Se intalneste un asemenea puiet, insa in proportie mica. Nu cred ca este un mod de lupta antivarroa, desi Apis Cerana foloseste aceasta metoda, practicand o gaura (nu prea mare) in capacelele unor celule si deranjand cuibul facut de Varroa sub capac.
Eu cred ca explicatia acelor celule incomplet capacite se explica printr-un spatiu insuficient intre rame. Pana puietul nu e dezvoltat, celula e probabil mai scurta, pastrand distanta normala intre faguri. La capacire celula trebuie sa fie adusa la adancimea necesara, dar albinele au dificultati de a mai capaci celula. Puietul este si se dezvolta normal in acele celule, poate doar variatiile de temperatura sa trebuiasca sa fie mai bine controlate de albinele care ingrijesc zona. Distanta prea mica poate aparea fie daca am modificat ordinea fagurilor deja insamantati in stup, fie daca pe rama vecina sa fie puiet de trantori, care necesita celule mai lungi. Spun ca acele celule nu au fost descapacite pentru paduchi, deoarece paduchii ocupa aleatoriu doar unele celule, iar asemenea celule descapacite sunt un numar mai mare sau mai mic, dar la rand.
Niciodata nu am urmarit evolutia pupelor din astfel de celule. As fi curios ce parere au alti stupari.