Stiri, informatii...

 • 358 replies
 • 51701 views
*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
Atena, paralizată din cauza grevelor şi manifestaţiilor
« Răspuns #30 : Septembrie 28, 2011, 01:48:06 p.m. »
Atena, paralizată din cauza grevelor şi manifestaţiilor

Atena complet paralizată, în cea de-a treia zi de grevă care afectează transporturile în comun, ca răspuns la înăsprirea normelor în vigoare, în timp ce pensionarii, funcţionarii primăriilor şi taximetriştii organizează manifestaţii.În centrul oraşului anormal de gol, sute de pensionari au defilat până la Ministerul Finanţelor, protestând faţă de o nouă serie de măsuri fiscale, între care o taxă imobiliară adoptată marţi seara de Parlament şi tăieri suplimentare ale pensiilor de peste 1.200 de euro.

Ei au ars formularele fiscale în faţa ministerului.

Pentru a treia zi consecutiv, marile artere care deservesc capitala sunt din nou afectate de ambuteiaje, în absenţa oricărui mijloc de transport în comun şi a taxiurilor.

Proprietarii acestora, care au început o grevă de 48 de ore împotriva unei suprimări a reglementării profesiei lor, intenţionează să se reunească în faţa Ministerului Transporturilor, pe unul dintre principalele bulevarde din Atena.

Angajaţii municipali care denunţă concedierile din sectorul public au anunţat, la rândul lor, că vor "ocupa" sediile municipale, în timp ce agenţii fiscali şi vamali, care protestează faţă de tăierea primelor care le asigură venituri superioare celor ale altor funcţionari publici, vor încheia o grevă de 48 de ore.

Aceste mişcări sectoriale, aproape zilnice de mai multe săptămâni, constituie o ripostă faţă de o nouă înăsprirea măsurilor de austeritate impuse Greciei din 2010.

Sindicatele şi iniţiatorii manifestanţiilor "indignaţilor" au eşuat până în prezent să mobilizeze multe persoane, înaintea unei greve generale prevăzute la 19 octombrie în sectoarele public şi privat.

sursa: mediafax.ro

*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
Până în 2013 se va aplica taxa auto care există în prezent
« Răspuns #31 : Septembrie 28, 2011, 02:30:44 p.m. »
Până în 2013 se va aplica taxa auto care există în prezent

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, la o dezbatere organizată la MAE, că până în 2013 se va aplica taxa de primă înmatriculare care există în prezent. "În ceea ce priveşte Cartea verde, sunt mai multe aspecte, pentru că sunt mai multe ţări în UE care aplică acest sistem. Va trebui să avem discuţii şi cu cei implicaţi cu RAR, cu cei care trebuie să se implice. Ceea ce pot să spun sigur e că până în 2013 nu va fi un alt sistem, va fi taxa primă înmatriculare care există acum", a spus Borbely.El a adăugat că speră ca Parlamentul să adopte cât mai repede modificările la taxa auto, care prevede o reducere de 25% a taxei plătită de cumpărător la prima vânzare, pentru toate autovehiculele înmatriculate după 1 ianuarie 2007.

"În legătură cu taxa auto, să fie foarte clar: noi vom aplica deocamdată această taxă auto care a existat şi până acum cu modificările pe care le-am propus în lege. Eu sper ca Senatul şi Camera Deputaţilor să adopte cât mai repede această lege, care înseamnă 25% reducere la taxa auto şi, la prima vânzare a autovehiculelor înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007, va trebui să fie plătită de către cumpărător această taxă", a spus Borbely.

Borbely declara, la începutul lunii septembrie, în judeţul Argeş, că intenţionează ca de la jumătatea anului viitor sau începutul anului 2013 să elimine taxa auto de primă înmatriculare, urmând ca autovehiculele să aibă o carte verde care să certifice gradul de poluare.

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, care prevede reducerea taxei cu până la 25%, dar şi plata acesteia pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, pentru care nu a fost achitată o astfel de taxă, la schimbarea proprietarului.

Conform proiectului, dacă taxa de poluare plătită începând cu 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea noii legi contribuabilii pot să solicite restituirea diferenţei de bani.

Taxa de poluare va fi plătită o singură dată pentru autovehiculele noi sau second-hand înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă.

Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, în cazul înstrăinării acestora, după ce intră în vigoare noua lege, potrivit Ministerului Mediului.

Taxa va fi calculată pe baza unor criterii precum tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisiile de CO2 şi deprecierea autoturismului.

sursa: mediafax.ro

*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
Leul continuă să se deprecieze
« Răspuns #32 : Septembrie 28, 2011, 02:36:01 p.m. »
Leul continuă să se deprecieze: Referinţa BNR atinge maximul din ultimele 15 luni

Moneda naţională s-a depreciat în prima parte a sesiunii, în linie cu valutele din regiune, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,3210 lei/euro, maximul din ultimele 15 luni.O paritate mai ridicată decât cea de miercuri a fost anunţată la 1 iulie 2010, când BNR a afişat o rată de 4,3537 lei/euro.

Nivelul de miercuri este cu 0,98 bani mai mare faţă de cea din sesiunea de marţi, de 4,3112 lei/euro.

Leul a pierdut teren şi în raport cu francul elveţian, iar rata oficială a fost cu 0,79 bani mai mare, de la 3,5317 lei/franc la 3,5396 lei/franc.

Pentru moneda americană, BNR a afişat un curs de referinţă în scădere cu 2,25 bani, de la 3,1897 lei/dolar la 3,1672 lei/dolar.

Leul s-a depreciat în raport cu euro încă de la deschiderea zilei, când operaţiunile au fost realizate la 4,3000 - 4,3030 lei/euro. Paritatea este foarte uşor peste ultimele cotaţii de marţi, de 4,2980 - 4,3010 lei/euro.

Ulterior, cursul a continuat să urce, iar maximul zilei a fost de 4,3230 - 4,3250 lei/euro.

Potrivit dealerilor, sentimentul negativ este prezent şi pe valutele din regiune, după apariţia unor informaţii în Financial Times că o parte dintre statele din zona euro ar vrea să propună o reducere a datoriilor mai mare pentru obligaţiunile emise de Grecia.

Surse oficiale europene au declarat pentru Financial Times că şapte din cele 17 state din zona euro solicită ca deţinătorii privaţi de obligatiuni să accepte o pierdere mai mare pe expunerea pe Grecia faţă de nivelul de 21% convenit în al doilea acord de finanţare externă, încheiat în luna iulie. Neînţelegerile ameninţă să destrame un acord negociat cu greu, prin care creditorii privaţi ai Greciei au fost convinşi să accepte pierderi pe obligaţiunile statului elen.

Dobânzile afişate miercuri de băncile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au coborât uşor, de la 5,72% - 6,22%, la 5,33% - 5,83%. Totodată, au scăzut randamentele la o săptămână, de la 5,75% - 6,25%, la 5,51% - 6,01%.

sursa: mediafax.ro

*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
Dăianu: Cinci bănci din România ajung sub controlul unui stat pe perfuzii...
« Răspuns #33 : Septembrie 28, 2011, 02:41:47 p.m. »
Dăianu: Cinci bănci din România ajung sub controlul unui stat pe perfuzii, dacă falimentează Grecia

România trebuie să pregătească un Plan B care să vizeze intrarea Greciei în faliment, caz în care cinci bănci de pe piaţa locală ar ajunge să fie controlate de un stat elen "pe perfuzii", consideră analistul economic Daniel Dăianu, fost ministru al Finanţelor."Ce fac cu băncile mele, dacă s-ar întampla o cădere controlată a Greciei? Băncile din Grecia ar fi naţionalizate. (...) Trebuie să avem, ca toate celelalte ţări, un plan B, dacă se declară default-ul Greciei. Cinci bănci din România ar ajunge sub controlul unui stat elen care este pe perfuzie. Atunci care ar fi conduita statului român? (...) Şi statul ar zice atunci: Nu ni s-a permis să recapitalizăm CEC-ul, când toate băncile occidentale erau perfuzate cu bani publici", a explicat Dăianu.

În România sunt prezente mai multe bănci din Grecia, respectiv EFG Eurobank prin Bancpost şi National Bank of Greece prin Banca Românească, în timp ce Piraeus Bank, Alpha Bank, Emporiki Bank şi ATEbank activează sub brand propriu. Emporiki Bank este controlată de Credit Agricole, care deţine peste 90% din acţiunile băncii elene. EFG Eurobank şi Alpha Bank au anunţat la finele lunii august că vor fuziona.

El a arătat ca România ar putea atenţiona Comisia Europeană asupra vulnerabilităţilor care derivă din prezenţa băncilor greceşti pe piaţa internă.

"Austria are expunere foarte mare pe Europa de Răsărit. Şi spune că asta a vulnerabilizat-o. Atunci şi România poate să spună că prezenţa băncilor greceşti aici a vulnerabilizat-o", a continuat Dăianu.

Analistul economic propune chiar un scenariu pentru ieşirea Greciei din zona euro, chiar dacă liderii europeni neagă o astfel de variantă.

"Poţi imagina şi ieşirea Greciei din UE, chiar dacă toată lumea neagă, dar sunt scenarii la care se lucrează în guverne şi la BCE. Sigur că nu se discută public, dar eu vă spun că aceste analize se fac", a mai spus Dăianu.

sursa: mediafax.ro

*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
Supersonicul românesc IAR-111 Excelsior, testat deasupra Mării Negre
« Răspuns #34 : Septembrie 28, 2011, 08:17:25 p.m. »
Supersonicul românesc IAR-111 Excelsior, testat deasupra Mării Negre. Simulare cu aparatul de zbor

Cabina avionului supersonic IAR-111 Excelsior a fost testată de Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA), în zbor, luni, deasupra Mării Negre, în cadrul Misiunii 6, evenimentul realizându-se cu succes, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii ARCA.Rezultatele misiunii vor fi comunicate joi, de la ora 11.00, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în Bucureşti.

Pe 19 septembrie, ARCA a anunţat că a finalizat simulările aerodinamice pentru avionul supersonic IAR-111, un aparat destinat lansării rachetei spaţiale Haas II pentru competiţia de astronautică Google Lunar X Prize. Acesta va fi primul avion supersonic românesc care va fi utilizat şi pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru turismul spaţial.

ARCA a început simulările Computer Fluid Dynamics (CFD) pentru avionul IAR-111 Excelsior în anul 2010. De atunci, ARCA a continuat aceste simulări pentru toate configuraţiile posibile de zbor. Durata mare a acestor simulări a fost determinată de complexitatea şi cantitatea calculului necesar. În această perioadă, trei computere de la ARCA au funcţionat aproape non-stop.

"La sfârşitul anului 2010 aveam deja o imagine clară asupra configuraţiei avionului IAR-111 Excelsior, în urma rulării simulărilor aerodinamice. Acest lucru ne-a permis să demarăm lucrul la avion, la începutul anului 2011. De atunci, au fost rulate simulări pentru toate configuraţiile de zbor, altitudini şi viteze. Aceste simulări ne-au indicat să efectuăm câteva modificări care au optimizat geometria avionului, chiar în timpul procesului de construcţie, precum coborârea motorului avionului cu 30 cm sub planul aripii, creşterea anvergurii aripii cu 90 cm etc. În acest moment este foarte probabil să menţinem această configuraţie a aparatului", a declarat în 19 septembrie Dumitru Popescu, preşedinte ARCA.

Finanţat din surse private

Programul ARCA pentru Competiţia Google Lunar X Prize este finanţat cu surse exclusiv private, având programat primul zbor în toamna anului 2012. ARCA a decis să nu comunice deocamdată valoarea programului.

Pe 5 iulie, ARCA a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a finalizat structura cabinei avionului supersonic IAR-111 Excelsior, un aparat destinat lansării rachetei spaţiale Haas II pentru competiţia Google Lunar X Prize şi dezvoltării turismului spaţial.

Cabina avionului este realizată din materiale compozite, are o greutate de peste 500 de kilograme, complet echipată pentru zbor, şi primeşte un echipaj de două persoane - pilot şi navigator-, dispuse în tandem.

Pilotul, aşezat pe locul din faţa cabinei, va dispune de o consolă centrală care va cuprinde echipamentele de navigaţie analogice şi GPS, un ecran panoramic pentru sistemul HDTV pentru asistarea decolării şi aterizării, iar echipamentul de radiocomunicaţii va fi dispus pe părţile laterale. Postul de pilotaj va fi echipat cu comenzi necesare manipulării aeronavei.

Navigatorul, aşezat în spatele pilotului, va dispune pe consola centrală de un sistem integrat de monitorizare a parametrilor de funcţionare a avionului, sistem de comunicaţii radio, sistem de navigaţie GPS, un sistem SDTV de monitorizare a aeronavei şi un ecran pentru radar pasiv. Cabina este ejectabilă în caz de necesitate şi este dotată cu două paraşute acţionate cu motor rachetă.

Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) este o organizaţie non-guvernamentală, care doreşte să câştige competiţia Google Lunar X Prize şi să lanseze în cosmos prima rachetă românească capabilă să transporte un cosmonaut.

ARCA a anunţat, pe 22 decembrie 2010, într-o conferinţă de presă, un program la care lucrase în secret în ultimul an, vizând realizarea primului avion supersonic românesc de mare altitudine ce va lansa racheta Haas II, pentru competiţia Google Lunar X Prize.

Cum a fost proiectat avionul

Avionul a fost proiectat pentru a înlocui baloanele purtătoare folosite până în prezent de ARCA, necesare transportului deasupra atmosferei a vehiculelor rachetă. Baloanele purtătoare au reprezentat o soluţie ieftină şi rapidă, însă şi-au arătat şi limitele, fiind cauza principală pentru două amânări succesive ale lansării rachetei spaţiale Helen.

Printre programele dezvoltate la ARCA se numără şi racheta Demonstrator 2B, echipată cu primul motor din lume, din materiale compozite, reutilizabil, care a fost lansată cu succes, la data de 9 septembrie 2004, de pe ţărmul Mării Negre; sistemul Stabilo care a executat două zboruri până în prezent, misiunea 1, lansată la o altitudine de 14.700 m, în stratosferă; şi Misiunea 2 lansată în 2007 la o altitudine de 12.000 de metri, deasupra Mării Negre.

Totodată, ARCA a lansat, pe 1 octombrie 2010, prima rachetă spaţială românească, Helen 2, din largul Mării Negre, realizând astfel primul zbor din cadrul competiţiei Google Lunar X Prize, care vizează trimiterea unui robot pe suprafaţa Lunii de o organizaţie privată. Racheta suborbitală Helen este demonstrator tehnologic pentru competiţia Google Lunar X Prize. Zborul de test pentru Helen a fost amânat de două ori, în 2009 (Misiunea 3) şi 2010 (Misiunea 4), din cauza dificultăţilor întâmpinate în lansarea balonului purtător. Pentru a testa avionica rachetei Helen, ARCA a lansat de la Sânpetru, la începutul anului 2010, Misiunea 5. Lansarea cu succes a primei rachete spaţiale româneşti, Helen 2, în cadrul Misiunii 4 B, a avut loc la 1 octombrie, 2010, din largul Mării Negre şi a atins altitudinea de 40.000 de metri.

sursa: gandul.info


*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
Efectele devastatoare ale unei promoţii la alcool în Marea Britanie
« Răspuns #35 : Septembrie 28, 2011, 08:54:51 p.m. »
Efectele devastatoare ale unei promoţii la alcool în Marea Britanie

Mari amatori de alcool, mai ales dacă este aproape gratis, tinerii britanici au profitat din plin de promoţia unui bar. Vezi ce a urmat !   Un club din Warrington, Marea Britanie, le-a pregătit tinerilor o ofertă de nerefuzat: după ce plăteau taxa de intrare de 5 lire sterline, ei puteau cumpăra jumătate de litru de bere la doar 0,2 lire sterline (1 leu) sau un shot de tărie la doar 0,1 lire sterline (50 de bani), scrie Daily Mail.

Deşi multe voci critice au numit campania "iresponsabilă" şi au avertizat că va ieşi haos, organizatorii au decis să menţină oferta, marţi noapte, "de la ora 22.30 până la închidere".

"Nu îi forţăm să bea", s-a apărat managerul clubului, înainte de ziua evenimentului.

Ce avea să urmeze era uşor de imaginat: fete care au băut atât de mult încât au căzut pe stradă şi au adormit, cupluri care au devenit intime în văzul lumii, adolescente care nu-şi mai puteau ţine echilibrul pe tocuri sau domnişoare bine îmbrăcate, sprijinite de ziduri şi mâncând fast-food.

"Cred că suntem criticaţi pe nedrept. Targetul nostru îl reprezintă studenţii nou-veniţi în oraş, pe care îi întâmpinăm. Ştim că nu au mulţi bani, astfel că e o ofertă fantastică. Alte baruri ofertă băuturi la fel de ieftine şi trebuie să fim competitivi. Dar, în weekend, suntem unul dintre cele mai scumpe cluburi ", a declarat managerul localului.

"Alcoolul în exces dăunează tinerilor, afectează comunitatea locală şi este o povară pentru serviciile de urgenţă. Poliţia din Cheshire (n.r. comitatul din care face parte Warrington) are obligaţia să reducă infracţiunile legate de consumul de alcool şi să crească standardele legate de vânzarea şi consumul de alcool. Competiţia este acerbă, iar promoţiile sunt folosite pentru a atrage clienţii cu venituri mici", se arată într-un comunicat al Poliţiei din Cheshire.

În ciuda aparenţelor, autorităţile spun că, marţi noapte, nicio persoană nu a fost reţinută în Warrington şi nimeni nu a tulburat liniştea publică.

Alcoolul în exces a devenit o problemă stringentă în Marea Britanie. Peste un milion de oameni au fost internaţi în spital, anul trecut, pentru probleme legate de alcool.

Normele de sănătate din Marea Britanie spun că bărbaţii nu ar trebui să consume mai mult de 3-4 unităţi de alcool pe zi (30-40 de grame de alcool pur), iar femeile - nu mai mult de 2-3 unităţi (20-30 de grame). O jumătate de litru de bere cu concentraţie de alcool de 5% este echivalentul a 2,5 unităţi.

Sursa: gandul.info
*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
O epavă care conţine o comoară de 172,5 milioane de euro, descoperită în...
« Răspuns #36 : Septembrie 28, 2011, 10:58:09 p.m. »
O epavă care conţine o comoară de 172,5 milioane de euro, descoperită în Oceanul Atlantic

O epavă care conţine 200 de tone de argint, în valoare de 172,5 milioane de euro, a fost găsită în Atlantic şi reprezintă cea mai mare comoară de metale preţioase găsită vreodată sub apă, scrie BBC.Epava aparţine unei nave britanice de mărfuri, scufundată de germani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1941), şi a fost găsită de firma americană de explorare Odyssey Marine. În baza contractului dintre Odyssey şi Departamentul de transport american, firma va reţine 80% din valoarea încărcăturii descoperite.

Nava SS Gairsoppa tocmai se întorcea din India în Marea Britanie când a fost atacată de armata germană. Din cauza lipsei de combustibil şi a vremii neprielnice, SS Gairsoppa s-a scufundat şi a supravieţuit doar unul dintre cei aproape 90 de membri ai echipajului.

Epava navei de 125,5 metri lungime a fost descoperită în această vară, la 482 km de coasta Irlandei şi la 4.700 de metri adâncime. Totuşi, de-abia săptămâna trecută experţii au stabilit că este vorba despre SS Gairsoppa.

Recuperarea comorii de argint va începe în 2012

"Am realizat prima fază a proiectului: localizarea şi identificarea epavei. Acum, începem faza de recuperare a încărcăturii. Având în vedere condiţiile bune în care se află epava, suntem încrezători că vom recupera tot argintul", a declarat Andrew Craig, managerul Odyssey.


SS-Gairsoppa, cu puţin timp înainte de a fi scufundată

El a mai precizat că operaţiunile de recuperare vor începe în prima jumătate a anului 2012 şi vor fi efectuate cu ajutorul unor braţe robotizate.

Reprezentanţii Odyssey spun că este "foarte puţin probabil" să fie găsite rămăşiţe umane la bord, având în vedere vechimea şi adâncimea epavei.

"Deşi au fost lansate bărci de salvare, cea mai mare parte a echipajului nu a supravieţuit până la mal. Dar, prin faptul că am găsit epava şi vom afla mai multe detalii despre cum s-a scufundat, vom aduce un omagiu bravilor marinari care şi-au pierdut viaţa", a declarat Neil Dobson, arheolog-şef al Odyssey.

sursa: gandul.info*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
Ce mesaje poţi să scrii împăturind o bancnotă de un dolar
« Răspuns #37 : Septembrie 29, 2011, 12:02:09 p.m. »
Ce mesaje poţi să scrii împăturind o bancnotă de un dolar

Se spune că banii pot vorbi. Artistul american Dan Tague a reuşit să transforme această zicală în realitate, informează Daily Mail. Tânărul a petrecut ore întregi împăturind o bancnotă de dolar şi a obţinut diferite mesaje precum: "Realitatea este crudă", "Sfârşitul este aproape", "Idolul Americii", "Dragoste şi ură", "Nu ai niciun motiv să te temi", "Tărâmul libertăţii" şi "Trăieşte liber sau mori".

Mai jos o galerie foto cu mesajele obţinute dintr-un dolar împăturit.


"The american idol"


"We need a revolution"


"Live free or die"


"Lest forget"


"Love and hate"


"The kids are alright"


"Freedom Land"

sursa: gandul.info

*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
Imprimanta care poate realiza figurine 3D din ciocolata
« Răspuns #38 : Octombrie 02, 2011, 12:03:04 p.m. »
Imprimanta care poate realiza figurine 3D din ciocolata

La Exeter, in Marea Britanie, a fost dezvoltat un prototip de imprimanta 3D (3D printer) care poate realiza mici figurine 3D, construindu-le strat cu strat. Imprimantele 3D sunt folosite in industrie pentru realizarea de mici piese din plastic sau metal, iar britanicii care au creat imprimanta cu ciocolata considera ca au construit un aparat ce va deveni atractiv pentru consumatorul de rand si pentru companiile mai mici.Pornind de la imagini dintr-o baza de date sau de la unele create special de utilizator, imprimanta creata in Regatul Unit poate "printa" mici figurine 3D din ciocolata. Desi vorbim de un prototip, creatorii dispozitivului intrevad aplicatii practice in restaurante, cofetarii sau alte unitati unde sunt produse dulciuri in cantitati mari.  Numarul imprimantelor capabile sa creeze obiecte tridimensionale a crescut mult in ultimul deceniu, insa sunt folosite materiale precum metalul si plasticul pentru a face diverse obiecte de uz industrial.

Imprimanta construieste strat cu strat obiectele tridimensionale, insa marea diferenta este ca foloseste ciocolata in loc de cereneala. Printarea unui obiect dureaza cateva minute.

Nu s-a gasit insa o aplicatie care sa faca aceste imprimante interesante si pentru publicul larg sau pentru companiile mai mici, insa cei de la Exeter spun ca folosirea ciocolatei, un ingredient foarte popular, le va face interesante pentru oameni care nu le-au luat in seama inca.

Creatorii imprimantei spun ca ciocolata nu e un ingredient cu care se lucreaza usor fiindca trebuie mentiinuta o anumita temperatura astfel incat ea sa nu fie nici prea moale, nici prea tare, ci o temperatura la care sa poate fi modelata in mod corespunzator, Liderul de proiect mai spune ca aceasta imprimanta poate realiza figurine foarte bine finisate, iar un avantaj este si faptul ca cele care nu au iesit bine pot fi...mancate.

Echipa lucreaza acum la o interfata mai prietenoasa pentru utilizatorul de rand si se doreste crearea pe internet a unei baze cu diverse desene 3D de obiecte create de useri care pot apoi fi descarcate de altii si "printate" tridimensional.

Cu timpul si imprimantele 3D vor deveni mai ieftine, iar daca vor veni cu aplicatii atragatoare pentru publicul larg, vor ajunge sa devina populare.sursa: hotnews.ro

*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
SUA riscă un război comercial cu China
« Răspuns #39 : Octombrie 04, 2011, 05:38:35 p.m. »
SUA riscă un război comercial cu China. Casa Albă consideră că moneda chineză este "subevaluată semnificativ"

Statele Unite riscă să declanşeze un război comercial cu China, după ce Senatul american a început dezbaterea unui proiect de lege care ar conduce la restricţii pentru ţările ale căror monede sunt considerate subevaluate de către Trezoreria SUA, transmite Bloomberg.Senatul a votat luni seară pentru intrarea în dezbatere a proiectului legislativ propus de doi senatori democraţi, cu susţinerea altor 19 congresmeni din partea ambelor partide dominante din SUA.

Dacă va trece de Senat, proiectul ar putea rămâne însă blocat în Camera Reprezentanţilor, unde Partidul Republican deţine majoritatea. Principalii lideri din Cameră au arătat anterior că se opun proiectului şi au votat anul trecut împotriva unei măsuri similare.

Mai multe grupuri de lobby din mediul de afaceri american, inclusiv Camera de Comerţ a SUA, se opun propunerii, de teama unui război comercial cu China, principalul partener comercial al SUA vizat de măsură.

Potrivit proiectului, Departamentul Trezoreriei ar trebui să elaboreze de două ori pe an un raport în care să identifice monedele "subevaluate semnificativ". Guvernele care îşi subevaluează monedele şi nu iau măsuri pentru a corecta această politică s-ar confrunta apoi cu diverse restricţii, precum creşterea taxelor de dumping, interdicţia de a participa la licitaţii federale în SUA şi excluderea de la finanţarea din partea Overseas Private Investment Corporation, agenţie guvernamentală cu administraţie independentă care acordă credite pentru dezvoltare.

Casa Albă consideră că moneda chineză este "subevaluată semnificativ" şi a anunţat că analizează proiectul legislativ.

Susţinătorii proiectului încearcă de şase ani să treacă această legislaţie, însă şansele proiectului actual ar fi mai mari deoarece tot mai mulţi congresmeni s-au arătat frustraţi în ultimul timp de deficitul comercial tot mai mare cu China şi de şomajul ridicat din SUA, care persistă peste 9%.

Oficialii chinezi s-au arătat profund nemulţumiţi de rezultatul votului de luni din Senat.

Banca Populară a Chinei, banca centrală a ţării asiatice, a arătat că "regretă" votul de luni din Senat, în timp ce ministerul de Externe susţine că măsura ar încălca reglementările Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Orice duel de tip protecţionist între cele mai mari economii ale lumii riscă să frâneze şi mai abrupt revenirea economică mondială, deja încetinită de problemele economice ale SUA şi de criza datoriilor de stat din Europa.

Aprobarea legislaţiei "ar putea conduce la un război comercial pe care nu îl vrem", notează banca centrală a Chinei, adăugând că măsurile din proiectul legislativ "nu ar rezolva problemele SUA", precum economiile insuficiente, deficitul comercial şi şomajul ridicat.

Totodată, banca centrală de la Beijing a arătat că măsurile "ar putea afecta serios reforma mecanismului valutar derulată în China".

Peste 50 de grupuri de lobby din mediul de afaceri american au transmis cu două săptămâni în urmă Senatului o scrisoare în care cer congresmenilor să nu adopte proiectul. Măsurile vor rezulta cel mai probabil într-o reacţie "retaliativă" din partea Chinei, care ar afecta companiile americane, iar taxele suplimentare vor determina producătorii să-şi mute fabricile în alte ţări cu costuri scăzute, şi nu în SUA, consideră oamenii de afaceri americani.

Yuanul s-a apreciat cu 5,2% faţă de dolarul american în ultimele 12 luni şi cu 24% în ultimii cinci ani, cea mai abruptă creştere dintre 25 de valute emergente monitorizate de Bloomberg. China limitaeză tranzacţiile de conversie valutară la proiecte de investiţii şi cumpără dolari din piaţă pentru a încetini aprecierea yuanului şi a conserva competitivitatea exporturilor chineze.

Susţinătorii legislaţiei consideră că China îşi schimbă prea lent politica privind piaţa valutară. Ei susţin că politicile Chinei au "costat" SUA peste 2,8 milioane de locuri de muncă din 2001, iar subevaluarea yuanului dă avantaje competitive incorecte companiilor chineze.

sursa: mediafax.ro

*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
Surpriză! iPhone 4S in loc de iPhone 5
« Răspuns #40 : Octombrie 05, 2011, 12:20:49 a.m. »
Surpriză la conferinţa Apple! Toată lumea aştepta cu sufletul la gură iPhone5, dar oficialii companiei au anunţat că lansează iPhone4S.

iPhone 4S este de doua ori mai rapid decât iPhone 4, mai subţire şi cu un ecran mai mare. Una dintre principalele noutăţi ale iPhone 4S este comanda vocală. Cu ajutorul aplicatiei, prin recunoaşterea vocii, telefonul iPhone 4S va prelua comenzile utilizatorului.

- iPhone 4S are display Retina
- iPhone 4S are procesor A5
- iPhone 4S are cameră HD de 8 megapixeli.
- iPhone 4S poate filma la rezoluţia HD 1080p
Preţul pentru noul iPhone 4S va porni de la 199 $. Mai exact, 199$ pentru modelul cu 16 GB, 299 $ pentru cel de 32 GB şi 399 $ pentru modelul de 64 GB.

La ora 20 (ora României) a urcat pe scenă Tim Cook, noul CEO Apple ."E o plăcere pentru mine să vă am ca oaspeţi", le-a spus Cook celor prezenţi.Cook a vorbit despre creşterea vânzărilor Apple şi despre deschiderea unor noi magazine.

Noul sistem de operare iOS5 va fi disponibil din 12 octombrie.
O nouă aplicaţie pentru iPhone: "Find my friends". Vei putea afla unde se află familia sau prietenii.
Din 12 octombrie, va fi disponibil şi serviciul iCloud. Utilizatorii vor putea accesa mii de melodii din librăriile iTunes.

Phone 4S are display Retina şi este de două ori mai rapid decât iPhone 4.
iPhone 4S va avea o cameră HD de 8 megapixeli. iPhone 4S poate filma la rezoluţia HD 1080p.Comanda vocală este una dintre principalele noutăţi ale iPhone 4S. Aplicaţia se numeşte Siri. Telefonul va putea spune cum este vremea. Mai mult, se vor putea trimite şi SMS-uri vocale. Limbile pe care le vorbeşte noul iPhone sunt engleză, franceză şi germană.
Pe 14 octombrie va fi lansat în Statele Unite, Canada, Australia, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Japonia. Din 28 octombrie, va fi disponibil în alte 22 de ţări (România nu se află nici pe această listă), iar până la sfârşitul anului în alte 70 de ţări.
Au fost anunţate şi preţurile:sursa: realitatea.net

*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
Taj Mahal s-ar putea prăbuşi
« Răspuns #41 : Octombrie 05, 2011, 07:13:55 p.m. »
Taj Mahal s-ar putea prăbuşi

Celebrul monument Taj Mahal din India, ce are o vechime de 358 de ani, riscă să se prăbuşească în următorii cinci ani, dacă nu sunt luate măsuri urgente pentru repararea fundaţiei mausoleului.Celebrul mausoleu din marmură este una dintre cele mai mari atracţii turistice ale Indiei, aducând patru milioane de turişti în fiecare an, în oraşul Agra din nordul ţării, informează indiatimes.com.

Însă râul din zonă, crucial pentru supravieţuirea monumentului, a fost afectat de poluare, industrializare şi despăduriri.

Specialiştii consideră că fundaţia monumentului a devenit fragilă şi a început să se dezintegreze.

Câteva crăpături au apărut la nivelul mormântului, iar patru minarete din jurul monumentului prezintă semne de înclinare.

Taj Mahal a fost construit de împăratul mogul Shah Jahan, în amintirea soţiei sale Mumtaz Mahal, care a murit in urma naşterii celui de al 14-lea copil.

Mai mulţi istorici, militanţi pentru protecţia mediului, dar şi politicieni afirmă că dacă nu se iau măsuri rapide, Taj Mahal ar putea să se prăbuşească în următorii ani.

"Această minune arhitecturală îşi pierde strălucirea şi dacă acest lucru persistă, minaretele ar putea şi ele să se prăbuşească, deoarece fundaţia lor din lemn - de sub fântâni - a început să putrezească, din cauza lipsei de apă. Nimeni nu a avut voie în ultimele trei decenii să coboare pentru a verifica fundaţiile", a declarat Ramshankar Katheria, membru al consiliului local din Agra.

Profesorul Ram Nath, o autoritate în istoria monumentului Taj Mahal, a spus: "Taj Mahal stă pe malul râului Yamuna, care acum a secat. Acest lucru nu a fost prevăzut niciodată de constructori. Râul reprezintă un element constitutiv al designului său arhitectural şi dacă râul moare, atunci Taj Mahal nu poate să supravieţuiască".

sursa: mediafax.ro

*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
Re: Stiri, informatii...
« Răspuns #42 : Octombrie 05, 2011, 07:34:00 p.m. »
Oficial Morgan Stanley: "Marile economii dezvoltate sunt în prezent în pragul recesiunii"

Europa ar putea să fie deja într-o uşoară recesiune, iar SUA ar putea foarte bine să intre şi ea în recesiune, însă este puţin probabil ca actuala criză economică globală să fie similară cu cea din 2008, a declarat marţi seară un responsabil de la Morgan Stanley.„Exceptând situaţia în care Europa (n.n. – UE) dispare complet din ochii noştrii, şi acesta nu este punctul meu de vedere, cred că probabilitatea unui şoc global major care să se dovedească dezastruos pentru întreaga economie mondială este foarte scăzută”, a declarat preşedintele non-executiv al Morgan Stanley Asia, Stephen Roach, la un eveniment organizat de Toronto CFA Society. Potrivit acestuia, economia americană înregistrează o creştere anemică iar marile economii din zona euro (Germania şi Franţa) vor începe în curând să se contracte, alăturându-se altor economii europene care sunt deja în recesiune. „Pentru mine, marile economii dezvoltate sunt în prezent în pragul recesiunii şi este posibil să intre în recesiune în următoarele 12 luni”, a spus Stephen Roach.

La rândul său, responsabilul cu strategia de investiţii la Goldman Sachs, Abby Joseph Cohen, a apreciat că dificultăţile Europei vor continua să reprezinte un risc pentru alte economii. Cu toate acestea, Abby Joseph Cohen a apreciat că în Europa există voinţa politică pentru a soluţiona problema datoriilor suverane şi a capitalizării băncilor. Recent, Goldman Sachs şi-a redus estimările pentru creşterea PIB-ului global în 2012 până la 3,5% de la 4,3% anterior.

sursa: capital.ro

*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
Re: Stiri, informatii...
« Răspuns #43 : Octombrie 06, 2011, 08:26:04 a.m. »
Steve Jobs a murit

Cofondatorul Apple şi fost director general al companiei, Steve Jobs, a murit miercuri la vârsta de 56 de ani, fiind bolnav de cancer pancreatic. Prietenii şi fanii Apple şi-au exprimat regretul pentru moartea sa, informează CNN. "Suntem profund întristaţi să anunţăm că Steve Jobs a decedat astăzi", se arată într-un scurt comunicat al consiliului de administraţie al societăţii."Geniul lui Steve, pasiunea şi energia lui au fost sursa a numeroase inovaţii care ne-au îmbogăţit şi ne-au îmbunătăţit vieţile. Lumea este nemăsurat mai bună datorită lui Steve", se arată într-un comunicat al Apple.

"Apple a pierdut un vizionar şi un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinţă incredibilă", a reacţionat Cook, într-un mesaj adresat angajaţilor grupului, dat publicităţii.

"Am spus întotdeauna că, dacă va ven ziua în care nu-mi voi putea îndeplini îndatoririle în calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru", a scris Jobs, într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie şi "comunităţii Apple", potrivit www.tmz.com.

"Din nefericire, această zi a venit. Demisionez deci din funcţia de director general al Apple ", a adăugat el.

Steve Jobs a fondat compania într-un garaj, în 1976, împreună cu Steve Wozniak. El a demisionat în 1985, în urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere în 1997.

El a orchestrat de atunci lansarea unor produse vedetă, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifuncţional iPhone, a cărui ultimă versiune a fost prezentată marţi.

Un site de Internet va fi pus la dispoziţia celor care vor să-i aducă un omagiu lui Steve Jobs, a anunţat familia acestuia.

sursa: mediafax.ro

*

Offline Woolf

 • **
 • 196
  • Craiova Center
Omenirea este aproape de un posibil război
« Răspuns #44 : Octombrie 07, 2011, 12:49:05 a.m. »
Trei somităţi în Economie susţin că omenirea este aproape de un posibil războiTrei somităţi în materie de economie vorbesc despre un posibil război. Declaraţiile au fost prezentate, joi seara, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Un fost consilier pe probleme economice al preşedintelui american Barack Obama susţine că omenirea este aproape de un posibil război.

"Dacă Europa nu rezolvă problema băncilor subcapitalizate, situaţia poate deveni explozivă şi se poate transforma într-un război la nivel global", a spus Austan Goolsbee.

Declaraţia lui este susţinută şi de ministrul polonez de Finanţe, Jacek Rostowski.

"Trebuie să salvăm Europa cu orice preţ. Pericolul unui potenţial război, în următorii zece ani, deşi acum nu facem planuri pentru următorii zece ani, este un scenariu la care ar trebuie să ne gândim", a spus ministrul polonez de Finanţe, Jacek Rostowski, în Parlamentul European.

Şi un laureat al Premiului Nobel pentru Economie a vorbit despre acest posibil pericol.

"Avem nevoie, de fapt, de echivalentul financiar al războiului. Ceea ce a pus capăt cu adevărat Marii Depresiuni a fost programul enorm de cheltuieli publice, cunoscut şi sub numele de Al Doilea Război Mondial", a spus Paul Krugman, laureat al Premierului Nobel pentru Economie.

sursa: antena3.ro