salcamul

Creat de mihaipop_55, Mai 17, 2009, 01:27:52 AM

« precedentul - următorul »

roi_ag

Orice pom ,vita se sadeste toamna ,datorita ploilor ,zapezii ,inghetului si dezghetului din timpul iernii pamantul se aseaza foarte bine imprejurul radacinii, primavara poti sa ai surprize sa nu se prinda.

mitica68

Va salut cu drag dragi colegi, va urez un an nou binecuvantat de Dumnezeu din toate privintele. Am promis ca am sa culeg semnintele de salcam japonez si o sa va trimit si dumneavoastra aveam 2 salcami  langa blocul meu, dar din pacate domnii de la primarie au fost foarte harnici si au toaletat salcamii atat de bine ca au mai ramas din ei doar niste cioturi, de seminte ce sa mai vb, abia am mai gasit 6 seminte.  ))/ ))/ O sa va rog sa ma scuzati ca nu am putut sa ma tin de cuvant, va doresc numai bine tuturor.
Câteodată suntem atât de preocupaţi în a ne examina problemele, încât uităm să ne numărăm bincuvântările.

stupar

Buna seara!
UE vor sa lichideze padurile de salcam.Asa nebunie nu s-au facut nici in comunism.Degeaba au finantat apicultura,fara salcam apicultura nu are sansa de supravietuire.Ari trebuii sa facem ceva,pentru a salva acest copac nobil,valoros,care creste repede,bun pentru apicultura,bun lemn de foc etc.Ungurii sant deja revoltati,Aci vad ca toate lumea tace.Desteapta-te romane!!!!! :hi:

pistol28

SILVICULTÚRĂ s. f. Știință care se ocupă cu studiul culturii, amenajării și exploatării pădurilor; raimră a economiei forestiere care, cuprinde amenajarea și protecția patrimoniului forestier, asigurând materia primă pentru industria forestieră.

Din definitie cei care administreaza padurile sunt interesati DOAR de industria forestiera, adica de cultivarea INTENSIVA si RECOLTAREA materialului lemnos.
Apicultura, activitate secundare fara imprtanta, nu este studiata in facultatea de silvicultura, sunt interesati doar de lemn, iar salcamul se RECOLTEAZA LA VARSTA DE 30 ANI.

UAAR = uninea asociatiilor apicole din Romania

Aceasta entitate (care nu exista) ar trebui sa se ocupe de prelungirea varstei la care silvicultorii RECOLTEAZA salcamul de la 30 ani  sa creasca la 80 ani.


sau
Federaţia asociaţiilor apicole din România-ROMAPIS la sugestia mai multor APICULTORI/ASOCIATII va solicita Ministerului Pădurilor şi Apelor sa modifice normativul de recoltare a salcamului (30 ani) sa creasca de la 80 ani.



Catre:
Ministerul Pădurilor şi Apelor
Doamnei Ministru Lucia VARGA


Salcâmul (cf. turc. salkâm) (Robinia pseudoacacia, familia Leguminosae) este un arbore melifer, cu tulpina înaltă, până la 25-30 de metri și ramuri spinoase rare.
Salcâmul trăiește în jur de 100 de ani și face parte din categoria arborilor cu lemn de esență tare, fiind greu, dur și deosebit de rezistent la umezeală.

Dupa o documentare stiintifica si cu sprijinul specialistilor silvici si dupa o lupta POLITICA incrancenata se va castiga razboiul "SALCAMULUI MELIFER"


SUCCES
Eu ma inrolez ca soldat voluntar.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

marius_vfp

citisem undeva ca salcamul secreta cel mai bine in anul 18 de la plantare , dupa aceasta varsta productia de nectar scade, la varsta de 30 e deja mort . la 100 de ani nu stiu daca mai vezi ceva verde in acel salcam.

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pistol28

Citat din: marius_vfp din Februarie 15, 2014, 09:57:48 AM
citisem undeva ca salcamul secreta cel mai bine in anul 18 de la plantare , dupa aceasta varsta productia de nectar scade, la varsta de 30 e deja mort . la 100 de ani nu stiu daca mai vezi ceva verde in acel salcam.

spor

Atunci sa nu ne mai plangem ca se taie padurile de sacam.

Cere 100 ca poate ti se aproba cel mult 50 (legea contabilului SEF) :rotfl:
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Eugen B

E bine sa ai padure de salcam, ca lemnul e bun si de foc, cand imbatraneste prea mult il tai, ca salcamii se inmultesc foarte repede, stiu cativa stupari care incep sa isi faca padurici de salcam si treaba merge ca pe roate

marius_vfp

cei care au posibilitarea unui teren eventual cu alunecari de teren ar fi pacat sa nu isi faca o padurice acolo cat de mica , se merita sa ai paduricea ta , in 10 ani poti sa ii si raresti daca ti se par prea desi , dar unii nu au aceasta posibilitate , cazul meu .

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

stupar

Sa n-ai tigani in apropiere.

dorindafi

pai ce ma , ashtia maninca pomii ?  =))
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

cipik

Da cel mananca, nu cu dinti cu toporul, zici ca a trecut uraganul in urma lor.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

relutu

Mananca si romanii nu doar cei amintiti mai sus,in zona mea sa regeneret o padurice de salcam de toata frumusetea,dupa care ciobanii bine voitori i-au taiat cu securea si i-au dat la capre.

Cristel

Dupa nebunia gerului de dupa Paste vad ca in Bucuresti au mai ramas zone cu salcam.
Cred ca in Gorj e calamitat in proportie de 90% pentru ca a fost îngheț la sol.
Anul asta e fara miere de salcam...
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Eugen B

Daca va fi vreme buna va fi si salcam

Cristel

Chiar daca a fost inghet la sol? Dupa ce voi face o plimbare prin padure imi voi da seama daca mai e viabil sau nu salcamul pentru anul asta.
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)