Jos

Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
ACEŞTIA SUNTEM NOI / Re: Ioan Ardelean
« Ultimul mesaj de bucovineanu Azi la 02:01:12 p.m. »
Pentru al cincilea tratament nu prea arata bine. Probabil aceasta familie a avut puiet pana tarziu. Oricum acea familie ar mai trebui tratata, cel putin odata.
2
ATELIERUL STUPARULUI / Re: Topitor solar
« Ultimul mesaj de pistol28 Azi la 01:14:31 p.m. »
o metoda clasica de topit fagurii, cu  randament crescut fata de topitorul solar.

https://www.youtube.com/watch?v=gM19Ho16KqM
3
ACEŞTIA SUNTEM NOI / Re: Ioan Ardelean
« Ultimul mesaj de ioanardelean55 Azi la 01:04:49 p.m. »
Arata destul de bine .
4
ACEŞTIA SUNTEM NOI / Re: Ioan Ardelean
« Ultimul mesaj de ioanardelean55 Azi la 01:02:01 p.m. »
Ieri 20 10 /2018 am facut al cincelea tratament de toamna .numai acesa arata asa din 60 de pe aceasta vatra ,unii nimic alti doi - trei .
5
BANI PENTRU APICULTORI / Re: PNA 2017-2019
« Ultimul mesaj de bucovineanu Azi la 12:56:27 p.m. »
In ultimii ani s-au cheltuie foarte multi bani pentru apicultura prin PNA si celelalte masuri cu fonduri europene. A analizat cineva cu cat a crescut productia de miere in Romania ca urmare  a cheltuirii acestor bani? S-a facut o analiza reala a eficientei acestor cheltuieli? Stiu, se arata cu cat a crescut numarul familiilor, dar cifrele sun aranjate din pix pentru a da bine. Interesanta ar fi analiza reala a productiei de miere.
6
POSTĂRI NON-APICOLE / Re: De prin net
« Ultimul mesaj de cornelioandanciu Azi la 11:19:49 a.m. »

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/un-barbat-a-omorat-un-urs-cu-toporul-in-prahova-animalul-ii-atacase-sotia-in-curte-1015988

  Un om curajos, mai cu seama ca trebuie ca avea in jur de 60 de ani, caci sotia avea 58.
Vazusem mai demult intr-un film american o metoda indiana de a vana ursi, aveau un tarus facut dintr-un lemn de esenta tare , era bine ascutit la un capat, un pic mai lung decat inaltimea unui om. Cand ataca ursul, indianul infigea tarusul in pamant cu capatul neascutit, se ghemuia in spatele tarusului , apoi ursul venea cu toata viteza si se infigea in tarus. Acolo era tehnica si curajul, pentru ca indianul trebuia sa pozitioneze tarusul astfel incat sa nimereasca o zona vitala a ursului.  Treaba spectaculoasa era cand ursul se ridica in doua picioare, trebuia mult curaj pentru a dobora un grizly, care este mult mai maree decat ursii nostri.  Asa de i-as vedea pe vanatorii din ziua de azi, nu as avea nimic impotriva lor...    :D
7
CUM SĂ... / Re: Egalizare familii
« Ultimul mesaj de stefan1 Azi la 10:25:41 a.m. »
  Uite aici doua clipuri care vorbesc si despre uniri. Imi place modul cum face acest baiat videoclipurile si vorba sfatoasa a moldovenilor. Bravo!

  https://www.youtube.com/watch?v=7V-RraakJAU

  https://www.youtube.com/watch?v=tpdDKCfnjBI
8
POSTĂRI NON-APICOLE / Re: De prin net
« Ultimul mesaj de kiloz Azi la 09:55:57 a.m. »
9
CUM SĂ... / Re: Egalizare familii
« Ultimul mesaj de Kiwi Bee Azi la 09:40:51 a.m. »
Avem un video foarte interesant aici pe forum dar nu stiu pe care topic.

Apicultor din Rusia care face unificari in iarna plina cind este frig. Daca tin bine minte cineva de pe forum comenta acel video si anume ca acea unificare este facuta si cu scopul schimbarii reginelor.

In video se vede:
Este iarna cu zapada si frig.
Apicultorul deschide stupii si le lasa citeva minute ca albinele sa se stringa bine pe rame.  Familiile sint pe trei rame.
Muta diafragma astfel facind loc pt alte rame.
Muta o familie(trei rame) deodata intrun alt stup. Doua familii mici una linga alta, neseparate de diafragma sau altceva.
Albinele nu se bat caci nu vor sa desfaca ghemul.
Apicultorul pune diafragma dupa ultima rama si inchide stupul.

Pina la primavara albinele "rezolva" regina batrina astfel colonia are si regina mai tinara care va fi reigna familiei pe acel sezon.

Crfed ca este important ca acele doua colonii sa fie de marime asemanatoare.
10
CUM SĂ... / Re: Egalizare familii
« Ultimul mesaj de stefan1 Azi la 08:02:05 a.m. »
  Ca de fiecare data, recomand ca un stupar cu experienta sa iti vada stupina si sa te sfatuiasca in cunostinta de cauza. Daca ai unele familii cu populatie prea mica dar vrei sa nu le pierzi, atunci trebuie in toamna sa le intaresti, ca risti sa nu reziste pana primavara.
  Cum a spus si colegul, de multe ori este pagubos sa slabesti familiile bune ca sa ajuti niste familii slabe care nici asa nu esti sigur ca vor trece iarna. Repet, eu nu stiu ce putere au familiile tale si cat de mult tii sa iti pastrezi toate familiile si sa nu faci uniri. Daca tot e sa faci uniri, atunci este mai bine toamna, ca familiile mai puternice trec mai usor iarna si primavara au uzura scazuta si perspective de dezvoltare mult mai bune.
Pagini: [1] 2 3 ... 10

Sus