modalitati de realizare a fagurilor artificiali la presa cu tamburi(Citit de 2685 ori)
Sunt nou pe aici si as vrea sa cunoastem mai multe modalitati de realizare a fagurilor artificiali la presa cu tamburiSper sa-ti fie de ajutor.


Multumesc pentru filmulete. Am lucrat cu o presa rotativa si se lipeau fagurii de ea. Omul acela topea ceara in apa apoi o lua cu o lingura mare     si o turna in tavite in grosime de 1 cm apoi calduta numai o introducea la masina si ungea valturile cu sapunele. Undeva cred ca era o greseala tehnologica.O sa pun cat de curand niste poze cu presa aceea.Ceara chiar daca este 100% naturala ea este de mai multe calitati si densitati,este ceara alba care la topire este mai transparenta si are o densitate mai mica,este ceara galbuie si ceara inchisa la culoare  care are densitate mai mare,la o fierbere la temperatura mai mare trebuie neabarat ca vasul cu ceara sa fie introdus in alt vas cu apa ca flacara sa nu bata direct in vasul cu ceara,daca flacara bate direct in vasul cu ceara ceara devine smoloasa ,la mai multe retopiri direct la flacara ceara isi modifica structura si la temperatura care o face maleabila nu se mai tine,se rupe si devine mai lipicioasa .

De acea pentru un lucru mai usor cu ceara se adauga parafina in diferite proportii,in plus un tip de parafina da o culoare galben natural la ceara neagra urata.


« Ultima Modificare: Mai 07, 2016, 10:38:07 a.m. de marian sima »In al treilea video se ung rolele cu sapun, spuma de sapun? Si nu mai trebuie spalat acei faguri dupa ce au fost taiati la dimensiunile dorite?Austrieci cu zeci de ani in urma comercializau un demulant pentru prese,acum se folosesc fel si fel de demulanti,eu foloseam o amorsa de lapte fiert amestecat cu apa,trebuia sa clatesc faguri la incheierea lucrului cu presa,intr-o zi aveam o sticla cu cola linga mine ,am pus in recipientul de pulverizat si am dezacidulat continutul,de atunci folosesc cola ,fanta sau chiar apa de ploaie.
Astia lucreaza frumos dar preseaza ceara de doua ori.Aici toarna ceara lichida intre tamburi
 Oare la nivel casnic se pot realiza astfel fagurii la presa rotativa ca in filmul de mai sus.care e diferenta intre fagurii turnati din ceara lichida si cei presati sau dublu presati.In unul din primele 3 filmulete am vazut ca prin intindere cu un bat de lemn foita neimprimata devine elastica.In al treilea video se ung rolele cu sapun, spuma de sapun? Si nu mai trebuie spalat acei faguri dupa ce au fost taiati la dimensiunile dorite?
de vre o patruzeci de ani de cand are omul acela presa pune fagurii direct in stupi fara sa le mai faca ceva. Valturile le unge cu sapunele de sapun de fata. Albinele lucreaza pe ei cu mare veselie.m.s.,multumesc f.m. pentru aducere aminte (nu mai stiam cum sa le mai revad),stima.Imi cer scuze ca scriu asta aici  dar am probleme cu accesarea acestui sait . imi intra re.capcha si dupa ce bifez acolo zice stoken expirat. Am nevoie de o solutie.