Jos

Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
ninge  in zona mea de trosnesc dracii
2
POZE ŞI VIDEO / Re: Filmulete Stupina Godinesti Gorj
« Ultimul mesaj de dorindafi Azi la 08:24:28 a.m. »
de la Videle si pina la Bucuresti mai bine de jumatate din terenuri sunt arate
nu stiu ce a fost semanat s-au daca a fost semanat ceva
3
SINDICAT / Re: Salvati Albinele!
« Ultimul mesaj de dan sebastian Azi la 08:02:34 a.m. »
Și după 3 ani inca ne intrebam de ce ?
4
SINDICAT / Re: SINDICATUL APICULTORILOR DIN ROMANIA
« Ultimul mesaj de dan sebastian Azi la 08:00:50 a.m. »
Regret că nu exista ca la Facebook un buton de like, eventual și unul de dislike sa putem arata direct că suntem de acord cu cele scrise de colegi.
Îmi place ce ați scris dl. Stefan și dl. Closcutz.
5
POZE ŞI VIDEO / Re: Poze cu stupi deosebiti executati artistic
« Ultimul mesaj de dan sebastian Azi la 07:54:01 a.m. »
Primul, din imagine cred că e inspirat din "Urzeala Tronurilor " produs de HBO.
6
POZE ŞI VIDEO / Re: Poze stupina din BUCOVINA
« Ultimul mesaj de dan sebastian Azi la 07:51:45 a.m. »
La zăpezile de se anunță acum, cred că picioarele stupilor nu vor fi suficient de înalte. Sper sa nu ningă 4 zile cum îmi arată prognoza, că e dezastru. Puiet au toți, și în martie era bine sa vedem polen de la alun și corn sau ghiocei nu doar zăpada imaculata.
7
POZE ŞI VIDEO / Re: Primii nostri stupi din poliuretan
« Ultimul mesaj de dan sebastian Azi la 07:47:23 a.m. »
Din pastoral m-am obișnuit cu bateria de mașină sa lipesc fagurii. Ce voltaj și amperaj folosiți? Îmi place rezultatul final. La mine se mai întâmplă să tai faguri cu totul dacă scap o secunda in plus firele pe sarma.
8
POZE ŞI VIDEO / Re: Filmulete Stupina Godinesti Gorj
« Ultimul mesaj de dan sebastian Azi la 07:43:16 a.m. »
Și vine în cele din urmă și iarna. A început de azi noapte sa ningă. Anunță și -18 grade. Sa vedem cat de mult vor da familiile înapoi, pt că se întinseseră cu puietul.
Îmi fac griji pt rapiță, e puțină, zăpada nu a fost mai deloc. Dacă gerul o prinde fara plapuma o să o întoarcă fermierii.
Ce părere aveți ?
9
ATELIERUL STUPARULUI / Re: Scule si unelte de tamplarie pentru stupari
« Ultimul mesaj de oroles Azi la 07:28:28 a.m. »
Nu stiu cum faceti voi stupii dar orice tamplar stie ca un panou nu se face niciodata dintr-o bucata !!!! Eu recomand sa faceti panoul de stupi din bucati de 8-10cm bagate in presa cu aracet D3-D4 si nu mai aveti probleme.
Orizontalii pe care i-am facut pana acum aveau panoul dintr-o singura bucata. Ceea ce spui tu inseamna cateva operatii in plus si cateva probleme in plus.
10
BOLI ŞI DĂUNĂTORI / Re: Viespe gigant
« Ultimul mesaj de stefan1 Azi la 03:29:24 a.m. »
  Da, asa se fac masuratorile, fara antene si coada. Trei cm nu este o talie foarte mare, nici mica. Sigur ce ai fotografiat era o femela ca avea acel ovopozitor. Daca erau mai multe gauri in lemn decate viespi ai vazut, inseamna ca nu le-ai vazut pe toate sau poate unele erau iesit inainte de a baga lemnul in casa (dar afara nu ies in lunile de iarna). Nu trebuia sa scoti lemnul, pentru ca viespile nu prezinta nici un pericol si numarul lor nu poate fi prea mare (femela depune in medie cam 8 oua intr-un loc, dar se poate ca nu din toate ouale sa se dezvolte adulti). Lemnul nu-i obligatoriu sa fie putred, dar este oricum slabit si in zona de unde larva consuma lemnul, imprastie acele ciuperci care produc putrezirea strict locala, iar larva se hraneste si cu miceliile acelor ciuperci din lemn.

  Nu este vorba de cuiburi de viespi. Aceasta viespe este una solitara. Din locul unde femela a pus acel mic pachet de oua, larvele isi sapa fiecare canalul ei care devine tot mai mare pe masura ce larva creste. Numarul de gauri pe care le vezi in lemn este egal cu numarul de indivizi care a iesit din acea bucata de copac.
Pagini: [1] 2 3 ... 10

Sus