Varroa

Creat de nikberk, Decembrie 13, 2010, 10:30:06 PM

« precedentul - următorul »

cipriene

foarte interesante filmuletele.
sunt oameni care inca studiaza fenomenele si asta este un lucru bun
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

cristipep

De unde a aparut acest acarian??????????????

emil.oltean

material didactic-varroa jacobsoni

[jwp=425,344,image]http://www.youtube.com/watch?v=_W2DsqT3I2o[/jwp]

oroles

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani


tassevasi

  Foarte  interesant  filmuletul ,  dar  cum  obisnuim sa  conlocuiasca  albinutele  noastre cu un asemenea  distrugator de  varoua .?

stefan1

  Foarte fain filmul! Poate ar trebui pus si topicul "Falsul scorpion". Interesante si explicatiile date, in cateva minute a condensat mai tot ce am incercat sa spun la acel topic. Din pacate acest scorpion fals nu vine in contact cu varroa, el nu sta in stup (din ce am vazut eu) ci pe podisoare sau in pereti daca au crapaturi. Din ce lazile sunt mai bune, ei isi gasesc mai greu un loc favorabil in ele. Trebuie sa incerc sa pun unul direct pe un fagur, sa vad cum reactioneaza el si albinele. Oricum in film spune ca e total inofensiv fata de albine.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

mape 48-petru manea

Cred ca ii mai spune si sanitarul stupului


Eugen B

Am o intrebare. Daca sa mai raspuns la ea ma scuzati. Am vazut filmuletele de la domnul Dan Margarit, dar nu am fost atent sau nu stiu daca a spus substanta activa care o foloseste la varroa. Pun aceasta intrebare si pe fondul ca la noi se treateaza cam cu aceleasi substante active (adica vreo 3-4 maxim, de obicei se treateaza cam cu 2 sau chiar 1) si cu timpul sigur vor incepe sa devina rezistenti. Astept raspuns si va multumesc

apivasmob

Sanatate tuturor apicultorilor

Eugen B

Eu am gasit substanta.

milu56

Nu fac tratamente preventiv doar la stupii care au paraziti.Verific anual puietul de trantor cu care scot parazitii si am constatat ca lipas puietului la culesurile mari aduce beneficii,daca ai albina multa si nu mai au de crescut puiet si miere o sa fie mai multa si parazitii cam dispar.

Arcadie

St. Colegi vreau să mă împart cu voi cu metodele mele de luptă cu Varroa:
-Când începe dezvoltarea fam. si adaug foi în cuib mai pun o ramă fără foae cu un leţişor orizontal pe mij. ramei( o numim r. trântoriţă), care este f. repede crescută cu cel. de trântori şi ouată. După aceia o iau şi tot odată elimin şi paraziţii, şi obţin ceară.
-În tehnolojia mea de albinărit am o etapă(schimbarea mătcilor), când lipseşte puetul în fam pe un timp oarecare. În această etapă varroa practic dispare din familie.
-Permanent păstrez în ştiubee, la fund, o "ţigară" din hârtie inpregnată cu ulei de lavandă şi învelită cu celofan, care are tot acţiune antivarroa!
-Fund antivarroa.
Nu practic termocamera(ocupă mult timp, ect.)
- Dar de bază- prelucrări cu VT.
Ca rezultat mulţi ani nu mai am pierderi din cauza ac. parazit.
Sunt precis că le cunoaşteţi bine pe toate, dar la un începător pot să  fie de folos.
P.S.În schimb, aş face cunoştinţă şi cu alte metode noi de combatere!
Cu stimă Arcadie.
Bucovină plai de munte, zâna mea cu stea ân frunte...

Calinu71

am o intrebare daca ma puteti ajuta am auzit de la un amic ca el foloseste tactik intr-un alt mod> pune 1 ml pe o carpa si pune deasupra ramelor la fel ca si mavrirolul, ce parere aveti functioneaza?
Să şti să lupţi când vrei să ai
Să nu renunţi când pierzi sau dai
Să fi şi bun şi înţelept
Şi vei găsi drumul cel drept.