Mierea ca remediu naturist

Creat de pharaonu75, Decembrie 07, 2010, 10:09:14 AM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

IN BOLILE DE INIMA
Medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima, dar nu in cantitati mari si cu ceai fierbinte.
Cel mai bine este ca mierea sa fie luata in cantitati mici (1-2 lingurite, de doua-trei ori pe zi) cu lapte, fructe sau alte produse. Folosirea zilnica, timp de una-doua luni a mierii de albine va duce la imbunatatirea generala a bolnavilor, la normalizarea compozitiei singelui si la cresterea hemoglobinei.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

#1
IN STENOCARDIE
Bolnavii vor lua, de trei ori pe zi, cite o lingura din urmatorul amestec: 100 g suc de aloe, 300 g miere, 500 g nuci pisate si sucul de la una-doua lamii.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

#2
IN HIPERTONIE
Medicina populara recomanda ca mierea sa fie luata cu suc de legume: sfecla, morcovi, hrean (acesta va fi dat pe razatoare si se va lasa 36 de ore, dupa care se va stoarce) si lamiie. Se ia, timp de doua luni, cite o lingura, de doua-trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa sau la doua-trei ore dupa masa. O alta reteta include suc de morcovi, hrean (acesta va fi tinut in prealabil in apa), miere si suc de lamiie. Amestecul va fi tinut intr-un borcan de sticla bine acoperit.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

#3
IN TBC
Pentru bolnavii de TBC, medicina populara recomanda mierea cu lapte, sau cu diferite grasimi (unt, untura de gisca) si aloe: 100 g miere, 100 g unt, 100 g untura de gisca, 15 g aloe si 10 g cacao se pun pe foc, fara a fierbe insa. Se va lua cite o lingura din acest amestec, cu un pahar de lapte cald, de doua ori pe zi (dimineata si seara).
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

#4
IN RACELI
In caz de raceli, mierea (se recomanda mai ales miere de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamiie (sucul de la 1/2 lamiie la 100g miere). In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cite o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa. In caz de gripa se va prepara urmatorul amestec: usturoi dat pe razatoare si amestecat cu miere (proportie 1:1). Se ia cite o lingura de amestec (cu putina apa calduta) seara, inainte de culcare.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

#5
IN AFECTIUNILE CAILOR RESPIRATORII
In cazul unor afectiuni ale cailor respiratorii (laringite, faringite) guturai si sinuzita, se recomanda mestecarea timp de 15 minute, de una-doua ori pe zi, a unui figure de miere. Seara, inainte de culcare, se ia o lingura de miere cu un pahar de ceai sau lapte.
Se amesteca sucul de la o lamiie cu 100g de miere. Se ia cite o lingura de amestec seara, inainte de culcare, cu ceai sau lapte.
Se amesteca suc de ridiche neagra cu miere (parti egale) sau se scobeste o ridiche neagra si se pune miere inauntru. Se ia cite o lingura, de trei ori pe zi.
Se amesteca suc de hrean si miere (proportii egale) si se ia cite o lingura, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Medicul bulgar S. Mladenov recomanda inhalatii cu miere, timp de 15-20 de minute. Pentru gargara se va pregati o infuzie de musetel, la care se adauga o lingurita de miere.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

#6
IN AFECTIUNILE SISTEMULUI NERVOS
In afectiuni ale sistemului nervos se recomanda cite 30 g de miere, de trei ori pe zi. Un bun tonic si stimulant al sistemului nervos si endocrin se prepara din aloe, miere si suc de lamiie. Se iau 75 g frunze de aloe, se toaca si se pun intr-un vas de sticla. Se adauga 125 g de miere, se omogenizeaza, dupa care se adauga 50 g suc de lamiie. Se lasa la macerat cinci zile, dupa care se ia cite o lingura de amestec, de trei ori pe zi.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Hipertensiunea arteriala si amestecul-minune
In insomnie se recomanda amestecarea de miere cu otet de mere. Dizolvati intr-un pahar cu apa calda o lingura de miere si o lingura de otet de mere, amestecati si beti seara, inainte de culcare.
In cazul extenuarii organismului se ia cite o lingura de miere zilnic, dimineata, pe stomacul gol. Daca va doare capul, luati o lingura de miere, dupa 30 de minute durerea va disparea.
Spasmele musculare pot fi inlaturate luind cite doua lingurite de miere dupa fiecare masa, timp de o saptamina. Dupa aceasta perioada, se observa de obicei o imbunatatire.
Suferinzilor de hipertensiune arteriala li se recomanda sa amestece o lingura de miere, o lingura de suc de sfecla, o lingura de suc de hrean (inainte de a fi dat pe razatoare, hreanul trebuie tinut in apa timp de 36 de ore), sucul de la o lamiie. Se ia cite o lingura din acest amestec de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa.
In cazurile de stenocardie se amesteca sucul de la doua lamii, sucul din doua frunze mari de aloe si 500 de grame de miere. Se lasa la macerat intr-un vas bine inchis, timp de sapte zile, in frigider. Se ia cite o lingura de trei ori pe zi, inainte de masa.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Pentru ateroscleroza, folositi usturoi si miere
In ateroscleroza, o capatina de usturoi pisat se amesteca cu sucul de la o lamiie si doua lingurite de miere. Amestecul se administreaza in doua doze – dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de masa.
In colita, o lingura de flori de musetel uscate se pun intr-un pahar cu apa fierbinte. Dupa ce s-a racit, se strecoara infuzia si se adauga o lingurita de miere. Solutia astfel pregatita se foloseste pentru clisme.
In ulcerul gastric si duodenal, mierea trebuie folosita cu aproximativ doua ore inainte de micul dejun si prinz si la trei ore dupa cina. Mierea (o lingura) trebuie dizolvata intr-un pahar de apa calda, pentru ca dizolvata ea contribuie la subtierea mucozitatii din stomac, scade intensitatea durerii, inlatura varsaturile si arsurile.
Impotriva gripei se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte o lingura de macese, o lingura de coacaze, o lingura de zmeura. Se lasa la infuzat 15 minute, dupa care se strecoara. Se bea de trei ori pe zi cite o jumatate de pahar de infuzie inainte de masa (in infuzia rece se adauga o lingura de miere).
In afectiunile ficatului se recomanda amestecarea in parti egale de miere si coacaze negre (trecute inainte prin masina de tocat). Din acest amestec se ia cite o lingurita cu 30 de minute inainte de masa.
Pentru a va potoli setea puteti pregati o bautura racoritoare gustoasa pe baza de miere: 200 de mililitri de suc de scoruse negre, 100 de militri de suc de coacaze negre, 2 grame de acid citric, 100 de grame de miere, 100 de mililitri de apa minerala. Se bea rece.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

     Efectele terapeutice ale mierii sunt determinate de proprietatile plantelor vizitate de albine, respectiv de principiile active ale acestora.
     Iata cateva din proprietatile farmacologice si indicatiile unor sorturi de miere:
      •  mierea de tei (sedativ nervos, antispastic, fortifiant al cordului) - indicata in tuse uscata, insomnii, bronsite, laringite, traheite, astm bronsic, tuberculoza pulmonara, diskinezie biliara hipertona, rani purulente si arsuri;
      •  mierea de menta (carminativa, analgezica, tonica, antiseptica) - indicata in spasme pilorice, diskinezii biliare si gastrointestinale;
      •  mierea de salcam (expectoranta, excelent calmant al tusei, antiseptica, diuretica, antidiareica) - se poate folosi, in doze mici (pana in 5 grame pe zi), chiar si in diabet, desigur cu acordul diabetologului si reducerea aportului altor glucide din alimentatie;
      •  mierea de floarea-soarelui - indicata in ateroscleroza, tulburari de dinamica sexuala;
      •  mierea de pomi fructiferi (antimicrobiana, indeosebi fata de bacteriile Gram pozitive si Gram negative) - indicata in maladii gastrointestinale si ale rinichilor;
      •  mierea de conifere - actiune antiseptica si antiinflamatoare atat pentru caile respiratorii, cat si pentru cele urinare, actiune diuretica;
      •  mierea de munte - indicata in afectiunile inflamatorii si alergice ale cailor respiratorii; in tratarea ranilor purulente; deficiente imunitare;
      •  mierea poliflora - antiseptica, sedativa.
     Oamenii care consuma acest adevarat miracol al naturii trebuie sa stie ca, pe langa multiplele beneficii aduse sanatatii, mierea poate avea si contraindicatii.
     
      Retineti: consumul de miere este contraindicat pentru toti bolnavii la care este necesara limitarea glucidelor sau care au o hipersensibilitate fata de miere. Nu se recomanda celor cu tulburari glicoregulatorii sau cu diabet zaharat, precum si celor cu insuficienta pancreatica exocrina. Tratamentul cu aerosoli de miere este contraindicat, de exemplu, bolnavilor de astm bronsic alergic, insuficienta cardiaca, cord pulmonar, dereglari majore ale miocardului, stari febrile, hemoragii repetate ale cailor respiratorii.
     Este dificil sa faci o clasificare precisa a produselor stupului dupa efectele terapeutice pe care le au. Putem spune ca produsele apicole, in totalitatea lor, se completeaza reciproc si ofera astfel efecte terapeutice amplificate. Dr. Constantin Neacsu, unul din marii specialisti romani in apiterapie, citeaza numeroase cazuri in care produsele stupului sunt folosite cu rezultate remarcabile.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Miere cu ceai de nuc
Compoziţia: frunze de nuc proaspete sau uscate, miere şi apă.
Preparare: într-un vas cu 200 ml apă se pune un pumn de frunze proaspete sau uscate mărunţite de nuc şi se fierbe totul acoperit cu capac la foc mic, până lichidul scade la jumătate. Se lasă să se răcească şi se strecoară. Se adaugă 1 lingură de miere la 100 ml ceai.
Administrare: timp de 1 săptămână, se beau câte 3 căni de ceai de 100 ml, după mesele principale. Concomitent, în fiecare seară se aplică tot din acest ceai comprese pe porţiunile care transpiră cel mai mult (subsuori sau axile, palme, laba piciorului, etc). Se pot face cu acest ceai şi băi, unde se stă la temperatura corpului timp de 30 minute.
Acţiuni terapeutice: ameliorează circulaţia sângelui şi funcţionarea glandelor sudoripare.
Indicaţii: este foarte bun în transpiraţii abundente, persistente (hiperhidrozii) generale sau localizate în diferite părţi ale corpului.
Contraindicaţii: cei alergici la unul din componente sau diabetul zaharat.
Conservare: se face doar cât se foloseşte atunci, nu se lasă mai mult de 2-3 ore.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Miere cu ferigă
Se caută o rădăcină de ferigă (Aspidium filix mas) preferabil de la cei care cunosc specia. Se usucă bine apoi se mărunţeşte. Se pune apoi în râşniţa de cafea şi se macină fin. Se trece prin sită. Se ia din acest praf o lingură (15 g) se pune într-o ceaşcă cu 2 linguri de miere şi se amestecă bine.
Adulţii vor lua tot odată cu înghiţituri mici în timp de 1 oră. Copii iau jumătate sau un sfert în funcţie de vârstă. După 3 ore se ia un purgativ.
Se mai poate repeta după 1 săptămână.
Indicaţii: are acţiune vermifugă mai ales în cazul teniei.
Contraindicaţii: Cei alergici la produsele acestea, diabet sau cei cu febră.
Conservare: se poate folosi dacă se ţine la rece doar timp de 3 zile, închis ermetic.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Miere cu hrean
Se spală rădăcina de hrean foarte bine apoi se rade pe răzătoarea fină. La fiecare lingură (15g) de hrean ras se adaugă 2 linguri de miere (40g). Se amestecă bine şi se poate folosi.
Administrare:  se consumă de adulţi sera această cantitate (1 lingură hrean cu 2 miere). Se va consuma încet cu înghiţituri mici. Copiii iau jumătate sau un sfert în funcţie de vârstă.
Se mai repetă o dată peste 7 zile.
Acţiuni: are acţiune vermifugă, mai ales asupra viermilor rotunzi. În plus de asta are acţiune tonicardică (fortifică muşchiul inimii). De asemenea este un stimul nervos şi sexual.
Contraindicaţii: cei cu febră şi diabetul, sau cei alergici la hrean sau miere. De asemenea nu este bine să se dea celor care sunt excitaţi nervos sau sexual.
Atenţie: la 24 ore de la preparare îşi pierde proprietăţile.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Suc de lămâie cu miere
Sucul de la o lămâie potrivită se pun 2 linguri de glicerină (de la farmacie) şi 100 g miere. Separat se pune într-un vas lămâia coaja bine spălată şi mărunţită la fiert în 200 ml apă. Se lasă să fiarbă la foc mic până scade apa la jumătate. Se lasă să se răcească apoi se strecoară peste sucul obţinut anterior. Se amestecă pentru omogenizare şi se ţine apoi în borcan ermetic închis la frigider.
Administrare : se dă la copii, după vârstă, 1-6 linguriţe pe zi până cedează tusa, apoi dozele se scad treptat. Adulţii iau 3-6 linguri pe zi.
Acţiuni terapeutice : calmant, emolient şi bacteriostatic, eutrofic asupra mucoasei respiratorii. Se indică în toate afecţiunile respiratorii. Conţine în plus şi vitamina C care este un bun antioxidant. Se indică în special în bronşita cronică sau tusa spastică, sau alte tipuri de tusă.
Contraindicaţii : nu se dă la bolnavii de diabet zaharat.
Conservare : preparatul poate fi păstrat la frigider 7 zile, în borcan închis ermetic.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Miere cu lapte şi ceapă
Preparare: 2 cepe roşii potrivit de mari se curăţă se spală şi se taie mărunt. Se pun apoi într-o cratiţă cu 250 ml lapte şi 2 se lasă să fiarbă pentru 15 minute, apoi se strecoară caldă. Se lasă să se răcească şi apoi se adaugă 2 linguri de miere.
Administrare: se dă seara în clismă călduţă copiilor până la 3 ani, celor de la 6-9 ani se dă pe cale bucală câte 2 linguri seara, celor de la 9-12 ani câte 3 linguriţe seara. Copiii mai mari şi adulţii beau câte 1 pahar de 150 ml o dată sau de 2 ori pe săptămână. Se continuă tratamentul încă o săptămână de la data când nu se mai constată viermişori.
Acţiuni terapeutice: are acţiune vermifugă (împotriva viermilor intestinali), în contra ascarizilor (limbrici) dar mai ales a oxiurilor. Este folosit tot de pe vremea Romanilor.
Acţiuni toxice: peste 3 zile de la preparare la temperatura camerei sau 7 zile la frigider se alterează şi deci se aruncă.
Se poate ca un unii să fie alergici la unul din preparate.
Contraindicaţii: nu se dau la cei cu febră şi care au diabet zaharat.
Conservarea: cu cât este mai proaspăt este mai activ. Este bine ca după 3 zile să se facă altul.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube