Jos

Autor Subiect: montare faguri artificiali....  (Citit de 10759 ori)

Offline ciprianpop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 89
montare faguri artificiali....
« : Iunie 13, 2009, 05:16:48 p.m. »
buna ziua!
propun acest subiect pt ca multi incepatori nu prea stiu detaliile acestei operatii  si modul cum o executati si cu ce {utliaje} adica fiecare ce foloseste pinten, baterie de 12 v...etc.. :hi:
Apicultura este o loterie! Si asta ii sporeste frumusetea!

Offline D006

  • Great Veteran
  • ********
  • Mesaje postate: 24847
  • Oamenii sunt răi , mincinoși și lacomi.
    • http://apicultura-dragos2006.blogspot.com/
montare faguri artificiali....
« Răspuns #1 : Iunie 13, 2009, 07:38:21 p.m. »
Asa e la mine , filmul e de o luna pe Jurnalul apicol.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/AMUjNo5o7ts[/youtube]

Offline D006

  • Great Veteran
  • ********
  • Mesaje postate: 24847
  • Oamenii sunt răi , mincinoși și lacomi.
    • http://apicultura-dragos2006.blogspot.com/
montare faguri artificiali....
« Răspuns #2 : Iunie 14, 2009, 12:05:07 a.m. »
Interesant si putin diferit.
Nu am vazut sau folosit niciodata sarmele verticale.
Poate pt ca nu se extrage din cuib pe aici.

Offline ciprianpop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 89
montare faguri artificiali....
« Răspuns #3 : Iunie 14, 2009, 03:02:27 p.m. »
bun dl dragos, ..frumos...dar niste detalii? cu ce fel de aparat incalziti sarma? si de ce ati insirmat rama pe verticala?  :uimit:
Apicultura este o loterie! Si asta ii sporeste frumusetea!

Offline D006

  • Great Veteran
  • ********
  • Mesaje postate: 24847
  • Oamenii sunt răi , mincinoși și lacomi.
    • http://apicultura-dragos2006.blogspot.com/
montare faguri artificiali....
« Răspuns #4 : Iunie 14, 2009, 03:41:13 p.m. »
Sarma este incalzita cu un banal redresor auto. Pun si sarma verticala pt. ca in pastoral mai merg si pe drumuri cu gropi iar daca ar fi insarmate doar orizontal la un drum mai greu pe pot rupe fagurii mai noi.

Offline ciprianpop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 89
montare faguri artificiali....
« Răspuns #5 : Iunie 14, 2009, 04:23:59 p.m. »
am mai invatat si eu cate ceva azi...
sanatate si numa bine!
...dar mai am o intrebare...redresorul cam ce amperaj are? va intreb pt ca sunt electrician si as putea sa imi confectionez unul.... :hi:
Apicultura este o loterie! Si asta ii sporeste frumusetea!

Offline D006

  • Great Veteran
  • ********
  • Mesaje postate: 24847
  • Oamenii sunt răi , mincinoși și lacomi.
    • http://apicultura-dragos2006.blogspot.com/
montare faguri artificiali....
« Răspuns #6 : Iunie 16, 2009, 08:04:55 p.m. »
Eu insarmez cu 4 sarme orizontale si una, pe mijloc, verticala.Si nu mi s-au rupt niciodata fagurii  la transport in pastoral sau la extractie.

Offline D006

  • Great Veteran
  • ********
  • Mesaje postate: 24847
  • Oamenii sunt răi , mincinoși și lacomi.
    • http://apicultura-dragos2006.blogspot.com/
montare faguri artificiali....
« Răspuns #7 : Iunie 16, 2009, 08:07:54 p.m. »
Citat din: ciprianpop
am mai invatat si eu cate ceva azi...
sanatate si numa bine!
...dar mai am o intrebare...redresorul cam ce amperaj are? va intreb pt ca sunt electrician si as putea sa imi confectionez unul.... :hi:
sa intreb un specialist !  eu unul habar nu am , unul folosit a fost cumparat din comert iar cel de acum este facut de un electrician acasa.

Offline crombra

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1430
  • Braila, BR 57 ani
montare faguri artificiali....
« Răspuns #8 : Iunie 16, 2009, 10:07:44 p.m. »
Calculul este simplu. Formula este I=U/R.
Daca luam tensiunea de exemplu 5V in secundar si sa zicem ca la masurarea rezistentei sarmei rezulta 1 ohm inseamna ca , curentul trebuie sa fie de minim 5 A.
La un factor de incarcare de 3A/mmpatrat de conductor, in secundar ar trebui sa fie aria sarmei de cupru de 1,6 mmp adica un conductor cu diametrul de 1,4 mm.
Rezistenta se poate si calcula. Formula este R=rxl/S unde r=rezistivitatea sarmei ramei masurata in ohmixmetru,l=lungimea maxima intre care se pun electrozii ca sa incalzim sarma(exemplu la rama normala este 0,415 m adica o sarma orizontala), S= sectiunea sarmei ramei in metri patrati.
Lucrand cu tensiuni mai mici se poate controla mai bine procesul de incalzire a sarmei.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

Offline andrei_salaj

  • Full Member
  • ****
  • Mesaje postate: 632
montare faguri artificiali....
« Răspuns #9 : Iunie 17, 2009, 02:07:54 a.m. »
imi place explicatia...inginer in ce domeniu? :smile:

Offline dragutul_ionel

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 50
montare faguri artificiali....
« Răspuns #10 : Iulie 06, 2009, 11:12:57 a.m. »
Citat din: dragos2006
Asa e la mine , filmul e de o luna pe Jurnalul apicol.
domnul dragos am incercat si eu dar nu a mers/declanseaza redresorul/are protectie autumata
cu bateria auto merge?
« Ultima Modificare: Noiembrie 12, 2010, 07:53:26 p.m. de pharaonu75 »

Offline D006

  • Great Veteran
  • ********
  • Mesaje postate: 24847
  • Oamenii sunt răi , mincinoși și lacomi.
    • http://apicultura-dragos2006.blogspot.com/
montare faguri artificiali....
« Răspuns #11 : Iulie 06, 2009, 11:15:48 a.m. »
Eu folosesc redresoare modele vechi care merg fara intreruperi.
  Pe camp folosesc bateria auto , merge foarte bine .

Offline D006

  • Great Veteran
  • ********
  • Mesaje postate: 24847
  • Oamenii sunt răi , mincinoși și lacomi.
    • http://apicultura-dragos2006.blogspot.com/
montare faguri artificiali....
« Răspuns #12 : Iulie 06, 2009, 11:10:44 p.m. »
Un transformator de 12 v cu 9A si pui pe 2-3 sarme o data.

Offline viorel_v2000

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 230
montare faguri artificiali....
« Răspuns #13 : Iulie 07, 2009, 01:01:05 a.m. »
O alta varianta de lipire a fagurilor folosind un "pistol de lipit"
Aveti aici un filmulet in care "pun" pe sarma 3 faguri. Nu a iesit grozav dar cred se poate vedea modalitatea in care ii lipesc eu
Calapodul si pistolul le folosesc din 91. In ultimii ani am lipit cam 300 faguri pe an.
Nu este mult dar nici putin.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/55PS-K1atEQ[/youtube]

Offline cornubees

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
montare faguri artificiali....
« Răspuns #14 : August 04, 2009, 06:37:17 p.m. »
...dupa cum intzeleg temperatura de "incastrare"in ceara se masoara cu "degetul" pe sirma...daca topeste prea mult ceara "deconecctam"...!
...as dori sa intreb,cum stim si cind deconectam alimentarea sa nu se gaureasca fagurele de ceara!
...cred ca, un apicultor cu experientza poata sa raspunda sau altcineva! :hi:

 

Sus