Pastura recoltare, pastrare.....

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2007, 11:29:03 PM

« precedentul - următorul »

D006

pastura o aduni greu ....conditii de pastrare depozitare deosebite ca este un produs perisabil.....de vandut mai dificil ... pe vremuri  [vremea comunistilor... ma-i  mergea ca mai lua aca    mai usor cu polenul ...Se poate aduna pt rentabilizare stupina din ramele pt reforma   se taie la jumatate celulele cu pastura ...este o operatie cam greoaie ..din taietura se aduna-alege pastura separat ceara...iar ce ramine pe rame grosul adica se bate rama de ceva si cade toata gramada....

PricopArthur

Pastura este un supliment alimentar regal as putea spune.
Nu mai stiu prin ce carte am citit, ca se extrage iarna, cand ceara e casanta prin frecare si cernere, dupa ce a fost taiata ceara pana la pastra.
De regula, ramele cu pastura le pun inainte de ultimul cules in cat, pt a fi umplute cu miere, si le opresc pt iarna.
Miere multă şi inimă curată!

D006

  Este cineva pe forum care se ocupa cu recoltarea pasturii i cantitati semnificative ?
  Cum o faceti ?

Adrian Roman

Mi s-a povestit o varianta, dupa cum urmeaza< dar nu am incercat-o ! Se pune la rece (dupa ce se taie din rama portiunea cu pastura), ptr a fi casanta, se macina cu masina de tocat, si se "vantura", ca la cereale pentru a indeparta hoaspele de ceara care sunt f. usoare. Ar ramane pastura curata. De verificat , oricum !

gudas valentin

Pastura destinata vanzari,trebuie sa aiba forma celulei,adica hexagonala,in caz contrar se poate falsifica (polen macinat).


               valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

stefan1

  Ieri a scris colegul din Noua Zeelanda o metoda foarte faina de recoltare a pasturii. Foloseste faguri din plastic. Un asemenea fagur se poate rade la nivelul bazei celulelor, fara a deteriora fundamentul. El folosea aceasta pastura la stimularea de iarna, dar cred ca merge foarte bine si pentru consumul uman. Nu stiu daca pastura nu se poare recunoaste fata de polen, ca ea este amaruie, nemaiavand invelisul polinic.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

gudas valentin

Noi stupari o recunoastem dupa gust (uni),dar consumatorul vrea dovada certa ca nu cumpara altceva,in general sunt oameni cu probleme grave ale ficatului,stiind faptul ca pastura vindeca,hepatita de tip(A,B,C,Chiar si ciroza,umeda si uscata),iar pretul e destul de mare.
SANATATE.


            Valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

stefan1

 Si in domeniul asta, al pasturii, ar putea fi multe discutii. Nu orice fel de polen are aceeasi valoare alimentara si medicala. Undeva pe forum am dat, cred, un clasament la cateva tipuri de polen.Printre cele mai bune se considera cele de pomi fructiferi cu cu parul si marul in frunte, salcia, iarba neagra, sulfina, rapita, mustarul, macul ,  levantica, patlagina, porumbul etc. Cu valoare medie se considera:padia, poenul de foioase (alun, mesteacan, arin etc). Mai slabe sunt polenurile de conifere (brad, molid, pin) care nu contin proteine. De asemenea am scris de Amorfa, al carei polen se acumuleaza in cantitati mari in stupi, uneori blocand cuiburile, dar este consumat cu greu de albine, uneori stand toata vara in cuib. Si cantitatea de albumine difera in polen functie de specie, cea mai multa in salcie 54,45% din care 47,13% digerabile, apoi alunul, macul, nucul! si la urma porumbul cu 14,65% total albumine din care 12% digestibile si molidul cu 14,14% albumine din care 9,54% digestibile. Proteinele  sunt in proportie de 7-30% in polen, dar pot si lipsi, am dat cazul coniferelor.  Normal pretul pasturii ar trebui sa fie in functie de florile din care provine, dar cine sa faca asa analize? Sa nu mai vorbesc de posibilitatile de alterare a pasturii, in special din cauza umezelii sau a mucegaiurilor, cand poate deveni chiar toxica.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

CRISTI M

  Va salut

Ce pret are kg de pastura la vanzare ?
Intreb deaorece vreau sa cumpar si nu stiu un pret .

:hi:

D006

Apiland vinde pastura cu 216 lei /500gr.

bio

..pastura, am reusit sa recoltez zilele acestea...


Aveam multe rame cu pastura strinse in camera in care depozitez ramele.

Este o camera  care are intalatie de racire si nu-mi sare niciodata temperatura de 8 grade. Cred ca am pastrat bine ramele cu pastura ca nici o rama nici o celula, nu a mucegait .

Cind recoltezi pastura strici de tot ramele respective..:(..varza le faci.


..nu ar fi chiar asa greu de recoltat mai ales ca vad are un pret bun tare...sa vad cum o sa o vind eu ca sunt incepator pe piata pasturii.

abeja

 :nod: Hai  sa  traiesti  nea  Bio si  spor  la  vanzare  ca  tot  vin  sarbatorile.Te saluta  lupusorul. :welcome:

romikele

La bârlogul ăsta nou, vă stă mai bine la toți lupușorii  :D

:hi: :hi: :hi:

abeja

Citat din: romikele din Decembrie 21, 2012, 03:28:55 PM
La bârlogul ăsta nou, vă stă mai bine la toți lupușorii  :D

:hi: :hi: :hi:

Da  chiar  am  ras  cu pofta. :nod:
Decand  l-ai cumparat  pe  AKY ,am  vazut ca indragesti si  lupusorii.  :D
:hi: :hi: :hi:

bio

... o indragii nea' Romikele, lupishorii... =D>

..dar pe mine, ma stie lumea de "Mistretu"....sau de  "Trintoru' "...Lupushor  nu prea am fost.

eu cum o rezolv ??..