Asociatia Apicultorilor Profesionisti "Albina Ramniceana" Rm. Sarat

Creat de PuisoruApis, Decembrie 15, 2011, 04:14:17 AM

« precedentul - următorul »

fiug1970

Aici în Spania,asociatiile de apicultori,au făcut front comun să oblige guvernul să scoată o lege prin care obligă comercianții de miere să specifice pe eticheta țara de origine. Nu mai este suficient să scrie UE,NON UE sau UE+NON UE. Chinezii se folosesc de UE+NON UE ca să altoiasca mierea lor cu care au invadat piața spaniolă. Cel puțin cumpărătorul să aleagă între chimioterapie cu miere chinezească sau sănătate cu miere de calitate.Aduc miere super filtrată pt.a i se pierde originea dar plină cu otrăvuri. Să nu pățiți cu mierea ca și ei cu uleiul virgen extra de măsline. Uleiul este cumpărat brut în vrac de americani și chinezi iar pe rafturile spaniole este ulei din Maroc compus din 50%pesticide iar restul reziduuri filtrate.Ăștia se luptă să obțină denumiri de origini ale produselor lor naționale. Până și anumite sarbatori au titlul de Patrimoniu de la Humanidad....Nicidecum să bată mâna cu chinezii.....Dar banul e tentant și chinezii umplu masa cu bani iar naționalismul nu mai are loc pe masă.

tinumaftei

Mai intai trebuie sa apreciem initiativa unor apicultori care s-au grupat intr-o asociatie ce pare functionala. Apicultorul, daca mai este si roman este mai degraba un tip individualist, asa ca daca aceasta asociatie a reusit "coagularea" initiativelor individuale este un lucru de apreciat. Asta spun nu dintr-o observatie la fata locului ci doar din ce este prezentat pe net.
In al doilea rand, este de asemeni de salutat efortul de a gasi noi piete pentru productia pe care au. Ca sunt italieni, chinezi sau extraterestrii nu conteaza de vreme ce isi valorifica marfa la un pret bun.
Toate observatiile cu privire la politica comerciala a Chinei sunt binevenite, insa la aceatsa politica nu ii pot raspunde adecvat decat organismele statale, prin politici economice. Si eu consider ca politica europeana in materie comerciala este inepta, dar nu voi putea sa o schimb nici singur, nici cu ajutorul dumneavoastra. Asa ca nu ne ramane decat sa ne adaptam la situatie ca sa supravietuim.
Din nefericire, in ceea ce priveste comercializarea mierii, dezavantajul nu vine din nationalitatea intermediarilor dintre producator si consumator ci din numarul acestora, care face ca mierii rele sa i se piarda urma iar cumparatorul sa fie amagit ca mananca miere de calitate cu "trasabilitatea" cunoscuta.

romikele

Citat din: tinumaftei din Februarie 23, 2016, 06:59:59 AM
... nu ne ramane decat sa ne adaptam la situatie ca sa supravietuim.
În aceste câteva cuvinte stă esența. Nu e ce ne dorim, dar e tot ce putem face în aceste momente... să supraviețuim!
În ce privește mierea răul cel mai mare nu îl face mierea cupajată, cel puțin aceasta este naturală, ci mierea falsă, din glucoză industrială cu diverse ingrediente, care se dă copiilor și bătrânilor spre consum.

ciucur

Citat din: romikele din Februarie 23, 2016, 12:10:57 AM
Ce legatura are una cu alta?
Va dati seama de ridicolul situatiei?
Credeti ca de destepti ce suntem am ajuns codasa Europei?
Daca eu vand marfa si mi se plateste corect, ce ma doare pe mine capul ce face cumparatorul cu ea? Oricum eu nu cumpar de la el ca sa o iau modificata si mai proasta!
Daca sunt destepti si ii fraieresc pe altii, bravo lor!
Dar cei in cauza nu au importat niciodata si iau cantitati mici pentru ca vor sa vanda ca brand, in stare perfect conforma...

Domnule Romikele,
Nu e vorba de nimic ridicol. Am dat un exemplu din alt domeniu despre afaceri cu prietenii chinezi.
Am spus ca va doresc success in modul cel mai sincer. Cred ca aveti o asociatie frumoasa si functionala.
Fiecare face ce doreste cu produsele sale.
Nu pot fi insa de accord cu aia destepti care ii fraieresc pe altii.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

romikele

Citat din: ciucur din Februarie 23, 2016, 08:23:51 AM
Nu pot fi insa de accord cu aia destepti care ii fraieresc pe altii.
Chestia cu ridicolul situatiei reiese dintr-un exemplu ce se petrecea la noi pe vremurile asa-zis apuse.
De ex. rușii cumpărau de la noi ceapă. Românașii noștri "deștepți" puneau lăzile cu ceapă foarte arătoasă deasupra, iar dedesupt cu ceapă stricată.
Rușii "fraieri" tocau ceapa, o foloseau la hamsii marinați și apoi ne vindeau nouă acei hamsii... iar asta nu-i simplă poveste, deoarece am văzut cu ochii mei cum mergea treaba.

Chiar dacă nu suntem de acord, din păcate așa merge treaba... nu există decât utopic un schimb reciproc avantajos...întotdeauna unul câștigă și celălalt pierde...

oroles

Citat din: fiug1970 din Februarie 23, 2016, 12:33:57 AM
Aici în Spania,asociatiile de apicultori,au făcut front comun să oblige guvernul să scoată o lege prin care obligă comercianții de miere să specifice pe eticheta țara de origine. Nu mai este suficient să scrie UE,NON UE sau UE+NON UE. Chinezii se folosesc de UE+NON UE ca să altoiasca mierea lor cu care au invadat piața spaniolă. Cel puțin cumpărătorul să aleagă între chimioterapie cu miere chinezească sau sănătate cu miere de calitate.
Si ce te faci daca pe etichete va scrie "Miere din China + Miere din Romania"? Practic branduirea noastra nu va exista, iar ce am lucrat pana acum la construirea imaginii noastre se va duce pe apa Sambetei. Toata lumea va refuza sa cumpere, chiar daca acolo scrie "China + Romania" sau "China + Germania". Este de asteptat sa se intample asta. Oricum chinezului ii este greu acum sa schimbe parerea consumatorului despre mierea sa. Sau ce vom face daca pe mierea noastra va scrie "made in China" iar pe mierea chinezului "made in Romania"? Se poate si asa ceva? Eu zic ca da. Odata ce chinezul ia cu acte miere din Romania si o vinde neamtului, el poate face orice. Puneti-va fratilor intrebari normale: "De ce ar cumpara chinezul de la noi mai scump decât dă el în Germania?" (Cei care au facut filmuletul pot sa ne confirme daca e asa sau nu. Impresia mea e ca acea chinezoaica nu va cumpara o lingura de miere. Sper sa nu am dreptate si sa le mearga afacerea baietilor.) E o intrebare bună, nu?

Parerea mea e ca trebuie sa se renunte la practica cupajarii mierii. Ce alte rationamente sunt pentru aceasta practica decat 1. impiedicarea aparitiei unor "branduri" care ar diferentia preturile si ar strica niste afaceri si 2. de a face o miere de proasta calitate sa para mai buna?

Din acest motiv nu pot fi de acord cu @romikele, chiar daca s-ar supara pe mine si ar mai face un upgrade la SMF.  =)) :rotfl:
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

fiug1970

Cel puțin cumpărătorul să fie avertizat. E liber să cumpere și de la sosea. Ca și cu E-urile:când nu erau specificate pe ambalaj, mare tămbălău. Unele erau cancerigene și cumpărătorul nu era avizat. Acum dacă tot aceleași E-uri și la fel de cancerigene sau mai ... (daca se poate folosi pleonasmul. ....)sânt specificate lumea se îmbolnăvește liniștită. Sau mor sănătoși. ....China este un colos tolerat de mai toate guvernele lumii.Eu nu pot pricepe motivul pentru care se importă miere în România în condițiile în care românii nu sânt mari consumatori de miere  (poate și datorită calității îndoielnice. ..)și cred că nu se poate consuma întreaga miere produsă în tara.Ceva de gen7l:Eu sânt cioban,și deja mi am făcut clienți datorită calității brânzei. Deodată export brânza mea și aduc la clienți brânză din China sau UE.Dacă am excedent export dar nici măcar nu mi trece prin cap să import lapte ca să l amestec cu al meu pt.că rămân fără clienți în scurt timp.Dar astea s utopii. Am văzut grâu achiziționat de la țărani pe preț de grâu furajer ""datorită "gărgăriței și dus la barje și importat pleava de grâu cu tocatura la preț de grâu panificabil! !În țara unde (așa cum am mai spus.o și am deranjat....)vinul se vinde îndoit cu apă, laptele cu untură,smântână cu făină și aracet, crapul de la pod la Cernavodă umplut cu bile de rulmenți, sarea la preț de icre, F40 la preț de miere ...etc..nimic nu i imposibil și orice i la îndemâna oricui..În țara băieților deștepți doar morții nu fraieresc. ....

romikele

Citat din: oroles din Februarie 23, 2016, 12:53:58 PM
Din acest motiv nu pot fi de acord cu @romikele, chiar daca s-ar supara pe mine si ar mai face un upgrade la SMF.  =)) :rotfl:
Oricum n-ai dreptate in cazul nostru, iar legat de smf am renuntat pe moment deoarece am primit un raport de la Google cu o sumedenie de erori pe care le genera noua versiune.
Pacat, dar va trebui sa mai astept sa se mai coaca, sau sa ma pun pe treaba si sa-l aranjez ca pe asta, insa problema mare e lipsa de timp.

oroles

M-am invatat si eu sa nu mai vorbesc de rau soft-urile. Daca pana acum huleam Win 10, acum am acest SO pe calculator si mi se pare "al dracului de  bun si de rapid". A fost nevoie de ceva timp pentru a-l mai bibili.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

romikele

Nu uita ca eu am fost de la inceput in echipa de "insideri" si am vazut cum crestea de la un update la altul.
Deja in bucatarie se coc niste chestii super tari, inca nu le-am primit pe canalul de update, dar am fost avertizati sa facem backup pentru a nu pierde date.
Eu am o unitate special pentru asta, cu licenta Microsoft pe inca 6 luni.
Windows 10 va fi, daca deja nu este, cel mai bun sistem de operare din Redmond.

romikele

Asociația Apicultorilor Profesionisti Albina Ramniceana a primit zilele acestea vizita unei delegații de apicultori din Moldova de peste Prut, interesați de mătcile produse în cadrul stupinei de multiplicare a SC Apis Puisoru SRL.
Legaturile au fost stabilite cu ocazia vizitelor facute de catre Danut Puisoru in Moldova, ocazie cu care a tinut cateva alocutiuni despre cresterea matcilor.
In acest context, in data de 17 martie 2016, va da curs celei mai recente invitatii, ocazie cu care va vorbi in fata apicultorilor moldoveni despre cresterea matcilor in sistem industrial si despre factorii de randament care asigura succesul in exploatatiile apicole de tip industrial.

AAPAR a stabilit legaturi stranse si schimburi de informatii cu apicultori din Moldova, Serbia, China, Italia, Canada, si altii, avand in centrul atentiei tehnologiile apicole moderne cu randament maxim in exploatatiile apicole la nivel macro.

AAPAR are avantajul stabilirii unui circuit complet de trasabilitate a produselor membrilor sai, de la producator si pana la valorificarea pe piata interna si mai ales externa.

Acest lucru a atras din pacate unele acuzatii lipsite de suport si chiar la jigniri gratuite, pe fondul invidiei si a lipsei de  informatii corecte, de la surse, dar asta nu face decat sa evidentieze o realitate cruda, a lipsei de unitate a apicultorilor, primand spiritul de gasca, de grupuri si grupulete de interese ale unei minoritati, cei care pierd fiind apicultorii membri.

AAPAR revine cu apelul la unitate, singurul mod in care putem fi auziti si ascultati de legiuitori. In caz contrar sa nu ne miram ca munca noastra nu e apreciata la adevarata sa valoare si altii profita din plin de eforturile noastre.

AAPAR ramane deschisa la dialog civilizat si colegial cu orice alta forma asociativa sau apicultor neafiliat, acordand suport informatic tuturor celor ce au facut solicitari. Toti sunt bineveniti si pot vedea cu proprii ochi cum se desfasoara activitatea la o asociatie de profesionisti, atat la sediu cat si in stupinele reprezentative.

De asemeni, AAPAR doreste tuturor iubitorilor de albine un an cat mai reusit, cu productii pe masura asteptarilor, valorificate cat mai decent, pentru ca satisfactia muncii depuse sa fie deplina!!!

apispuisoru

Asociația Apicultorilor Profesionisti Albina Ramniceana impreuna cu o serie de parteneri si sponsori va organiza in zilele de 8 si 9 aprilie 2016 prima editie a "Festivalului National al apicultorilor din Romania, Procesatorilor de miere si produse apicole, Producatorilor de hrana pentru albine si a Producatorilor de echipamente, unelte si utilaje apicole din Romania".
Evenimentul va fi supervizat de MADR, AGROSTAR, APIA, AFIR, ANSVSA, a caror reprezentanti vor raspunde la toate intrebarile puse de catre cei prezenti.

In prima zi, 8 aprilie, de la ora 9.00, va avea loc un simpozion in care se vor purta discutii despre prezentul si viitorul apiculturii din Romania, probleme si cai de rezolvare a acestora, tehnologii apicole moderne care sa usureze munca apicultorului.
De la ora 14.00 se vor face vizite la stupini reprezentative ale asociatiei, unde sunt implementate tehnologii apicole la nivel industrial.

In ziua a doua, 9 aprilie, de la ora 9.00, reprezentanti de seama ai apiculturii romanesti, vor detalia tehnologiile moderne aplicate la familiile de albine.
Printre invitati vor fi prezenti d-l dr. ing. Popescu Ion si d-na dr. ing. Aurelia Chirila, la alocutiunile acestora alaturandu-se si presedintele AAPAR Danut Puisoru.

La ora 19.00 toti invitatii vor putea socializa la Balul apicultorilor.

Locatia evenimentului va fi la Restaurant Diamond Ballroom - http://diamondballroom.ro/.

Invitatia de participare se adreseaza absolut tuturor apicultorilor din tara, tuturor asociatiilor apicole sau altor forme de organizare, domnii pot veni insotiti de doamne.

Pentru detalii va puteti adresa la nr. de telefon : 0761 624 476 ; 0742 147 389


apispuisoru

Astazi 23.03.2016, m-am prezentat la A.N.Z. pentru a afla conditiile, criteriile si documentele privind autorizarea stupinelor de multiplicare, pentru anul 2016, avand in vedere prevederile legii apiculturii nr. 383/2013 cu legea nr. 280/2015 unde s-a introdus la art. 6 obligativitatea "comercializarii matcilor doar din stupine de multiplicare si de elita, autorizate in acest scop, conform prevederilor legislatiei in vigoare".
De asemenea, prin legea nr. 280/2015, s-au modificat si definitiile stupinei de elita si multiplicare in sensul:
Ș ) stupina de elita - stupina autorizata de autoritatea competenta in domeniu, respectiv AGENTIA NATIONALA  PENTRU ZOOTEHNIE "PROF DR. G.K. CONSTANTINESCU" in cresterea familiilor de albine de elita si producerea de material biologic selectionat, conform programului national de ameliorare la albine;
t) stupina de multiplicare - stupina autorizata de autoritatea competenta in domeniu, respectiv AGENTIA NATIONALA  PENTRU ZOOTEHNIE "PROF DR. G.K. CONSTANTINESCU", pentru multiplicarea materialului genetic provenit de la familii de albine cu performante superioare, de rasa pura, din stupina de elita, conform programului national de ameliorare la albine;
- conform legii nr. 280/2015: CAPITOLUL II: Ameliorarea raselor de albine:
"art. 6 (1) Ameliorarea albinelor din Romania se realizeaza prin programul national de ameliorare intocmit de organizatiile si asociatiile acreditate de AGENTIA NATIONALA  PENTRU ZOOTEHNIE "PROF DR. G.K. CONSTANTINESCU" pentru infiintarea si mentinerea evidentelor genealogice, respectiv registre genealogice".

"art. 6 (2) Programul national de ameliorare are la baza ameliorarea rasei locale A.M. Carpatica, in rasa curata, elaborat in conformitate cu legislatia nationala si programul national de ameliorare al albinelor."
"art. 6 (3) Producerea pentru comercializare a matcilor, poate fi realizata, doar de stupine de multiplicare si de elita, autorizate in acest scop, conform prevederilor legislatiei in vigoare."
"art. 6 (4) In scopul protectiei materialului biologic autohton, introducerea de material biologic pe teritoriul Romaniei, va fi autorizata de  AGENTIA NATIONALA  PENTRU ZOOTEHNIE "PROF DR. G.K. CONSTANTINESCU" si autoritatea nationala sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, cu avizul consultativ al Institutului de cercetare-dezvoltare pentru Apicultura-S.A."
Pana in anul 2015 stupinele de multiplicare au fost autorizate de ANZ conform prevederilor manualului de proceduri pentru acreditarea organizatiilor si asociatiilor crescatorilor de albine care infiinteaza infiinteaza si mentin evidente genealogice, respectiv registre genealogice, elaborat de ANZ in conformitate cu art. 6 alin. 2 din legea apiculturii nr. 383/2013, cerinte minime pentru autorizarea stupinelor de multiplicare.
Deoarece in anul 2016 ANZ trebuie sa autorizeze stupine de multiplicare existente, eu presedintele AAPAR Puisoru Danut intreb: Care sunt noile proceduri – criterii, conditii, documente si termene limita de depunere a acestora?
Din discutii am aflat ca pana in prezent nu exista elaborata o procedura, dar in data de 25 martie 2016 reprezentantii ACA sunt asteptati la ora 10.00 la ANZ sa depuna programul national de ameliorare – pe baza caror criterii domnilor ???



romikele

Mda! Se pare că nu iese fum fără foc!
Din informațiile neoficiale primite la redacția Apiardeal se pare că ACA împreună cu ANZ încearcă să elimine de pe piață producătorii autohtoni de material biologic, prin distrugerea stupinelor de elită existente - fie și doar pe hârtie.
Astfel, stupinele de multiplicare nu vor mai putea să achiziționeze acel procent de 10% de mătci de elită și vor fi în imposibilitatea de a valorifica familii și roi.
În acest fel materialul biologic ar fi scos din PNA, banii fiind împărțiți către utilaje și echipamente, în beneficiul unor șmecheri și în detrimentul apicultorilor.
Deja se vede mișcarea din programul propus pentru etapa viitoare!

Cum vedeți acest lucru stimați apicultori ?