Apilarnil..recoltare pastrare...

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2007, 11:34:20 PM

« precedentul - următorul »

balanescuadrian

revin si eu cu intrebarea... se recolteaza larvele .... sa zicem ca am 1 kg de larve ...cum se prepara?? cum se consuma apilarnilul?
ptr nea milu...am luat niste "vitamine" care contineau si , citez, "esenta de trantor" ..... au fost "chinurile iadului" :dinti:  dupa 5 zile am renuntat .... probabil varsta si metabolismul .... dar as vrea sa consum apilarnil produs de mine!! (de aceea l-am intrebat pe andrei ce efecte are ??)
ps: ptr cine nu stie ...expresia "nea"  - este una de politete, varianta populara (prescurtarea de la nene - care arata respectul pentru o persoana mai in varsta, respectiv mai invatata decat tine!)....ca am vazut ca cineva blama aceasta expresie pe forum :hi:

gudas valentin

Citat din: balanescuadrianrevin si eu cu intrebarea... se recolteaza larvele .... sa zicem ca am 1 kg de larve ...cum se prepara?? cum se consuma apilarnilul?
Se storc larvele intr-un tifon des ,prin presare,,sucul" obtinut se pastreaza in CONGELATOR ,in porti de 10-20g,se consuma ca atare sau in combinatie cu miere de Salcam,cal una (1) deaia fara oxidanti,in functie de necesitai si de energia consumata,Este un Polivitaminizant energo stimulent ...
                     valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

D006

Am intalnit un corean weekendul trecut care mi-a spus cam in secret ca el are stup in curte ca sa manance larve ca miere e si la magazin.
Si are 72 de ani si nu i-as da 50.

stefan1

Am vazut in poze ca in Asia, vanatorii de albine vand nu numai fagurii cu miere ci si cei cu larve. Probabil se vor consuma cat sunt inca proaspeti. Si in Africa extragerea mierii din stupii primitivi se face prin presarea fagurilor (si cei cu puiet sau pastura), iar miereaeste un amestec mult mai eterogen decat a noastra, nu prea seamana cu ce mancam noi. Totusi este destul de scumpa mai cu seama pentru saracia lor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

milu56

Aici i-am dat un fagure de miere la un negru si la taiat bucatele mici si la pus in orez cu lapte,cu ceara cu tot.

centrifuga

Citat din: maximusin mai anul trecut am fost la cj la o conferinta internationala de apiterapie,unde au participat apiterapeuti si apicultori din Franta,Anglia,Bulgaria,Turcia,etc
     mare mi-a fost mirarea cand niste medici romani au prezentat rezultate deosebite in vindecarea anumitor boli cu apilarnil,si un cercetator englez s-a ridicat in picioare foarte contrariat,intreband la ce sant bune larvele de trantor.
     discutand apoi cu mai multi participanti din romania am aflat ca apilarnilul a fost descoperit de N.Iliesiu accidental,cand a dat la pasari trantori din rame claditoare si a observat cat de repede au explodat in crestere,si deocamdata este folosit doar la noi in tara,in occident inca nu este cunoscut.
     scoala romaneasca de apiterapie s-a aplecat indelung asupra acestui produs,dovada ca azi stim la ce poate fi folosit,si inca nu e tot.pe zi ce trece i se descopera noi valente terapeutice.
etimologia cuvantului apilarnil:
-api-sttiti toti ce inseamna
-lar-larve
-ni-nicolae
-il-iliesu

milu56

Nicolae Iliescu a grsit cu produsul lui?
Nu pre se mai vorbeste de apilarnil la ora actuala.
Tradus din chineza,stie cineva cam se zice la acest produs?

CRISTI M

Mai recolteaza cineva Apilarnil ?
As cumpara si eu in 2010 o anumita cantitate .( in kilograme )

D006

Daca ma faci sa recoltez kg-me de apilarnil si nu il mai cumperi,sa stii ca il mananc pe tot odata cand vii dupa venin.
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Mai discutam dupa sarbatori.  :hi:

pharaonu75

Pentru ca am vazut pe aici cateva intrebari carora nu li s-a raspuns, aduc urmatoarele precizari:

"Apilarnilul este un produs apicol natural, biologic activ, compus din larvele de trântor şi din conţinutul nutritiv aflat în respectivele celule din faguri, recoltate într-un anumit stadiu larvar şi anume cu o zi înainte de căpăcirea celulelor, respectiv în a 10-a zi de la depunerea oului sau în a 7-a zi de stadiu larvar pentru larvele de trântor" (Ilieşiu N, 1985).

Apilarnilul se poate prezenta astfel:
1. produs proaspăt neomogenizat şi nefiltrat recoltat în condiţii de stupină. Se păstrează la congelator la temperaturi între -5 şi -15oC;
2. triturat larvar rezultat din omogenizarea (triturarea) şi filtrarea apilarnilului produs în stupină (pct 1). Se păstrează la congelator la temperaturi între -5 si -15oC;
3. produs stabil liofilizat rezultat din deshidratarea trituratului larvar de la pct 2. Se păstrează la temperaturi între 0 şi +10oC;
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Condiţii necesare în producţia de apilarnil:
1. colonii de albine puternice cu matcă tânără (în luna aprilie trebuie sa aibă minim 6 intervale de albine şi hrană corespunzatoare)
2. pentru producţia de apilarnil se pot utiliza rame clăditoare sau ramele clăditoare cu secţiuni mobile
3. perioada optimă este aprilie-iulie şi coincide cu perioada optimă de creştere naturală a trântorilor
4. pregatirea coloniilor de producere a apilarnilului prin măsuri de stimulare a pontei într-o succesiune specifică (hrăniri stimulente speciale, introducerea ramelor clăditoare, urmarirea clădirii fagurilor de trântori şi însămânţarea acestora, tratamente specifice bolilor care afecteaza puietul în special)
5. extragerea larvelor de trântor (la 10 zile de la ouat) cu ajutorul aparatului de recoltare şi a unei pompe de vid;
6. depozitarea apilarnilului la congelator în recipiente de uz alimentar;
7. recoltarea apilarnilului se va face în încaperi curate în condiţii perfect igienice, având în vedere ca acest produs este uşor contaminabil şi perisabil.

Compozitia biochimică a apilarnilulului:
- apa 65-75%
- proteine- 9-12%
- glucide 6-10%
- lipide 5-8%
- cenuşă 2%.

Conţine o cantitate mare de precursori hormonali de tip androgen precum şi saruri minerale, vitamine şi aminoacizi, putand fi folosit ca supliment nutritiv concentrat în alimentaţia umană.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Un interviu cu Nicolae V. Iliesiu, inventatorul Apilarnil-ului
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

#42
Nicolae V. Iliesiu - Inventator în domeniul apiculturii, autor a 25 de brevete din domeniu care stau la baza multor produse energizante, medicamente şi produse cosmetice.

Nicolae Ilieşiu a fost una din acele personalităţi care s-au risipit cu generozitate în multe domenii. Cunoscut mai ales ca inventator al Apilarnilului şi al derivatelor sale,Nicolae V.Ilieşiu a avut parte de recunoaştere internaţională a brevetelor sale care au stat la baza multor medicamente,produse energizante şi cosmetice.

Viaţa lui a fost însă deosebit de complexă, de densă,plină de întâlniri memorabile. Am găsit acest ultim interviu al sau, din care doar o mică parte s-a difizat într-un documentar de televiziune.

Iubit de unii, contestat de alţii, Ilieşiu a trebuit să se scuze pentru amiciţiile lui cu Liviu Rebreanu, cu Kalustian, cu Pamfil Şeicaru, considerate prea paradoxale pentru gustul uniformizator al epocii.

Apoi a trebuit să se scuze pentru puşcăria politică pe care a suportat-o nouă ani lungi, în vremea stalinismului.

Apoi a trebuit să se scuze şi pentru succese şi pentru faptul că era preţuit de soţii Ceauşescu şi pentru brevetele şi premiile internaţionale.
In mod bizar, pentru cam tot ce i s-a petrecut, Iliesiu a trebuit să se scuze... Nu a existat acel echilibru al judecăţii care să îi recunoască şi să îi pună în valoare meritele.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

skypi_0040

Citat din: milu56 din Noiembrie 29, 2009, 11:04:01 AM
Nicolae Iliescu a grsit cu produsul lui?
Nu pre se mai vorbeste de apilarnil la ora actuala.
Tradus din chineza,stie cineva cam se zice la acest produs?
Tradus din chineza, motamo, se numeste LAPTE DE BUHAI :D sau asta mia spus tatal meu? :uimit:

skypi_0040

Citat din: skypi_0040 din Ianuarie 05, 2012, 09:41:35 PM
Citat din: milu56 din Noiembrie 29, 2009, 11:04:01 AM
Nicolae Iliescu a grsit cu produsul lui?
Nu pre se mai vorbeste de apilarnil la ora actuala.
Tradus din chineza,stie cineva cam se zice la acest produs?
Tradus din chineza, motamo, se numeste LAPTE DE BUHAI :D sau asta mia spus tatal meu? :uimit:
Am vrut sa spun ca-i bun pentru femei cand il consuma barbatii :D