STUPINE > REGINE

Insamntarea artificiala a matcilor

<< < (5/16) > >>

orbanstefan64:
de ce va incurca calea  naturala  ????? aveti stupi prea multi? nu va ajunge timpul? ???sinte ti comozi ?sau ??????

dodoc george:
dle bihoreanul,daca te-ai gindit sa-l comanzi in Romania nu ai sanse.Poti s-o faci la magazinul danez al firmei Swienty il gasesti la adresa http://www.swienty.com/uk/aboutus.asp
Dupa cite stiu in Romania are aparat de insamintare artificiala  Radu Vancea (asa spune el).Poti sa intri pe siteul lui si sa vezi despre ce este vorba http://www.proapicultura.ro/index1.html are si forum interesant.
Daca tot iti da mina eu as cumpara CD-ul dnei Susan Cobey despre care se vorbete intr-unul din clipuri care este folositor

      

stefan1:
  Eu cred ca pentru un stupar de rand si cu atat mai mult pentru un incepator, un aparat de insamantare artificiala a matcilor nu se justifica. Nici care au asemenea instrumentar, nu-l folosesc pentru matcile din exploatatii, ci doar pentru munca de selectie si superelite. De fapt matcile insamantate artificial sunt mult mai putin prolifice decat cele insamantate natural, au rata de reusita net mai mica, viata mai scurta, ba uneori ies din nou la imperechere dupa ce a fost inseminata artificial. Ele trebuie sa fie doar furnizoare de oua pentru crescatoriile de matci. Ori un stupar care are productia de miere in principal, foloseste cateva sute de oua pentru matcile pe care si le creste, deci nu se jstifica o asemenea investitie. Cu banii dati pe echipament se pot cumpara din cand in cand matci de superelita, verificate si certificate.

pharaonu75:
A nu se uita ca odata cu aparatul nu se achizitioneaza si stiinta de a insemina artificial!
Intreaga tehnologie trebuie studiata/invatata/practicata pentru "a ti se da mana".
Cunostintele se acumuleaza in timp, ceea ce inseamna ca la inceput vor fi o serie de nereusite inerente nivelului de incepator in domeniu, nereusite care vor putea duce la abandonarea acestei activitati.

Parca vad peste 1-2 ani anunturi cu "vand aparat inseminare artificiala - SH", de aceea nu pot sa nu fiu de acord cu Orbanstefan64 si sa recomand calea naturala de imperechere a matcilor. E de la mama ei, asa se face de milioane de ani, e mai putin agresiva cu matcile!

Inseminarea artificiala se preteaza in institutele de cercetare, care urmaresc anumite aspecte si doresc eliminarea altora!
PAREREA MEA!

beekeeper to be:

--- Citat din: bihoreanul din August 20, 2011, 10:24:01 p.m. ---Buna.si pe mine m-ar intresa un aparat de insamantare matci.Stie cineva de unde sa-l comand???

--- Terminare citat ---

Salut, poti intra pe http://www.besamungsgeraet.de/__en/catalog-items/ e site-ul lui Peter Schley, cere oferta de preturi i-ti va raspunde in scurt timp, eu am cumparat ceva componente pentru aparatul pe care il fac si le-am primit in 4 zile (dupa ce am facut plata).Daca doresti ceva mai ieftin poti intra pe http://latshawapiaries.com/index.php?page=latshaw-instrument.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă