Bacalaureat 2011.

Creat de Alutus, Iulie 03, 2011, 01:56:46 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

  S-au spus aici cateva cauze ale acestei situatii cu adevarat alarmanta. Ca si cu alte prostii facute de guvernanti (de toti), aceasta situatie din invatamant va afecta viitorul tarii si evolutia ei pentru multa vreme. Oamenii competenti in locurile potrivite sunt cea mai ieftina si mai eficienta solutie de a ne aseza pe o traectorie favorabila in competitia care exista intre toate tarile lumii. Din pacate deja s-a stricat foarte mult deja. Nu este vorba numai de niste amarati de elevi de liceu, ci de diplome de studii superioare, de doctorate si grade stiintifice pompoase luate prin frauda. Acesti oameni, sprijiniti de aceste diplome mincinoase, vor ocupa posturi de conducere, vor influenta destinele la mari grupuri de oameni.
  Deci cateva cauze ale acestor rezultate la Bac:
  - netul. Majoritatea tinerilor pierd multe ore pe zi in fata calculatorului, dar nu pentru a studia ci pentru jocuri sau socializare. Chiar invatamntul, deja de la scoala generala, accepta rezolvarea temelor prin simpla copiere de pe internet a unui subiect, elevul nemaifiind obligat la nici un fel de studiu. Si celelalte posibilitati de petrecere a timpului, cum ar fi televiziunile, barurile, discotecile, mananca mult din timpul de studiu.
  - Disciplina din Invatamant. Profesorii nu se mai pot impune in fata clasei. Nu mai au profesorii sa fie asprii cu elevii, daca o fac vor veni televiziunile, presa si profesorul chiar e amenintat cu pierderea carierei. Se tolereaza absenteismul de la ore, ba chiar unii profesori chiulesc si nimeni nu se sesizeaza. Se tolereaza cu buna stiinta copiere in timpul anilor de studii, astfel ca elevii aleg calea cea mai comoda de a lua note bune. Cei care nu recurg la furt, vor avea note mai mici decat jmecherii, asa ca, cu timpul, se adapteaza. Daca s-ar sti ca nu se poate nicicum copia, cred ca o parte din elevi ar acorda mult mai mult timp invataturii.
  - Manualele alternative cred ca produc mare confuzie. Inainte manualele scolare suportau imbunatatiri an de an, pastrand insa ce era bun . Acum anual apar noi si noi manuale, 'originale'cu greseli, cu lipsa de logica si de metoda pedagogica.
  - Lipsa examenelor de admitere in invatamantul superior.Elevii stiu ca oricum vor intra la facultati, deci nu au de ce sa invete.
  - Daja a scazut calitatea profesorilor. Cei mai buni se indreapta spre sectoare mai banoase. Multi profesori sunt facuti de noile Universitati particulare, care nu au urmarit decat sa le ia banii 4-5 ani. Daca ei au reusit cu bani si fara munca, cum sa pretinda elevilor corectitudine si cinste?
  - Promovarea in functii fara a se tine cont de competente, posturi cumparate cu bani sau prin relatii. Elevii vad ca o buna pregatire nu este nicicum o garantie a succesului in viata, lucru care ii demobilizeaza.


  Pe mine ma uimeste cati dintre cei care vorbesc la TV si acuza introducerea supravegherii electronice a examenelor. Asta e echivalent cu a spune:" Ce v-a venit acum sa nu-i mai lasati sa copieze?" Iar e nedrept ca in unele sali erau camere de supraveghere si in altele nu. Eu sunt sigur ca inca s-a copiat vartos si acest an.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

ilalexandru

Cand am intrebat, acum trei ani de zile, pe un copil de a 7 ce o sa faca la Evaluarea Nationala, raspunsul a fost : "o sa fac si eu ce au facut ceilalti pana acum, adica o sa copiez"
Si cand am amenintat un corigent ca-l las repetent in toamna, raspunsul a fost : " cum au fost trecuti ceilalti pana acum, asa o sa ma treceti si dumneavoastra!". Eram in primul an in invatamant.
Asta era mentalitate de copil de clasa a 6. Oare cum sa mai invete el ceva daca stia ca nu o sa aibe nici o problema? In toamna mi s-a sugerat frumos sa nu las repetenti pt ca o sa am tot eu probleme cu Inspectoratul Scolar. Pe timpuri se manca bataie in scoala, se lasau corigenti si repetenti cu gramada si se invata. Acum, ca profesor, nu ai nici un mijloc de control al copiilor. CE faci la clasa a 5 - a cand iti vin 20 in clasa si 10 nu stiu tabla inmultirii? Ii bati la cap o luna de zile, le dai cate doua randuri de note mici si nu realizezi absolut nimic. NU vror sa invete si gata. Parintii vin la scoala si se vaita ca nu stiu ce sa le faca la copii ca nu-i asculta, ca nu vror sa invete, ca stau numai la televizor. Eu, daca ii las pe toti 10 corigenti si apoi repetenti, anul viitor am zburat din sistem. Si va spun ca situatia sta si mai rau decat se vede acum

Bătrânul

Nu gasesti pe nimeni cine sa-ti coseasca livada, nu te ajuta nimeni sa extragi mierea . Se fura se sparge se tilhareste se omoara se drogeaza .......sesesese.... Nui bai ca vin alegerile  :rotfl: si ce rezolvam ?  =)) =)) =))  Interesul statului a fost ca tineretul sa nu ajunga somer ci sa incaseze impozite de pe urma taxelor platite de parinti dupa " studenti"   Oamenii trebuie pusi pe locul pe care merita

Calin Catalin

     Domnilor, cum sa conving eu elevul sa invete si sa ajunga om muncitor, cand el vede bine oriunde se uita ca majoritatea oamenilor cinstiti, cu carte si muncitori traiesc de la decent in jos, iar cei smecheri, oportunisti si cei dispusi la tot felul de compromisuri traiesc de la bine in sus?
     In Romania proverbul "Cine are carte, are parte" nu mai este valabil.
     Apoi sa ne aducem aminte ca am avut parlamentari care au luat acest examen ca demnitari si avem un presedinte care spunea ca nu prea ii placea la scoala si totusi a ajuns presedintele Romaniei.
     De ce sa mai invete copiii?
     Sa mai tinem cont de doua lucruri:
1.   Orice slujba, orice munca cinstita nu este rusinoasa.
2.   Tara nu are nevoie numai de doctori, ingineri, avocati. Mai trebuie si mulgatori de oi, sapatori de sant, etc. Asadar, OM MUNCITOR poate ajunge oricine si fara sa invete.
q.e.d.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

flavius

N-o sa fac apoteoza sistemului de invatamant comunist, doar o sa spun ca era rezultatul unei evolutii de 40-50 de ani, timp in care se punea cat de cat accent pe "cultura" si pe cunostinte...tzshpe miile de reforme ale invatamantului, de la revolutie incoace, nu au avut alt rezultat decat ceea ce vedem acum...solutia, ca intotdeauna, eu o vad in simplitate: ne intoarcem la acel sistem...adica:

1. examen de admitere la liceu organizat de fiecare liceu in parte...subiecte proprii, evaluare proprie...automat liceele "puternice" isi vor lua partea, vor avea parte de "crema" si vor putea da mai departe oameni capabili...

2. acelasi examen de admitere, pe bune, si la facultati...in acelasi regim...automat facultatile "puternice" vor avea cei mai buni oameni si cei mai buni absolventi...

3. licenta/master in centre de evaluare (aici deraiem putin de la acel sistem); iar cireasa de pe tort, aici, ar fi sa avem evaluatori de la facultati europene (tring!...) recunoscute pe plan international...s-ar cerne graul de neghina super-rapid...

Ca si divagatie, eu nu-s chiar asa de batran, am dat bacul in 1999, deci la 10 ani de la asa-zisa "revolutie", si inca mai era bine, adica se invata pe rupte...pe tot liceul, din vreo 400 de absolventi, au picat vreo 20 de oameni, au fost 21 de medii peste 9, niciun 10, 80% din medii intre 7.5-9...

Si in scoala, si in liceu, o nota de 7 era "dezastru"...ne strica media generala...cea mai mica nota a mea din generala a fost un 7, la o teza la matematica, si am visat urat dupa ea vreun an jumate...la liceu notele din intervalul 3-7 le pot numara pe degetele de la o mana...nu e o lauda, poate, da' asa erau vremurile alea...era bataie mare pe note, da' pe invatat, nu pe copiat...nu existau camere de luat vederi, da' aveam niste profi cu ochi "si la spate", si nu se prea putea "misca"...mi-aduc aminte ca acum de o teza la istorie cand, la 10 minute dupa ce ne-a dictat subiectele, "prinzand" o copiuta, nu a dat pe nimeni afara, da' a schimbat subiectele la numarul respectiv (dadeam tezele pe 4/8 numere...si sa vrei sa "colaborezi", corespondentul tau cu acelasi subiect era la vreo 5-6 banci distanta...), dictand EXACT ce era pe copiuta, si toata lumea s-a uitat urat la individul care fusese "prins"...
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

alvo

Se zice ca:asa cum arata scoala de azi,asa va arata societatea de maine!
cine sunt vinovatii?
multi!toti!
-parinti
-elevi
-scoala
-societatea
-massmedia
Parintii,elevii si scoala sunt destul de suparati in acest moment si criticile noastre le mai lipsesc!
Mai ramane societatea.Ce ofera ea?Salarii de mizerie la profesori,ceea ce conduce la iesirea din sistem a celor care ar avea ceva de spus.Exemplele de top ale lipsei de cultura si educatie,ajuns "stalpi"ai societatii:Vanghele,Eba,manelistii,Pepe,Oana,Monica,Urinel,Casuneanu jr,Prigoana etc..
Mass media,cea care promoveaza pe cei de mai sus,si care "capata de-o data,maretie de simbol"

D006

  Vinovati este usor sa gasesti , cauzele adevarate sunt mult mai profunde .
  Cat timp romanul chiar si de clasa medie voteaza candidatul la primarie care-i pune in mana cel putin 200 lei nu avem nici o sansa sa intram in normalitate . Votanti usor de corupt rezulta clasa politica corupta . De aici se formeaza un cerc vicios unde anormalul devine normal si invers.
  Solutia ipotetica ar fi ca cei mai multi dintre noi sa gandeasca pozitiv si sa producem un curent de normalitate chiar daca vor fi multe forte potrivnice.

stefan1

Citat din: dragos2006 din Iulie 04, 2011, 09:32:33 PM
   ...
    Cat timp romanul chiar si de clasa medie voteaza candidatul la primarie care-i pune in mana cel putin 200 lei nu avem nici o sansa sa intram in normalitate . Votanti usor de corupt rezulta clasa politica corupta .
  ...

  O vorba romaneasca spune:" Chiorul e rege in tara orbilor". (nu fac nici o aluzie)
  Pe cine sa alegi daca toti sunt o apa si-un pamant? Romanii pun iar si iar botul la promisiuni fara nici o acoperire. Nu promisiuni de mariri de salarii si pensii ar trebui sa fie in campaniile electorale ci o confruntare de masuri de eficientizare a economiei. Dar cine sta sa asculte asemenea programe? Cum sa castigi electoratul cu asa ceva? Dovada ca votul universal are si el multe neajunsuri...
   Ne consolam ca nu numai la noi se intampla asa. Si Grecia a facut asa. Toate partidele fagaduiau alte si alte avantaje daca vor fi alese. Si chiar se tineau de cuvant, dand bani fara acoperire. Fata de UE care controleaza parametrii economici ai fiecarei tari, raportau cifre false an de an. E imposibil ca economistii lor sa nu fi avertizat politicienii ca aceasta situatie nu poate merge prea mult. Totusi nici un partid nu a spus adevarul si a cautat tot prin coruptie ca si la noi, sa profite cat mai mult de aceasta falsa prosperitate. Dar e mult mai greu sa vindeci o boala decat sa o previi.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

dedu

Concluzie: avem nevoie de inca un Spiru Haret(nu universitatea aia de unde cumperi diplome)!!!
Pentru cine nu stia: Spiru Haret a fost roman de origine armeana,fost ministru al educatiei,el a facut o reforma de a ramas mata in coada,adica,daca nu stiati pana prin 1990 scolile din Finlanda si Norvegia(or fi si altele da de astea 2 stiu sigur) foloseau sistemul lui de invatamant.....in jur la al 2-lea razboi mondial cam toti din Europa foloseau cam acelasi sistem.
Nu trebuie sa fii neaparat roman 100% ca sa faci ceva pentru Romania!!!
Pana prin anii '70 cam toata Europa folosea sistemui lui de invatamant,a fost un adevarat profesionist in ceea ce facea!!!
Parerea mea este ca nu ar trebui sa existe BAC-ul,ar trebui la fiecare materie,la sfarsit de an,sa ai examen,daca nu il iei il poti da la toamna si anul viitor cu cei mai mici,de 2 ori,daca nu iei ramai inca un an pana iei pe cele din anul precedent pe urma mai treci un an si in 5-6 ani tot termini liceul:)
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

stefan1

  "Scoala va fi scoala cand omul va fi om si statul va fi stat." (Mihai Eminescu)
  Ca multe alte meserii, invatamantul este o treaba vocationala. Cine se face profesor doar sa castige bani, nu va fi un profesor bun. Nici toti copiii nu au inclinatii spre invatatura. Profesorii trebuie sa departajeze pe cei capabili de cei mai putin dotati, ceea ce presupune o competenta evaluare, nu note luate prin frauda sau mita. Statul are rolul de a veghea ca acest proces sa fie unul corect, pentru ca cine submineaza invatamantul submineaza viitorul tarii.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

  La colegiul unde preda sotia mea procentul de promovare a bacului a fost de 99.95% adica din 200 de elevi a picat doar unul si acela la biologie ...  Daca in oras ar fi ramas doar liceele cu traditie procentul de promovabilitate ar fi fost mare . dar doamna Andronescu cand a fost ministra a transformat  SAM-urile in licee si astfel a aparut in oras si un grup scolar industrial unde procentul de promovabilitate a fost de 0,05 % adica din 200 de elevi unul singur a promovat examenul .
  In medie pe oras procentul de promovare a fost 50% si asta din cauza ca elevi semianalfabeti au fost primiti la examenul de bac.

pistol28

Citat din: dragos2006 din Iulie 28, 2011, 09:19:13 AM
  La colegiul unde preda sotia mea procentul de promovare a bacului a fost de 99.95% adica din 200 de elevi a picat doar unul si acela la biologie ...  Daca in oras ar fi ramas doar liceele cu traditie procentul de promovabilitate ar fi fost mare . dar doamna Andronescu cand a fost ministra a transformat  SAM-urile in licee si astfel a aparut in oras si un grup scolar industrial unde procentul de promovabilitate a fost de 0,05 % adica din 200 de elevi unul singur a promovat examenul .
  In medie pe oras procentul de promovare a fost 50% si asta din cauza ca elevi semianalfabeti au fost primiti la examenul de bac.

POSIBILA explicatie: la colegiul cu 99.95%,  NU au fost camere de supraveghere?
                 grup scolar industrial cu  0,05 %,   au fost camere de supraveghere?
Daca rapunsul este DA , nu mai sunt necesare explicatii.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

D006

   Bineinteles ca si la colegiu au fost camere de filmat . Numai ca din colegiu pleaca olimpici national si international iar de la grupul scolar cea mai mare performanta la un elev este reprezentata de cunoasterea limbii romane scris , citit.

stefi

Citat din: Dragos2006Bineinteles ca si la colegiu au fost camere de filmat . Numai ca din colegiu pleaca olimpici national si international iar de la grupul scolar cea mai mare performanta la un elev este reprezentata de cunoasterea limbii romane scris , citit.
Dezinformare in esenta pura cu specificatia dezinformare prin omisiune. La fel procedati si legat de stuparit?
Ce chestie...eu credeam ca motivul a fost altul si anume:
CitatAu copiat la examen prin rotaţie

La Colegiul ,,Alexandru Vlahuţă" din Râmnicu Sărat, procentul de promovabilitate la Bacalaureat a fost de 99,48%. Motivul: sistemul de supraveghere video a funcţionat alternativ, câte o jumătate de oră pe fiecare jumătate de sală. Dacă în unele centre de examinare camerele de supraveghere au fost montate în colţul tablei fiind posibilă supravegherea întregii clase, în altele camerele au fost montate pe catedre şi orientate periodic în câte unul dintre colţurile clasei, lăsând astfel loc de suspiciune că elevii au putut copia. ,,Camera nu poate cuprinde întregul plan. Am fost nevoiţi să o rotim în aşa fel încât să prindem în cadru şi o parte şi cealaltă a clasei.

Este normal, că unii dintre elevi au rămas, la un moment dat, descoperiţi", a explicat Daniel Pruteanu, informaticianul colegiului. Conducerea şcolii are însă convingerea că montarea camerele de supraveghere s-a făcut corespunzător şi că rezultatele arată buna pregătire a elevilor, nicidecum faptul că ar fi copiat.  ,,Eu nu am dubii despre rezultatele elevilor noştri pentru că le ştiu capacitatea şi rezultatele. Dacă s-ar repeta examenul de Bacalaureat cu domnul ministru de faţă, vă garantez că rezultatele ar fi aceleaşi", a declarat preotul Ştefan Andrei, directorul Colegiului ,,Alexandru Vlahuţă".
sursa: http://www.adevarul.ro/actualitate/Reforma_educatiei_incepe_in_provincie_0_512349277.html

D006

      In judetul Buzau exista o lupta grea intre colegiile Vlahuta din Rm. Sarat si Hasdeu din Buzau. Cand buzoienii au vazut ca au luat bataie de la ramniceni au facut spume la gura si in creier si au gasit scuza : in vezi Doamne proasta amplasare a camerilor de filmat in colegiu ramnicean.
   Si ca sa intelegeri cum sta treaba in colegiu ramnicean , numai sotia mea la clasa ei a exmatriculat 3 elevi anul acesta . Politica e simpla : cine nu se supune regulilor pleaca ! Nu stiu daca la un grup scolar se poate aplica aceasta politica.