Stiri, informatii...

Creat de Woolf, Septembrie 23, 2011, 12:38:59 AM

« precedentul - următorul »

Woolf

Google dezvoltă ochelarii deştepţi, cu ecran în loc de lentile

Una dintre cele mai dese încălcări ale normelor de politeţe din ziua de azi - atunci când cineva nu se poate abţine să-şi verifice telefonul, deşi stă de vorbă cu cineva - ar putea lua sfârşit, graţie unei noi invenţii care este dezvoltată în laboratoarele Google - ochelarii inteligenţi.



Sistemul este simplu - toate informaţiile pe care de obicei pasionaţii de gadgeturi le verifică pe telefon vor fi disponibile pe una dintre lentilele ochelarilor - atât texte, cât şi fotografii, hărţi sau filmuleţe.

Potrivit unor angajaţi Google, care şi-au păstrat anonimatul, ochelarii ar urma să fie scoşi pe piaţă la sfârşitul anului 2012. Ochelarii inteligenţi ar urma să funcţioneze cu sistemul de operare Android, vor fi dotaţi cu senzori de mişcare şi GPS şi ar urma să coste între 250 şi 600 de dolari.

Noutatea stă în felul în care utilizatorii vor naviga pe ecranul de pe lentilă - scroll-ul şi click-ul urmând să fie efectuate cu ajutorul mişcărilor capului.

Ochelarii ar urma să dispună şi de o cameră care să monitorizeze ceea ce se află în faţa utilizatorului şi eventual să recunoască străzi, clădiri sau chiar prietenii din reţelele de socializare, afişând numele lor pe lentilă.

Potrivit angajaţilor Google, unul dintre cei implicaţi în proiectul ochelarilor inteligenţi este Steve Lee, cel care a creat şi populara aplicaţie Latitude.

Sursa

Woolf

Un martisor de la Google - din 1 Martie - one  policy, one Google experience

Cu toate ca titlul poate sugera asta, nu exista nicio legatura intre cele doua evenimente. Asadar, incepind cu 1 martie 2012, Google isi va modifica Privacy Policy, precum si Terms of Service. Astea, pe romaneste ar insemna Politica de confidentialitate, respectiv Termenii si conditiile.



Privacy Policy în română ◄► Terms of Service în română

De ce această schimbare?

Pentru că aveau peste 70 de formulare pentru produsele lor şi erau greu de gestionat separat. Mai nou, Privacy Policy-ul care intră în vigoare de la 1 martie reuşeşte să comaseze cam 60 dintre ele într-un document unic. Rămîn separate convenţiile pentru cîteva produse precum Google Chrome, Chrome OS, Google Books şi Google Wallet (o aplicaţie care implică epayment, deci se supune unor reguli mai stricte).

Argumentele

Evident, este de aşteptat ca un Privacy Policy unic – mai inteligibil, mai scurt şi mai clar  decît cele de pînă acum – să fie citit de mai multă lume. Nu este niciun secret că un procent foarte restrîns de utilizatori citesc în întregime toate contractele online în momentul în care îşi crează un cont sau se înscriu la un serviciu online, fie el Google sau altul.

În al doilea rînd, Google susţine că servicile sale vor fi mult optimizate dacă vor sincroniza datele despre un utilizator colectate de prin toate serviciile sale. Cităm:

"What does this mean in practice? The main change is for users with Google Accounts. Our new Privacy Policy makes clear that, if you're signed in, we may combine information you've provided from one service with information from other services. In short, we'll treat you as a single user across all our products, which will mean a simpler, more intuitive Google experience".

Care va să zică, dacă adună într-un singur loc informaţiile despre tine împrăştiate prin diferite locuri, vor putea să ştie mult mai sigur ce vrei să cauţi atunci cînd dai search după "apple". Fructul sau compania? După "jaguar" cauţi maşina sau animalul? Google argumentează că, dacă sincronizează datele tale din Calendar cu Location sau Maps, îţi vor sugera cu o acurateţe mai mare informaţii despre traficul din zona pe care o tranzitezi. De asemenea, promit să-ţi livreze ad-uri mult mai relevante, nu că asta ar fi fost o cerinţă cerută de prea mulţi utilizatori!

Ce anume se schimbă

Dacă nu e deja clar, iată un citat relevant din anunţul oficial:
"The main change is for users with Google Accounts. Our new Privacy Policy makes clear that, if you're signed in, we may combine information you've provided from one service with information from other services. In short, we'll treat you as a single user across all our products, which will mean a simpler, more intuitive Google experience".

Evident, odată cu Privacy Policy se schimbă şi Terms of Service, comasînd condiţiile cu care trebuie să fii de acord dacă foloseşti serviciile Google. După momentul 1 martie, cei care vor continua să folosească aceste servicii se presupune că vor fi fost de acord cu schimbările. Cei care nu sînt de acord se presupune că vor abandona utilizarea acestora.

Celelalte momente în care Google şi-a mai modificat Privacy Policy au fost următoarele: 3 octombrie 2010 (e încă în vigoare), 11 martie 2009, 27 ianuarie 2009 şi 7 august 2008.

Ce nu se schimbă

Cei de la Google promit (în continuare) să nu vîndă datele despre tine sau să le paseze unui terţ neagreat sau care nu are o hotărîre judecătoarească în acest sens.
"We don't sell your personal information, nor do we share it externally without your permission except in very limited circumstances like a valid court order".

Te mai asigură că oricînd poţi să-ţi faci bagajele (datele de orice fel colectate) şi să migrezi spre alt serviciu datorită lui DataLiberation. Acesta este o platformă afiliată Google care te ajută/învaţă cum să-ţi muţi datele din orice produs Google în altă parte. Să ţi le "eliberezi", aşa cum îi spune şi numele. Motto-ul lor este: "Users should be able to control the data they store in any of Google's products. Our team goal is to make it easier to move data in and out. Aşadar poţi să-ţi exporţi cu ajutorul lor datele adunate în: Buzz, Contacts, Google+ Stream, Picasa, Analytics, Apps, Blogger, Bookmarks, Calendar, Docs, Latitude, Maps etc.".

Google ne asigură în continuare de transparenţă. Merită alocate 10-20 de minute pentru a parcurge, totuşi, noua Politică de confidenţialitate, chiar şi numai pentru a ne reaminti nişte instrumente utile existente deja în contul de Google. Unul dintre ele e Dashboard-ul. Acesta îţi permite să controlezi ce tipuri de informaţii sînt asociate contului tău. Practic, ce se vede pe internet despre tine prin Google. Alt instrument este Ads Preferences, din care poţi alege ce tipuri de anunţuri/reclame să primeşti şi ce anume să nu primeşti. (Ţi se oferă şi posibilitatea Opt out, asta neînsemnînd că nu vei mai primi deloc anunţuri. Cică Google nu va mai utiliza informaţii suplimentare pentru a personaliza aceste anunţuri în Google Search şi Gmail.).

De asemenea, merită citit Good to Know-ul. Şi, pentru cei interesaţi, sigur merită citit şi FAQ-ul.

In final, lăsăm loc celor de la Google, căci un minut de imagine face cît două pagini de cuvinte:



Sursa

Kov iulian

#257
Va recomand o carte a lui George Orwell http://ro.wikipedia.org/wiki/George_Orwell .

Cartea se intituleaza  " O mie nouă sute optzeci și patru " , scris și 1984, este un roman politic creat de George Orwell în 1948 și tipărit în 1949.

http://ro.wikipedia.org/wiki/1984_(carte)

Desigur e un SF nu are cum sa fie adevarata cum sa stie sau sa viseze unu in 1948  ca in viitor un regim totalitar va controla fiecare aspect al vieti noaste si ne va spiona orice actiune pe care o facem .

Impartirea  lumi in viitor in conceptia romanului , desigur si asta tot o aberatie SF .

http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:1984_fictious_world_map.png


Kov iulian

Citat din: Woolf din Februarie 25, 2012, 10:41:10 AM
Un martisor de la Google - din 1 Martie - one  policy, one Google experience

Cu toate ca titlul poate sugera asta, nu exista nicio legatura intre cele doua evenimente. Asadar, incepind cu 1 martie 2012, Google isi va modifica Privacy Policy, precum si Terms of Service. Astea, pe romaneste ar insemna Politica de confidentialitate, respectiv Termenii si conditiile.



Privacy Policy în română ◄► Terms of Service în română


Astazi voi muta si ultimile 3 situri unde m-am inregistrat  folosind email de la gmail   si voi desfinta orice legatura cu acest colos care s-a intors impotriva propriilor clienti ca sa ii spioneze .

Bolgurile pe care le am de la ei le-am mutat pe niste adrese de email special facute in acest sens si pe care le voi lasa nefolosite .

jonny_it

Citat din: Kov iulian din Februarie 29, 2012, 11:17:32 AM
Astazi voi muta si ultimile 3 situri unde m-am inregistrat  folosind email de la gmail   si voi desfinta orice legatura cu acest colos care s-a intors impotriva propriilor clienti ca sa ii spioneze .

Bolgurile pe care le am de la ei le-am mutat pe niste adrese de email special facute in acest sens si pe care le voi lasa nefolosite .

O sa dea Google faliment daca faci asta  :)
Si cam ce ar putea sa spioneze Google? Sa spioneze ca mi-ai trimis mie pe email 2 poze cu albine sau ca ai trimis un banc la un prieten? Credeti ca sta cineva sa va citeasca email-urile? Cateva sute de milioane de adrese de email.
Daca ai o functie publica, esti presedinte sau etc poate ar fi cazul.  Daca ai fi presedinte sigur nu ai folosi email de la Google  :)

Eu ma duc sa ma ascund in pivnita, cica o sa cada un meteorit in urmatoarele cateva sute de ani, ma ascund acolo ca sa fiu protejat!  :rotfl:

pharaonu75

Citat din: jonny_it din Februarie 29, 2012, 11:52:13 AM
... ma ascund acolo ca sa fiu protejat!  :rotfl:

Ia-ti si niste prezervative, pentru o protectie mai buna! =)) =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

jonny_it

Citat din: pharaonu75 din Februarie 29, 2012, 12:37:15 PM
Citat din: jonny_it din Februarie 29, 2012, 11:52:13 AM
... ma ascund acolo ca sa fiu protejat!  :rotfl:

Ia-ti si niste prezervative, pentru o protectie mai buna! =)) =)) =))

Nici nu se pune problema altfel!  :rotfl:

Woolf

Facebook îţi poate citi mesajele de pe telefonul mobil

Facebook poate citi SMS-urile utilizatorilor care au instalat aplicaţia reţelei de socializare pe telefoanele dotate cu sistemul de operare Android, informează Le Figaro.



În momentul instalării aplicaţiei, Facebook solicită accesul la mesageria telefonului mobil. Însă avertismentul este de cele mai multe ori ignorat de utilizatorii care nu ştiu că multe dintre programele pe care le instalează pe telefoanele lor mobile pot accesa datele lor private.

Potrivit unui sondaj realizat în 2010, peste 70% dintre oameni nu citesc condiţiile de utilizare înainte de a instala o aplicaţie pe telefoanele lor mobile.

Un purtător de cuvânt al Facebook a dezminţit faptul că reţeaua de socializare ar fi interesată de datele personale ale utilizatorilor şi a explicat că şi alte companii folosesc acelaşi sistem pentru aplicaţii.

Sursa

PS: Merge foarte greu forumul !!! Poza aia de fundal il omoara. 3 minute sa deschida o pagina ???  :sad:

pharaonu75

Citat din: Woolf din Februarie 29, 2012, 02:33:33 PM
...

PS: Merge foarte greu forumul !!! Poza aia de fundal il omoara. 3 minute sa deschida o pagina ???  :sad:

La mine se deschide in fix 4 secunde!
Am cronometrat. Si nu am vreun super-computer.

Daca totusi problema persista, iti poti schimba tema forumului, poate pe celelalte teme iti va merge mai repede.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

romikele

La mine se deschide decent chiar si pe Pentium II  :uimit:

Kov iulian

Si la mine merge uneori putin mai greu, nu foarte greu dar totusi .

Mai patesc o treaba, foloseam si folosesc " Prism "  o aplicatie ce genereaza un link pe ecran pt a putea accesa ma iusor o pagina , ei bine de o bucata de vereme,

apilcatia nu mai functioneaza cum trebuie, se inchide din senin cand deschid unele subiecte sau cand scriu ceva .

Pt a reusi sa fac ceva deschid browserul crome si accesez din el apiardealul .

jonny_it

Citat din: romikele din Februarie 29, 2012, 02:41:09 PM
La mine se deschide decent chiar si pe Pentium II  :uimit:

Lasa ca ne cumparam si noi Pentium II si o sa mearga bine  :)

Am observat ca dupa 8 sunt probleme cu viteza is uneori mai crapa cate o pagina, insa este acceptabil, cand aveam dial-up asta era ceva normal  :rotfl:

Woolf

Citat din: pharaonu75 din Februarie 29, 2012, 02:37:46 PM
Citat din: Woolf din Februarie 29, 2012, 02:33:33 PM
...

PS: Merge foarte greu forumul !!! Poza aia de fundal il omoara. 3 minute sa deschida o pagina ???  :sad:

La mine se deschide in fix 4 secunde!
Am cronometrat. Si nu am vreun super-computer.

Daca totusi problema persista, iti poti schimba tema forumului, poate pe celelalte teme iti va merge mai repede.

Nu e vorba de computer(Core2Duo) si nici de conexiune(am fibra optica). Am incercat pe 4 browsere ca sa le scot si pe astea din calcul, face la fel pe oricare. Si cand baleiezi pagina in sus si in jos cu scrool, merge framat, cu intreruperi. De asta spun ca ceva nu e in regula. Undeva, din cauza a ceva, se consuma niste resurse aiurea. De exemplu in pagina principala cand nu apare poza de fundal totul merge ok, se misca foarte cursiv, asta atunci cand nu sunt logat si nu apare poza de fundal cu albinele. Asta ma duce cu gandul ca poaza aia il cam omoara.
Dar asta a fost numai o observatie !

Woolf

În următorii 10 ani Pământul ar putea fi afectat de o catastrofă de proporţii

Pământul are o şansă de aproximativ 12 la sută să se confrunte cu o mega-erupţie solară, în următorul deceniu. Evenimentul ar putea provoca daune în valoare de miliarde de dolari, iar refacerea ar putea dura până la 10 ani.



Astfel de evenimente extreme sunt foarte rare. Ultima furtună solară, numită Evenimentul Carrington, a avut loc acum 150 de ani şi a fost cea mai puternică din istorie.

Evenimentul a fost observat la data 1 septembrie 1859 de astronomul Richard Carrington. Atunci, particulele de încărcate electric, aruncate în urma erupţiei, au zburat în spaţiu cu o viteză de peste 6 milioane kilometri pe oră. Când au intrat în atmosfera Pământului, particulele au generat aurore boreale splendide, de o intensitate nemaivăzută de oamenii timpului.

Dar aceste fenomene, în ciuda efectelor spectaculoase, pot face ravagii la nivelul sistemelor electrice.

Acum, specialiştii spun că în următorii ani ne-am putea confrunta cu un rival al Evenimentului Carrington, care se pare că va fi de 10 ori mai puternic. Într-o lume dependentă de tehnologie şi electricitate, o furtună de asemenea proporţii ar putea cauza adevărate catastrofe. O întrerupere pe termen lung ar putea determina perturbarea sistemelor de transporturi, comunicaţii, bancar, financiar. De asemenea, s-ar putea produce defecţiuni ale sistemelor de distribuţie a apei potabile şi ale celor de producere a medicamentelor.

Soarele trece printr-un ciclu de 11 ani, în timpul căruia activitatea sa se intensifică şi apoi scade. În timpul maximului solar pe astru se pot observa multe pete solare şi erupţii magnetice enorme. Ocazional, aceste erupţii aruncă jeturi foarte puternice şi trimit în spaţiu particule încărcate electric.

Erupţiile solare de mici dimensiuni au loc rar, dar cele mari sunt adevărate evenimente. Oamenii de ştiinţă au reuşit să estimeze când va avea loc următorul eveniment prin analizarea datelor istorice.

Sursa

Woolf

IllumiShare - primul pas in teleportare

De la e-mail-uri, SMS-uri și imagini expediate către prieteni și până la comenzi de obiecte pe care le facem pe Internet, toate aceste activități reprezintă, într-o oarecare formă, încercarea de a ne transmite între noi gânduri, realități, priveliști și chiar obiecte fizice – un fel de surogat al teleportării. Acum, această încercare este cu un pas mai aproape de realizare.



Pasul cu pricina constă într-o nouă tehnologie recent prezentată de laboratoarele de cercetare Microsoft, tehniologie care reprezintă versiunea vizuală a ,,Teleportorului": IllumiShare, un dispozitiv automat care le permite utilizatorilor aflați la distanță să își împărtășească obiecte fizice sau digitale arbitrare așezate pe orice fel de suprafață.

IllumiShare este interacțiune virtuală adusă la nivel ,,fizic", totul cu ajutorul unui dispozitiv ce seamănă cu o veioză de birou, fiind alcătuit dintr-o cameră și un proiector reglate să transmită și să recepționeze imagini video către și dinspre un alt dispozitiv similar aflat la distanță - în aceeași cameră, sau pe cealaltă parte a Globului.



Tot ce are de făcut utilizatorul de IllumiShare este să plaseze obiecte – cărți de joc, desene, jucării, dispozitive, sau chiar propriile palme – în câmpul vizual al dispozitivului, iar imaginile acelor obiecte vor fi trimise instantaneu către ,,interlocutor".

Sistemul poate fi folosit, spre exemplu, pentru a crea în comun cu o altă persoană desene, sau pentru a lua notițe împreună, pentru a rezolva diferite exerciții, ori chiar pentru a juca jocuri. Prin urmare, noua tehnologie poate perfecționa sfere de activitate umană, precum educația, amuzamentul, afacerile, arta și altele.

În plus, deosebit de alte tehnologii avansate anunțate, IllumiShare ar putea fi folosit foarte curând, deoarece este un concept sub cercetare deja funcțional.

Sursa