administrare de polen in hranitor

Creat de dragos2006, August 26, 2009, 03:42:37 PM

« precedentul - următorul »

D006

Am de anul trecut 3 kg de polen uscat.
Mai pot sa il folosesc in alimentatia albinelor si sub ce forma si doze?

bucovineanu

Citat din: florinpngAm de anul trecut 3 kg de polen uscat.
Mai pot sa il folosesc in alimentatia albinelor si sub ce forma si doze?
Daca familiile nu au suficienta pastura pe rame se poate administra polen sub forma de turtite cu miere in iarna, dupa ce albinele au facut un zbor sanatos de curatire. La mine nu este cazul albinele au in fiecare toamna suficienta pastura pe rame, cat sa le ajunga pana la polenul de la arin si alun.

stefan1

Din ce stiu eu, polenul isi pierde mult din valoarea nutritiva odata cu trecerea vremii. Dupa peste un an de zile, chiar pastrat in bune conditii, cred ca si-a pierdut mult din valoare. Si albinele prefera polenul proaspat pasturii din anul precedent, chiar daca asta s-a pastrat bine in stup. Adevarata stimulare pentru cresterea suprafetei de puiet este cand vine un aport de polen din natura.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

balasbebe

Fata de Stefan 1 I-mi cer scuze, dar vreau sa vin cu o precizare simpla. Se folosesc retete cu drojdie, cu soia, cu lapte praf. Acele substante, sau produse au un termen de valabilitate ridicat. Polenul daca este un produs natural, este si firesc sa aiba termenul mai scurt, sau limitat.
Singura varianta este sa se faca un amestec de miere cristalizata cu polen macinat. In primavara se poate administra fara probleme.
Eu am o galeata de polen cu miere de trei ani, lasata in cabana apicola. De cate ori ma duc la stupina si nu uit gust din acel produs miraculos. Nu si-a schimbat deloc gustul si este deosebit de bun. Din acel produs am dat in pimavara, si urmeaza sa mai dau si la anul. Era facut intr-o galeata de 18 litri. Putea sa-l dau pe tot acum in aceasta primavara, dar vreau sa experimentez ce se intampla cu el pastrat pe mai multi ani.

D006

Un stat de miere unul de polen altul miere si tot asa ??

D006

Si mierea si polenul sunt vectori de transmitere a bolilor la albine . A reintroduce in stup miere si polen nu inseamna decat o reinfectare a familiei , eu de cand am renuntat la a administra miere si polen si dau doar substituienti nu mai am pete de diaree in sau pe stupi , nu mai am puiet varos sau alte boli.
Eu cred ca polenul vechi nu numai ca nu mai este hranitor dar cred ca devine si toxic prin substantele rezultate in urma degradarii proteinelor , este ca si cum noi oamenii am manca carne veche.

balasbebe

In Spania, este o traditie. Se consuma carne de porc pastrata in sare,   doar dupa 5 ani. Atunci ce sa mai zic?  Polenul pastrat la congelator nu are absolut nimic.
Daca este luat de la o stupina sanatoasa, nu are ce sa transmita.
Iar o luam de la capat.
Ani de zile am livrat polen la ACA Tg. Mures, Nu s-au plans ca s-ar inbolnavi albinele, iar comerciantul are tort interesul sa-si pastreze clientii.
Oricum de aici nu se vor deschide decat discutiii fara sens.

D006

Aseara la club sa discutat despre hranirea artificiala si la polen sa precizat sa fie iradiat pt a fi steril. Cred ca daca sta cateva minute la microunde devine steril.
Oricum faina de soia si drojdia de bere si ouale sunt produse naturale proteice la fel ca si polenul.
Diferenta este ca polenul este viu la inceput fiind sperma vegetala dar se altereaza mai repede.

D006

Eu am incercat cu microundele , se alege praful de el , devine maro . Una este iradierea si alta sunt microundele . Microundele sunt unde calorice si i-l coace instantaneu.

milu56

Aici este interzisa hranirea cu polen,daca te prinde te scoate din programul de subventii.

PricopArthur

Citat din: milu56Aici este interzisa hranirea cu polen,daca te prinde te scoate din programul de subventii.
Care poate fi motivul pentru ca stimularea cu polen sa fie interzisa?
Miere multă şi inimă curată!

milu56


ApisAntim

dupa recoltare daca-l tinem la congelator isi pastreaza tote calitatile nealterate :)

Gemelu

Pentru ca topicul acesta se refera la utilizarea polenului in hranirea albinelor am si eu o intrebare de incepator (asta sunt)!
Am un roi din roire naturala. Vreau sa-l ajut si eu cat pot, pentru ca nu are rezerve, fiind "plecat de acasa". Unii apicultori nu recomanda folosirea polenului recoltat de la albine fiind purtator de boli.  Am citit despre administrarea de polen de porumb recoltat manual de apicultor. A incercat cineva asa ceva? Ce cantitate de polen se poate recolta in acest mod?
Cand nu ai ce-ti place, sa-ti placa ce ai!

oroles

Ia si scutura un varf de porumb si ai sa vezi ca se aduna o cantitate bunisoara de polen. Daca faci asa la mai mult porumb poti scoate o cantitate considerabila. Daca vrei sa il dai proaspat, nu il da in sirop, ca nu cred ca faci bine. Doar in ceva turta cu miere ar fi bun...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani