STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA.(Citit de 34620 ori)
Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #15 : Martie 20, 2011, 06:45:03 p.m.
  E un baiat care a postat pe acest forum si anul trecut a venit in arealul  meu dar a fost intelept si in 14 ore a plecat cu stupii de langa mine , altfel....Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #16 : Martie 20, 2011, 06:50:28 p.m.
  E un baiat care a postat pe acest forum si anul trecut a venit in arealul  meu dar a fost intelept si in 14 ore a plecat cu stupii de langa mine , altfel....

Altfel???......
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #17 : Martie 20, 2011, 07:34:10 p.m.
Eu unul caut sa cresc potentialul melifer al zonei,acum este un program ca fdiecare primarie sa faca o impadurire ,pai eu unul am vorbit cu primarul rezultatul ,a plantat puieti de salcim,mai arunc seminte de tepar pe marginea canalelor,(am aruncat de salcim si i-au taiat cind s-au ingrosat un pic)cultiv pamintul meu cu dovlecel (albinele se pun zilnic pe el)cultura irigata,pun floarea-soarelui,cine vine cu stupi trebuie sa se implice si el.Daca nu am ac de cojocul lui.Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #18 : Martie 20, 2011, 07:37:30 p.m.
  E un baiat care a postat pe acest forum si anul trecut a venit in arealul  meu dar a fost intelept si in 14 ore a plecat cu stupii de langa mine , altfel....

Altfel???......

   Devenea stupar fara familii de albine...Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #19 : Martie 20, 2011, 07:50:38 p.m.
  E un baiat care a postat pe acest forum si anul trecut a venit in arealul  meu dar a fost intelept si in 14 ore a plecat cu stupii de langa mine , altfel....

Altfel???......

   Devenea stupar fara familii de albine...
Am intrebat ca sa stiu sa fac si eu la fel.
Nu cred ca este insa o rezolvare. Daca si respectivul gandea la fel, erati acum 2 apicultori fara albine, iar noi aveam un areal mai mare.
Stima! :wink: :rotfl: :rotfl:
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #20 : Martie 20, 2011, 07:54:13 p.m.
  In zadar ar fi gandit si el ca mine deoarece el nu avea posibilitatea sa-mi faca mie ce ii faceam eu lui !  :nod:
  Oricum baiatul a inteles ca a facut o greseala si a plecat fara alte comentarii .Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #21 : Martie 20, 2011, 07:57:27 p.m.
Intreb si eu... Cu ce erau vinovate acele albine pentru a fi omorate?Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #22 : Martie 20, 2011, 08:02:16 p.m.
 Cu ce sunt vinovati civilii libieni omorati in bombardamentele franco - americane ?  :stop_the_war:
  Cred ca pe  lume sunt lucruri mult mai grave decat moartea catorva insecte !Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #23 : Martie 20, 2011, 08:27:41 p.m.
Nu asa trebuie sa gandeasca un apicultor despre albine. :nono:Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #24 : Martie 20, 2011, 08:55:03 p.m.
Sa nu comparam arealul cu soselele, si nici stupii cu masinile. Cand nu vreau productie imi amplasez stupina unde sunt cele mai multe stupini. Nu stiu de ce cred ca sunt uni care fac acest lucru doar ca sa fie ei mai smekeri.Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #25 : Martie 20, 2011, 09:09:52 p.m.
    Conform dex.: "areal=aria de raspandire a unei specii,a unei clase,etc.de plante sau de animale".Intr-un areal, natura a creat un reglaj inter specii facandu-l sa functioneze la specificul locului- arealului- respectiv.Orice interventie in cadrul acestui "reglaj" duce la o destabilizare,la un dezechilibru al carui efect pe termen lung sau scurt duce la disparitia unei sau mai multe specii.Disparitia unor specii au efecte piramidale asupra altor specii.Asa ca, domnilor Mircea77 si Cincatalin, "arealul" este o "armonie" in care nu se intra cu acte, ci cu respect,cu intelegere a dreptului pe care il au cei care au fost destinati de Natura sa populeze acel loc.Stima.Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #26 : Martie 20, 2011, 09:30:23 p.m.
    Conform dex.: "areal=aria de raspandire a unei specii,a unei clase,etc.de plante sau de animale".Intr-un areal, natura a creat un reglaj inter specii facandu-l sa functioneze la specificul locului- arealului- respectiv.Orice interventie in cadrul acestui "reglaj" duce la o destabilizare,la un dezechilibru al carui efect pe termen lung sau scurt duce la disparitia unei sau mai multe specii.Disparitia unor specii au efecte piramidale asupra altor specii.Asa ca, domnilor Mircea77 si Cincatalin, "arealul" este o "armonie" in care nu se intra cu acte, ci cu respect,cu intelegere a dreptului pe care il au cei care au fost destinati de Natura sa populeze acel loc.Stima.
     Respect lucrurile adevarate afirmate mai sus. Sunt de asemenea de parere ca orice stupar nu trebuie sa isi aseze stupina intre o alta stupina si sursa de cules.
     Ca o situatie ipotetica> daca ma mut cu serviciul si domiciliul la Jimbolia si doresc sa imi dezvolt si o stupina, ce parere aveti, pot/am voie? Sau ati proceda precum s-a exprimat domnul Dragos intr-o postare anterioara? Cum pot afla daca am fost sau nu destinat de natura sa populez acel loc?

Respectele mele.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #27 : Martie 20, 2011, 09:58:45 p.m.
Cu siguranta aveti voie sa dezvoltati o stupina, din moment ce locuiti acolo, chiar si de o zi, ca doar nu se vor muta toti stupari in Jimbolia.Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #28 : Martie 20, 2011, 10:15:27 p.m.
Problema si discutia a fost gresit pusa de la inceput. Vorbind despre areal, nu se poate introduce intr-o anumita zona  o noua specie ce nu apartine acelui areal deoarece se distruge echilibrul acelui areal. Exemplu introducerea iepurilor si cainilor in Australia si dezastrul pe care acest fapt inca il provoaca acolo. Alt exemplu, introducerea albinelor africane in America de sud si aparitia "albinelor ucigase".
Titlul topicului se refera la stuparitul stationar. Incarcarea exagerata a unei zone cu familii de albine nu e benefica pentru dezvoltarea normala a familiilor respective. Pot sa apara decimari ca urmare a furtisagului  si poate duce la raspandirea unor boli. Legile mai vechi referitoare la albine faceau niste precizari in acest sens. Actuala lege a apiculturii nu reglementeaza acest lucru. Acum oricine poate sa detina oricate familii pe proprietatea sa. Aici ar trebui sa intervina legea morala, legea bunului simt de care noi romanii nu prea tinem cont.Re: STUPARIT STATIONAR IN... AREALUL ALTORA. Răspuns #29 : Martie 20, 2011, 10:31:39 p.m.
     Domnule Cincatalin,eu am luat in considerare o problema de principiu a modului de abordare a relatiei om-natura. In ceea ce priveste posibilitatea de a va dezvolta o stupina intr-o zona oarecare ,chiar si in Jimbolia eu mi-am exprimat opinia intr-o postare de pe cealalta pagina.Cred ca legea va da acest drept. Nu sunt de acord cu violenta,iar legea -care este rezultatul logicului- trebuie sa primeze chiar daca uneori ne lezeaza interesele personale.Domnule PRAGA ,eu am invatat ca problemele care nu au rezolvare se reduc la absurd spre intelegere. Domnule Bucovineanu aveti perfecta dreptate.Stima.