, dar numai 3% din populaţie reuşeşte să aibă un asemenea regim. Prin urmare, administrarea suplimentelor alimentare ar trebui să se facă numai la sfatul unui medic specialist, iar în cazul în care totuşi decideţi să le luaţi fără această recomandare, ar fi bine să vă informaţi, să citiţi cu atenţie prospectul (vorba reclamelor), ca să vedeţi cum e cu eventualele efecte adverse şi să vă consultaţi cu farmacistul.

Dar e mult mai bine să învăţăm să mâncăm sănătos. Şi parcă e mai plăcut decât să luăm pastile.

sursa

Woolf

Super-yacht ADASTRA: Luxury Trimaran - cand SF-ul devine realitate

Lansat la inceputul acestei luni, yacht-ul Adastra este considerat de specialisti cel mai uluitor proiect de acest gen de pana acum. Extrem de asteptata, ambarcatiunea a fost lansata la apa in Zhu Ha, un port din China unde a si fost canstruita. Proiectul celor de la John Shuttleworth Yacht Designs, ambarcatiunea personalizata, este o capodopera a ingineriei care te duce cu gandul la filmele science fiction.



Super-yacht-ul Adastra este format din trei corpuri legate intre ele printr-o punte, a costat 14,5 milioane de dolari, are 42,5 metri lungime, 16 metri latime si cantareste 52 de tone. Proprietarul sau este miliardarul Anto Marden.

Luxosul interior a fost proiectat de echipa Jepsen Design in Hong Kong si personalizat de McConaghy. Este construita din fibra de carbon la exterior si lemn de stejar la interior. Yacht-ul  a fost proiectat in aşa fel, incat sa aiba o greutate minima si un consum de combustibil cat mai redus cu putinta. Aproape fiecare componenta a lui a necesitat un model personalizat. De la scari, mobilier pana la balamale, toate au fost construite in mod special pentru Adastra. Detaliile exterioare au fost conceputul celor de la Orion Shuttleworth Design.



Adastra poate atinge viteza de 22 noduri pe ora, echivalentul a 41 km pe ora, si are o autonomie de aproximativ 6,400 kilometri fara realimentare, suficient pentru a traversa Atlanticul din Marea Britanie pana in SUA. Proprietarul yacht-ului, miliardarul Anto Marden, va putea sa se deplaseze in conditii de super-lux intre cele doua insule pe care le detine in Indonezia.
Ambarcatiunea este propulsata de trei motoare, unul principal, acesta fiind un Caterpillar C18 si doua Yanmar, secundare. Adastra a fost dotat cu cele mai noi descoperiri ale tehnicii. Are un sistem de monitorizare integrat, care poate fi controlat prin iPad, pe o raza de aproximativ 50 de metri.



Yacht-ul include o cabina principala si doua cabine secundare, pentru un total de noua musafiri, spatiu pentru un echipaj de pana la sase persoane si o priveliste generoasa pe punte, pentru cei care vor sa admire peisajul. Are patru dormitoare, două bai, un bar, o sala de mese si un centru de comanda ultra-modern.
Yacht-ul Adastra este rodul a cinci ani de munca, proiectare si constructie a celor de la John Shuttleworth Yacht Designs.























sursa: John-Shuttleworth

Woolf

Surpriza: o mare parte din laptele din magazine NU e natural, e lapte praf

O mare parte din laptele vândut în magazine nu este natural, fiind produs din lapte praf, iar vina aparţine "probabil autorităţilor", a declarat luni ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, la inaugurarea sediului Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Naturale -IBA Bucureşti.

Lapte

"Foarte mult din laptele pe care îl cumpărăm din magazin de fapt este făcut din lapte praf, deci nu este lapte natural", a spus Fuia.
El a spus că de vină pentru această situaţie sunt autorităţile şi legislaţia.

"Cine poartă vina? Vina o poartă probabil autorităţile, care la ora actuală ar trebui să contureze acest proces. Poate există şi un vid legislativ pe această temă", a afirmat ministrul.

El a amintit şi despre anumite dezbateri din ultima vreme din presă care au avut ca temă brânza contrafăcută.

Ministrul a mai spus că viitorul registru al industriilor alimentare, pentru a cărui înfiinţare există un proiect de lege, îi va ajuta pe cumpărători să ştie "ce pun pe masă" în fiecare zi.

sursa: realitatea

Kiwi Bee

E frumos yachtul de mai sus dar eu totusi as ramine la ceva mai vechi.... Anastasia din  2008:
http://www.superyachts.com/motor-yacht-2184/anastasia-photos.htm

In NZ tot laptele este din lapte praf. Merge camionul la farmul privat de unde umple cisterna apoi merge mai departe sil umple si mai bine la alt farm. Cind cisterna de 10 mii delitri e plina in 13 minute laptele va fi procesat in lapte praf.Transportul, conservarea astfel vor deveni mai putin costisitor.O alta mare afacere la mijloc este ca acest "lapte praf" deal nostru se vinde la britanici si americani si etc iar consumatorii din NZ ......... cine stie de unde beau laptele.Idei am si eu.Asa cum se face si cu alte alimente de calitate superioara care se vind la export si importam aceleasi alimente dar de calitate inferioara si la un pret mult mai redus din tari asiatice.

Kov iulian


Kiwi Bee

#344
La prima citire suna de necrezut sau doar o fictiune.
Cert este ca deja sint sisteme de supraveghere prin lume dar fiecare cu teritoriul sau asa ca americanii nu se baga(oficial) niciunde si nici alti nu merg la ei.Cel putin intre puterile mari.
Daca tineti minte acum vreo 2 ani americanii au dat la tv si la stiri cum au distrus un satelit de spionaj care plutea deasupra americii(nu sa spus cai satelit al rusilor sau nemtilor sau etc, doar cai de spionaj si ca nui american).
Anul trecut era o vilva la stiri ca in america sa pus in folosinta o furgoneta care are posibilitatea de a radia prin peretii cladirilor atunci cind trece pe strada.Muncitorii din furgoneta pot vedea in direct(real time video) ce se intimpla in cladire. Multi nu au cazut de acord cu folosirea acestei tehnici avansate spunind ca in casa la tine trebuie sa fi liber fara sa fi supravegheat de nimeni plus ca esti expus la radiatii chiar daca nu esti de acord si nici nu sti.Totusi autoritatile au "promis" ca aceasta tehnologie va fi folosita numai in cazuri cind este indicat pt protejarea societatii.

Google are harti 3D de te poti plimba pe strada si tehnoligia este de aproape 10 ani. Satelitii joaca un rol important si aici. Cind a fost lansat era o dilema de a pune in folosinta sistemul in "real time" sau nu. Sa ajuns repede la o concluzie ca versiunea de real time ar fi mai periculoasa decit folositoare societatii de rind avind in vedere ca era foarte costisitor supravegherea utilizatorilor. Astfel ca pina in prezent se foloseste versiunea care nu iti arata ce se intimpla in acel moment.
De anul trecut am descoperit ca si in unele orase din RO te poti plimba pe strada cu google.


http://maps.google.com/maps?saddr=Bulevardul+Revolu%C5%A3iei%2FE671&daddr=Arad,+Romania&hl=en&ie=UTF8&ll=46.172193,21.315494&spn=0.012155,0.01929&sll=46.167156,21.317253&sspn=0.012156,0.01929&geocode=FUWIwAIdtD9FAQ%3BFYtywAIdO0RFASnDWVyjS5hFRzGRhFU-SgdwDw&oq=strada+mihai+eminescu&t=h&mra=dme&mrsp=0&sz=16&z=16&layer=c&cbll=46.172066,21.315621&panoid=njZRgFNNawOgz1Zkl-oLtQ&cbp=12,228.01,,0,-0.1