presa de faguri

Creat de dragos2006, Octombrie 07, 2007, 06:25:09 PM

« precedentul - următorul »

orbanstefan64

nu cred ca e aluminiu pt ca virfurile celulelor(negativ) e rosiatica

bucovineanu

E din cupru, este si la noi in zona una foarte veche adusa de la Viena.

orbanstefan64

si pe unul dintre acestea scrie pe germana ceva o sa ma uit mai atent ev postez o poza :nod:  :nod:  :hi:

D006

am gasit sa cunpar o presa cu 100lei dar ce-a mai mare problema iese 7 faguri la kg.

D006

Bun venit domnule Cimpoiesu.Deoarece nu stiu nimic despre d-voastra (nr. de stupi,cine a turnat 7foi pe kg.)este destul de greu sa dau un raspuns.
Daca sunteti la inceput de drum in apicultura nu este momentul sa investiti intr-o presa de faguri.Daca aveti cel putin 20 de familii...si aveti de gand sa mariti stupina se merita investitia.

stefan1

Citat din: Don Stelam gasit sa cunpar o presa cu 100lei dar ce-a mai mare problema iese 7 faguri la kg.
100 lei este un pret derizoriu. Cred ca merita luata macar pentru situatii de criza, cand nu aveti de unde procura faguri. Pe de alta parte, ce stiu de la tata, albinele folosesc surplusul de ceara din funduri, macar partial, pentru inaltarea celulelor, deci din faguri artificiali mai grosi ar trebui sa creasca mai repede fagurii. In plus pretul actual al cerii permite sa folosim mai multa la f.a..
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

am gasit pe sait si eu asa ceva dar nui trecut pretul

Nikolas


D006

Citat din: Nikolas395 euro
si cine o aduce ???????
cu cine pot lua legatura? :hi:

Liviu.gh

Adevarat este ca fagurii facuti acasa cu ceara 100 % sunt luati in crestere mai repede decit cei de cumparat chiar daca sunt mai grosi. Am vazut faguri crescuti de albine pe linga foita de cumparat, de care nu se atinsesera albina. Din pacate nu am o fotografie in acest sens.

gheco

Domnule Nicolas va rog sa precizati si dimensiunile presei pe care o aveti la vanzare.
Multumesc
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

gore

Tot se discuta de prese pentru faguri, de avantajele acestei prese, aşa este, dar nu spune nimeni dacă înainte de a produce acei faguri, ceara a fost dezinfectată cu o soluţie în acest sens. Prin folosirea cerii din acea stupină, se pot transmite boli la albine. Aştept lămuriri sau detalii despre dezinfectarea cerii.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

gheco

Din cate stiu eu producatorii de faguri artificiali (cei care produc si vand) ridica temperatura cerii la 120 grade C inainte de a reliza fagurii pentru a realiza eliminarea germenilor de boala. Ce ne impedica pe noi cei care facem faguri pntru propriul uz sa sterilizam ceara la 120 grade C si sa folosim ceara din propria stupina? Oare nu credeti ca doar atunci suntem siguri ca se foloseste ceara 100%? Oare nu este rentabila o manopera de 25 lei pe ora? Oare chiar 5% sunt impuritatile din ceara care o dau foarte multi apicultori la schimb?
Nu vreau sa supar nici un producator de faguri artificiali, dar parca mai castigat si linistit as fi cu propria mea presa de faguri.
Cu stima.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

gore

Ai dreptate, dar am auzit că se foloseşte Vitriol, sau alt compus care în amestec cu ceara fierbinte duce la dispariţia oricăror boli din compoziţia cerii.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

bucovineanu

Citat din: goreTot se discuta de prese pentru faguri, de avantajele acestei prese, aşa este, dar nu spune nimeni dacă înainte de a produce acei faguri, ceara a fost dezinfectată cu o soluţie în acest sens. Prin folosirea cerii din acea stupină, se pot transmite boli la albine. Aştept lămuriri sau detalii despre dezinfectarea cerii.
Atata timp cat albinele din stupina nu au nici o problema de sanatate si ceara rezultata din acea stupina nu are cum sa aiba germenii nici unei boli. Ceara din care fabricantii fac  fagurii artificiali provine de cele mai multe ori din fagurii vechi reformati care pot sa contina orice microbi si a caror origine nu poate fi stabilita. Bostinarii cumpara si fagurii din stupinele din care au murit albinele, uneori si de loca. Cei care fac faguri artificiali trebuie sa dezinfecteze ceara in etuve speciale la peste 120 grade. Dar cine verifica daca acest lucru se face?