Prepararea zaharului candi

Creat de dragos2006, Ianuarie 02, 2009, 07:39:35 PM

« precedentul - următorul »

D006

Candi  este  un  amestec  de  apa  si  zahar in  proportii  de 5 parti de zahar pe 1 de  apa  .In  multe ocazii  se  adauga un  pic  de  miere  la  finalizarea  procesului  pt  a  deveni  m-ai atractiv  albinelor.
Se  incalzeste  apa pina  la  clocotire si  se  adauga  putin  cite  putin zaharul  mestecindul  incontinu.Dupa  dizolvarea  zaharului,fara  sa  lasati  de mestecat,se  asteapta  pina  se  ajunge  la118 grade(punctu  de  candi).Se  ia  de  pe  foc,mestecind  in  continuare  pina  la  ingrosare  solutiei,dupa care  se varsa  in  molda.Molda fiind  o  rama de1/2,in acest caz  se  inparte  in  trei  parti,pastilele  optinute  se invelesc  in plastic,unde   se  conserva  pina  la  punerea in  stup.
ACEST articol  este  luat  din  Vida  Apicola.
Eu  personal ,toate  administrarile  de  siropuri  si  medicamente lichide  le  fac  pe  baza   de   ceaiuri(coada  soricelului,galbenele,pojarnita etc).Ceaiurile cred  ca  dau  o  bunastare  familiilor  de  albine(invatatura  din  batrini).

filip

Cu specificarea ca in perioada asta nu e bine sa se administreze asa ceva albinelor.
Acum doar miere cristalizata,in primavara dupa zborul de curatenie merge.Acum ar fi prea mare uzura albinelor sa transforme zaharul.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)