ce surprize putem avea in aceasta iarna

Creat de ioanardelean55, Decembrie 14, 2009, 11:36:25 PM

« precedentul - următorul »

D006

Da este foarte bine cum decurge pana acum si cum ati zis care are cei trebuie in stup  poate sta linistit .

D006


D006

Citat din: teinegru64Asa arata stupina mea in urma cu vreo 15 ani.Pana la 15 martie nu am putut verifica nimic.Nu am pierdut nici o familie si a fost unul din cei mai buni ani.
Draga limeblack64, eu zic sa treci pe la stupina de la Pandelea. Pe mine m-a atacat in premiera ghionoaia. Stiam ca acolo la tine atacul se repeta in fiecare an. Ia si pusca. Am gasit armurier.Mergem impreuna sa reglam armele. Trebuie sa fim pregatiti pt prigorii.   :smile:  :smile:  :smile:

D006

Citat din: fullfit46La mine, probleme au aparut la un orizontal in care iernez doua familii.
Stupul de culoare galben deschis.
Albinele din acest stup nu au facut zborul de curatire, cand ceilalti au iesit, iar acum ghemurile au ajuns aproape de leaturile superioare.
Pe viitor voi avea grija sa vopsesc toti stupii in nuante de verde sau pe cei deschisi la culoare sa-i imbrac in material de culoare inchisa.
Eu zic ca nu a influientat culoarea stupului neiesirea la zbor. Principala cauza este puterea familiei si expunerea peretelui stupului din partea ghemului la soare.

D006


D006

Citat din: fullfit46Ca putere sunt egali ca si ceilalti, pe 5, 6 rame. Pe astea 2 familii le-am iernat in orizontal din lipsa de cutii. Iar ca expunere la soare nu au nici o problema, nu am umbra pe ei. Ghemurile sunt formate spre peretele frontal, iar asezarea e cu fata spre sud.
Eu totusi raman la parerea privind culoarea stupului...2,3 grade in minus au facut diferenta.
suntem aproape. Te-as fi ajutat cu ceva lazi. Puteai sa alegi si culoarea.
:smile:  :smile:  :smile:
http://mimiana.sunphoto.ro/05_apicultor ... rilie_2009

D006


D006

Grosimea peretelui frontal nui cumva mai gros in perete?

D006


ilalexandru

NU va faceti nici o grija. O sa vedeti ca o sa iasa foarte bine in primavara. Si o sa aveti si o surpriza: daca cele doua familii sunt stranse una langa cealaltta, despartite doar de diafragma, o sa se dezvolte mult mai bine decat familiile aflate doar cate una in cutie. Urmariti lucrul asta. Eu am un pavilion in care pe o parte niciodata nu bate soarele si albinele ies afara doar cand se incalzeste atmosfera afara. Si nu am avut nicodata probleme cu ei

D006

Daca cei 4mm sant in plus fata de ceilalti asta este cauza si eu am stupi dubli si mai grosi in perete si acestia ies mai greu dar va veni si pentru ei ozi nu am fost la ei cand au facut zborul de curatire asa ca nu stiu care a iesit si care nu , culoarea  nu cred ca influenteaza prea mult .

milu56

Citat din: fullfit46La mine, probleme au aparut la un orizontal in care iernez doua familii.
Stupul de culoare galben deschis.
Albinele din acest stup nu au facut zborul de curatire, cand ceilalti au iesit, iar acum ghemurile au ajuns aproape de leaturile superioare.
Pe viitor voi avea grija sa vopsesc toti stupii in nuante de verde sau pe cei deschisi la culoare sa-i imbrac in material de culoare inchisa.
E normal sa ierneze mai bine stupul in lada de culoare inchisa,din experenta mea culoarea care este mai iubita de albine este culoarea alba,pe urma culoara albastru ca cerul senin,apoi galben,verde etc
Pentru iernare cred ca este bine sa punem in partea frontala a stupuilui carton asfaltat care se poate prinde cu pioneze pe stup,am cunoscut un stupar care punea un carton asfaltat si pe urma un geam de sticla la o distanta de  2 - 3  cm.de carton fixata pe un suport,dar aici depinde si de numarul de stupi pentruca e ceva investitie.

D006


ioanardelean55

La stupii impachetati bine si cu suficiente rezerve de hrana iernarea decurge normal, dar la stupii cu fund antivaroa fara protectie cum este????? la minus 25-30*!!!

gore

Nu ştiu ce să mai cred, dar după cum se vede prognoza meteo e foarte schimbătoare. În acest sens într-un ziar "Gazeta de sud", am citit prognoza estimativă pentru 3 luni şi arată cam aşa:
  În februarie va fi mai cald decât în mod normal în estul şi sud-estul ţării. În zilele cele mai calde, temperaturile vor depăşi 15 grade Celsius, iar minimele pot coborî din nou sub minus 20 de grade Celsius. Cantităţile de precipitaţii vor fi mai mari în vest şi centru. Va mai ninge şi se vor forma ceaţă şi polei.
În martie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de valorile normale, exceptând regiunile din sud-vestul ţării, unde va fi mai rece decât în mod obişnuit. Se aşteaptă atât zile care vor prezenta caracteristici de iarnă, cât şi zile frumoase, de primăvară. Valorile termice pot atinge 20-22 de grade în sudul ţării spre sfârşitul lunii. În nopţile cele mai reci, sunt posibile valori care pot să scadă sub minus zece grade Celsius în depresiunile din centrul şi nordul ţării. Este posibil chiar să ningă la începutul lunii martie.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming