Stiri, informatii...

Creat de Woolf, Septembrie 23, 2011, 12:38:59 AM

« precedentul - următorul »

Woolf

Un sfert din carnea de pui din România, contaminată cu bacteria Campylobacter

În urma controalelor realizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) s-a constatat că 23% din carnea de pui controlată era contaminată cu bacteria Campylobacter, arată un raport al autorităţii. Această bacterie poate duce la toxiinfecţie alimentară.



Bacteria Campylobacter duce la apariţia toxiinfecţiilor alimentare !

"România realizează frecvent controale pentru a vedea incidenţa bacteriei Campylobacter în carnea de pui. Astfel de controale sunt realizate la nivelul Uniunii Europene, ca recomandare a celor de la EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară), care a constatat că incidenţa bacteriei Campylobacter a depăşit-o pe cea a bacteriei E.coli", a declarat, şeful biroului de presă al ANSVSA.

Potrivit raportului, incidenţa bacteriei Campylobacter a fost monitorizată pe teritoriul ţării noatre începând cu anul 2009, ca urmare a unei decizii luate de Comisia Europeană.

Incidenţa bacteriei în România, în scădere

Astfel, în anii 2009 şi 2010 s-au analizat în total 447 probe provenind de la carcasele de pui din abatoare. Din acestea s-a identificat prezenţa bacteriei Campylobacter în 182 probe. În anul 2011 s-a determinat prezenţa acestei bacterii în 115 probe din cele 490 luate pentru analize.

"Datele mai arată că, în urma controalelor efectuate, incidenţa bacteriei Campylobacter a scăzut. Ca urmare a măsurilor aplicate de către ANSVSA, în fermele şi abatoarele de pasăre, procentul de probe pozitive depistate în carnea de pasăre analizată a scăzut de la 63% în anul 2008, la 41% în anul 2009, la 38% în anul 2010, ajungând la 23% la sfârşitul anului 2011", a mai spus reprezentanta ANSVSA.

Analizele au fost efectuate în cadrul Laboratorului Naţional de Referinţă pentru Campylobacter al Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, precum şi în laboratoare acreditate ale Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Judeţene (Alba, Bacău, Brăila, Braşov, Iaşi, Satu-Mare, Vaslui).

Continuarea Aici

pharaonu75

Am ajuns cosul de gunoi al Europei.
Ne-am "omorat" producatorii locali cu tot felul de legi aberante si acum suntem la mana si la mila Europei, care ne indoapa cu toate gunoaiele ei.
Sunt curios daca pe masa francezilor sau nemtilor, sau macar in galantare, ar fi ajuns astfel de carne! Sau ce s-ar fi intamplat daca aceste controale se faceau la ei si aveau aceleasi rezultate.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

#287
Citat din: pharaonu75 din Martie 18, 2012, 12:18:08 PM
Am ajuns cosul de gunoi al Europei.
Ne-am "omorat" producatorii locali cu tot felul de legi aberante si acum suntem la mana si la mila Europei, care ne indoapa cu toate gunoaiele ei.
Sunt curios daca pe masa francezilor sau nemtilor, sau macar in galantare, ar fi ajuns astfel de carne! Sau ce s-ar fi intamplat daca aceste controale se faceau la ei si aveau aceleasi rezultate.

Find increzator datorita faptului ca am reusit accesarea de fonduri europeene, am incercat sa conving prieteni de ai mei care freaca menta acum de cand nu mai merg " constructiile " .

Am incercat sa-i conving sa facem o ascociere si sa cultivam pamanturile parintilor nostrii impreuna, eu eram trecut prin astea cu acte si hartii  asa ca  stiam ce trebuie sa fac .

Uni nu mai avea pamanturi le-au vandut alti pur si simplu nu au dorit, ma luau in ras, prefera sa cumpere din magazin totul in loc sa le cultive ei sa manance si sa vanda si la alti ce produc ei cu mana lor .

Nu vedeti mai oamani buni ca ne dau sa mancam doar prostii,

Nu are lumea bani sa cumpere de la noi mancare adevarata ok hai sa nu folosim bani, hai sa facem troc, orice om are ceva de dat la schimb pt mancare,

Bunuri, detinute sau produse de ei .
Forta fizica  - e chiar asa o mare rusine pt un orasean care nu are servici, sa mearga la sat sa lucreze la sere solarii pt  hrana  ?

Kiwi Bee

Pharaoane ai dreptate si nu ai dreptate.
Cind vezi acele procente/rezultate ti se ridica parul, dar defapt nu este corect sa condamnam inainte de a vedea mai clar. Si adica, nu vedem/nu stim carei situatia in celelalte tari EU ca sa avem o comparatie. Poate ca cele 23% suna mult dar daca am vedea carei statistica si in alte tari din zona voastra poate ca cele 23% nici nu ar fi asa de ingrozitoare.
Ce maninca fracezul?
Pai francezul are salar mai mare si la el ajunge mai putin din aceasta calitate inferioara(pai sint si acolo saraci la care le trebuie ieftinul dar nu asta domina)

Sa compar asta cu cei la noi in NZ. Aici intotdeauna productia de mincare a fost pe primul loc. Pt a exporta trebuie sa faci o cantitate foarte mare si la pret foarte mic si atunci poti vinde orice calitate, sau faci calitate superioara(de nivel mondial) si vinzi la pret mare. Pai cea dea doua este categoria Noii Zeelande. Producem calitate superioara si dam la export pt bani frumosi.
Atunci poporul de aici ce maninca?
Pai importam ce e mai ieftin de prin lume.De ce carnea de vita din AUS este mai ieftina la magazin decit cea locala? Pai importam de la AUS ce ne dau la bani marunti. Carne de vita de calitate avem si noi deci ne trebuie ceva mai ieftin .
Daca pestele din oceanul/apele Noii Zeelande se vinde la 10-15 euro/kg la export noi cum del cumparam la magazin mai ieftin?
Pai pestele din apele mai poluate au o valoare mai mica pe piata mondial si importam de acolo si povestea poate continua.

Referitor la mincare ma gindesc unde va ajunge China in urmatorii 20 de ani. Se vede ca in ultimii 20 de ani si mai bine nivelul lor de trai a crescut si banuiesc ca sint statistici care arata precum populatia Chinei maninca mai mult.
Cind produci masini sau frigidere poti apasa un buton si linia de productie va merge mai rapid sau restructurezi productia pe 3 schimburi, dar cind e vorba de mincare/agricultura nu poti depasi unele limite.
Chiar referitor la miere si alte produse apicole poporul chinez va minca mai mult si cred ca va merge mai putin la export. Deci mincarea tinde sa devina tot mai scumpa in urmatoarele decenii, dupa parerea mea. Si totusi ca poporul planetei sa nu ramina flamind mincarurile artificiale se vor raspindi tot mai mult.
Pai puiul ala cu bacteria Campylobacter e facut din pui si nu din poliuretan comestibil cu aroma de pui deci vorbim de calitate naturala.

Kov iulian

Citat din: Kiwi Bee din Martie 18, 2012, 01:16:38 PM

Pai puiul ala cu bacteria Campylobacter e facut din pui si nu din poliuretan comestibil cu aroma de pui deci vorbim de calitate naturala.

Da dar e facut din pui tinut in hala zeci de mii de pui ingramaditi crescuti fara a vedea lumina soarelui , hraniti artificial indopati ci antibiotice  cu un sistem imunitar slabit , orice bacterie sau boala se raspandeste ca focul in astfel de conditii .

Nu vedeti ca unde nu sa tinut cont de ordinea naturala e jale de la animale pana la plante .

Vom muri pe capete daca nu schimbam tehnologiile de producere a hranei .

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: Kov iulian din Martie 18, 2012, 01:31:33 PM
Citat din: Kiwi Bee din Martie 18, 2012, 01:16:38 PM

Pai puiul ala cu bacteria Campylobacter e facut din pui si nu din poliuretan comestibil cu aroma de pui deci vorbim de calitate naturala.

Da dar e facut din pui tinut in hala zeci de mii de pui ingramaditi crescuti fara a vedea lumina soarelui , hraniti artificial indopati ci antibiotice  cu un sistem imunitar slabit , orice bacterie sau boala se raspandeste ca focul in astfel de conditii .

Nu vedeti ca unde nu sa tinut cont de ordinea naturala e jale de la animale pana la plante .

Vom muri pe capete daca nu schimbam tehnologiile de producere a hranei .
O sa fim obligati sa ne producem singuri mancarea cat de cat naturala in propria gospodarie,asta e,ne reapucam de agricultura si zootehnie ca sa putem sa ne bucuram de o viata mai sanatoasa...
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:[email protected]  http://foreverapi.sunphoto.ro/

sorin_79

 Sunt 7 miliarde de suflete care respira acum pe planeta asta, un om mediu dintr-o tara civilizata traieste la nivelul de trai al unui rege acum 100 si ceva de ani, varsta la care se moare de batranete in tarile civilizate este din ce in ce mai inaintata. Cred ca ar trebui considerate si aceste aspecte ale vietii pe Terra. :wink2:

stefan1

  Eu ma leg de alt aspect. Bine:25% din carnea de pui de la noi e infestata cu nu stiu ce. Oare 25% din cei care mananca pui infunda spitalele? Sunt sute si mii de bacterii, fungi, virusi cu care toti traim si sistemele noastre imunitare se apara contra lor Doar cei cu o imunitate prabusita se imbolnavesc rapid de fel de fel de boli si in cazuri speciale chiar trebuie sa traiasca in medii aseptice, in izolare.
  Eu am citit de multa vreme niste avertismente date de cercetatori englezi care spuneau ca organismul uman are nevoie de un antrenament si privind sistemul imunitar. Cantitati mici de astfel de agenti patogeni trebuie sa le primim, ca sistemul imunitar sa se pregateasca de astfel de agresiuni. Prea mari masuri de protectie nu vor fi benefice pe timp lung. Acum nu mai este voie sa mulgem clasic vaca, pentru ca incarcatura bacteriana este prea mare si acel lapte e bun de arunct, nu pentru consum uman. Asta dupa ce chiar generatia precedenta, sa nu mai vorbim de sutele de generatii anterioare au crescut cu astfel de lapte. Nici branza nu se mai poate face la munte, trebuiesc laboratoare cu apa curenta, cu faianta si cu inox. Cati au murit ca au mancat branza facuta de ciobani, in mod traditional? Dar daca oamenii vor manca numai din pungi de plastic, numai dupa ce alimentele s-au sterilizat, eliminand toata aceasta microflora care natural se gaseste in hrana noastra, dupa un numar de ani chiar ne vom imbolnavi daca nu mancam exclusiv din plasticele lor.   E un punct de vedere.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

ion patrut

noi cei din mediul rural mai mancam cat de cat natural dar trebuie sa recuynoastem ca mai trecem si noi pe la magazin ca asta e viata nu poti sa le ai pe toate in curtea ta referitor la acea replica ca suntem 7miliarde si ne trebuie mancare e perfect adevarat si de trait om trai cate zile vom avea si gata..........

pistol28

I-a ganditiva ce ar insemna pentru o anume industrie, ca marea majoritate a locuitorilor acestei planete sa fie crescuti de mici in mediu aseptic (fara contact cu realitatea) si cu produse in care s-au injectat antibiotice, hormoni de crestere, OMG-uri si tot felul de produse chimice sintetice ????????????????

Cine va beneficia de pe urma vanzarilor, si asa record de "buline"??????????

Vedeti in acest moment RAZBOIL dus pentru modificarea legii sanatatii si nu va dati seama ca cei care vor castiga sunt dar aceeasi care produc si vand "buline".
De ce aceasta industrie de "buline" este a doua ca profit dupa cea de armament (si asta numai in caz de razboi).
Concluzia o targeti singuri si veti vedea in ce lume traim cand "paznicul" inchide ochii dupa ce a luat o "ciozvarla" de la HOTII care ne lasa in "fundul" gol.

Propun un "fund antivaroua" si parazitii care au cazut sa nu se mai poata intoarce ca paznici in ceafa "DEMNITARILOR" de la borcanul cu miere pe motiv ca "sotul NU este RUDA de gradu 1" sau tot felul de chitite avocacatesti, sa se respecte sintagma "DE BUNA CREDINTA"
Dar in tara lui "PAPURA VODA" cand mai mare sef de trib azi zice una si maine nu mai recunoaste, ce sa ceri unui parlit care nu are dupa ca bea apa, sa fie INTEGRU.

Va rog sa rostiti cu voce tare primele doua versuri din imnul national al romaniei.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Woolf

#295
A fi sau a nu fi iodata - Dilema sarii din bucate

Suntem agresati cu iod de zeci de ani, iar asta trebuie sa inceteze. Nu de alta, dar ne pandesc boli grave, inclusiv afectiuni oncologice.

Este solicitarea facuta de reprezentantii Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica. Ei le cer guvernantilor sa schimbe actuala lege care interzice vanzarea sarii normale in magazine.

Un risc exista, ne transmit si medicii endocrinologi, insa sunt cazuri rare si, mai ales, vindecabile. Iar binefacerile iodului in sare sunt mult mai mari, potrivit autoritatilor medicale.

Sarea din bucate trebuie sa fie musai iodata. Asta au hotarat guvernantii in 2002, cand au interzis de la comercializarea din magazine a sarii fara iod.

Si nu a disparut doar de pe rafturi. Sarea normala a fost eliminata atat din paine, cat si din toate produsele de panificatie. E permisa, ce-i drep,t in magazinele naturiste sau farmacii, dar nu se gaseste intotdeauna. Si ramane optionala in industria alimentara si in hrana animalelor.

Tocmai de aceea Asociatia Operatorilor din Industria Ecologica cer ferm autoritatilor schimbarea legislatiei si reintroducerea sarii fara iod in toate magazinele.

Nu e normal, spun acestia, sa ne tratam in fiecare zi cu iod in conditiile in care nu suferim de hipotiroidism, adica nu avem deficit de iod.

Cu atat mai mult cu cat, sustin reprezentantii asociatiei, exista riscul imbolnavirii grave a unor oameni sanatosi. Cea mai banala ar fi alergia la iod.

Doctor Pavel Chirila, vicepresedinte Bio Romania: ''Poporul roman este agresat cu iod. Excesul de iod duce la cancer de tiroida. In plus, cresc alergiile."

Acest scenariu sumbru nu e respins in totalitate de specialistii endocrinologi. Un risc ar exista, insa vorbim de cazuri rare, si mai ales vindecabile, sustin expertii de la Institutul de Endocrinologie Parhon.

Chiar si in conditiile in care romanul mananca 11 grame de sare pe zi, adica dublu fata de doza recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, oficialii Institutului de Sanatate Publica insista ca nu avem de ce sa ne facem probleme.

Argumentele nu sunt insa suficiente pentru reprezentantii Asociatiei Bio Romania, decisi sa ajunga si la Comisia Europeana.

In replica, Ministerul Sanatatii precizeaza ca in lume exista alte 12 state cu legislatii similare cu a noastra.

Sursa

Kov iulian

Stiam si eu de aceasta treaba, un exemplu cral de incompetanta a staului, intradevar poate ca sunt oameni si zone unde exista deficit de iod dar nu ar fi mai bine ca doar in acele zone geografice sa se puna la vanzare sare iodata ?

De sa consum iod eu daca nu am nevoie?

stefan1

  E rau cand copiezi ca maimuta! Douasprezece state care au introdus obligatoriu iodul in alimentatie inseamna doar 6-7% din tarile lumii. Se stie ca apa se imbogateste in iod pe traseul de la munte spre ses, de asemenea apa freatica doar cea din unele zone de munte e prea saraca in iod. In unele zone de munte, 'gusha' aparuta din cauza lipsei de iod este frecventa. Acolo ar fi obligatorie introducerea iodului in alimentatie. Dar in alte zone, in special in zonele de campie, nu poate fi vorba de un deficit de iod, ba chiar prea mult iod poate duce la efecte adverse.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Kiwi Bee

La noi se recomanda sa consumam flor. Dar nu e obligatoriu. In unele zone intreadevar nivelul florului din apa potabila este foarte scazuta sau mai nimic dar nu peste tot. Unii oameni insa fac dinosaur si dintro furnica. Pai astia merita sa bage in ei flor la greu.

Kov iulian

Din cate am inteles florul mai are un efect pe langa cel antiseptic, ii face pe oameni pasnici si supusi .

Am inteles ca diverse stapanirii practica asta pt a stapani oameni, cei care consuma flor nu le arde de revolte si revolutii sunt veseli nu se manie .